לימודי רפואה משלימה – הכירו את בתי הספר הבולטים
החלטתם ללמוד רפואה משלימה? אתם בכיוון הנכון, עכשיו צריך לבחור את בית הספר המתאים: קורסים ייחודיים, קמפוס יפהפה, סטאז' משמעותי, מה הכי חשוב לקריירה? בדקנו, השווינו, והנה התשובות
עם עליית הפופולריות של הרפואה המשלימה, מנהלי הממסד הרפואי החליטו שבמקום לתקוף אותה, עדיף להצטרף אליה. כיום ניתן למצוא גופים המספקים שירותי רפואה משלימה בארבע קופות חולים וברוב בתי החולים. המהפך בשיאו והוא פותח בפני צעירים רבים אפשרות חדשה לקריירה. הענף המקובל ביותר ברפואה המשלימה כיום הוא לימודי הרפואה הסינית, סביר להניח שבשל קיומה כבר אלפי שנים. תחומים פופולריים נוספים הם נטורופתיה, כירופרקטיקה, רפלקסולוגיה, שיאצו וטווינא. תחומים פחות ניתנים להסבר, כמו רייקי או הילינג, זוכים להכרה מועטה יותר בקופות, בבתי החולים וגם בבתי הספר.
מתלבטים בבחירת הקריירה? לפרטים על לימודי רפואה משלימה לחצו כאן
אז תחומים לא חסר, אבל מה חשוב לפני שבוחרים במוסד לימודי? הנה כמה תשובות:
למרות החיבוק שקיבלה הרפואה המשלימה מן הממסד, יש לה עדיין דרך ארוכה לעשות: הדיסציפלינות המרכיבות אותה עדיין לא הוכרו מבחינה אקדמית, ובמלים אחרות - בישראל עדיין לא ניתן לקבל תואר בתחום. זו לא גזירת גורל – בארה"ב, באנגליה ובארצות נוספות ניתנים תארים – ראשון, שני ואפילו תואר "דוקטור".
למה חשובה ההכרה האקדמית? שאלה טובה, במיוחד כי כיום עדיין לא קיים פיקוח על התחום מצד משרד הבריאות או כל גוף ממשלתי אחר. עם זאת, פיקוח אקדמי מבטיח רמה גבוהה יותר של לימודים. בנוסף, ייתכן שבעתיד יינתנו תארים בתחום בחלק מן המוסדות, ואפשר לנחש שיהיה קל יותר להשלים לימודים לתואר באותו מוסד בו נלמדו לימודי התעודה.
מבין בתי הספר הבולטים לרפואה משלימה היחיד שיש לו "גב" אקדמי הוא בית ספר "מירב", ששייך ללימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה. כל תכניות הלימוד ב"מירב" עומדות בסטנדרטים בינלאומיים מבחינת הרמה האקדמית. בסיום התוכניות הארבע שנתיות מתאפשר להשלים תואר B.A של האוניברסיטה הפתוחה. נוסף ליתרון האקדמי, מדובר במוסד ביתי וחמים הפועל בתוך קמפוס הכפר הירוק שהוא נעים במיוחד.
בית ספר בולט נוסף הוא "קמפוס ברושים", הנמצא במרכז הספורט הסמוך לאוניברסיטת תל-אביב. הייחוד של "ברושים" הוא בדגש שהוא נותן על התפתחות אישית, לא רק במסלול הלימודים המרכזי. התלמידים מוזמנים לקחת קורסים בפרמקלצ'ר, תיפוף אפריקאי, מדיטציה, קליגרפיה, ריקוד מזרחי ועוד.
המוסד הבולט השלישי הוא מכללת רידמן. למכללה לא פחות מ-8 קמפוסים, מאילת בדרום ועד משגב וצמח בצפון, מה שאומר ש"רידמן" מתאים במיוחד לאלו שעוד לא סגורים על מקום המגורים. הקורסים בכל תחומי הלימוד בקמפוסים השונים זהים, כך שאם תרצו לנדוד במהלך התואר, תוכלו לעבור גם קמפוס וגם דירה.
שלושת בתי הספר מציעים עזרה בהשמה מקצועית עם סיום הלימודים, סטאז' כחלק מהלימודים, ותנאי קבלה וזמני לימוד נוחים יחסית. שנות הלימוד גם כן זהות לרוב, כתלות במסלול הלימודים הספציפי. לכן, בפשטות: את היתרון האקדמי תמצאו ב"מירב", אם קורץ לכם להרחיב אופקים לכיוונים שלאו דווקא קשורים ישירות בלימודים – לכו על "ברושים", ואם הגודל חשוב לכם ואתם מתכננים מעבר גיאוגרפי – "רידמן" הכי מתאים.
בהצלחה רבה, ואל תשכחו: הדרך הרבה פעמים חשובה יותר מהנייר שמקבלים בסוף, אז תהנו ממנה כמה שיותר!
מתלבטים בבחירת הקריירה? לפרטים על לימודי רפואה משלימה לחצו כאן
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב