לפני החגים: נתפסו 12 אלף מנות בשר מקולקל
מדיפים צחנה, מובלים ללא אמצעי קירור הולמים וללא זיהוי: זה מה שגילו פקחי השירות הווטרינרי בבדיקות שגרתיות במרכז ובחיפה

בשר מקולקל בבאר טוביה צילום: ד''ר ואדים איסקוביץ'
אל תחנת הבדיקה בבאר טוביה הגיעה אתמול משאית בשר של חברת "המפרק", ובה כטון בשר המהווה כ-8,000 מנות. במהלך הבדיקות התגלה בשר מוסתר שהעלה צחנה ללא זיהוי באשר למוצאו.
הווטרינר העירוני, דר' ואדים איסקוביץ' סיפר, כי הממצאים שמצא במסגרת הבדיקה, היו מדאיגים ביותר. בשר קפוא, ללא כל זיהוי, אותר במקום מסתור מתחת לארגזי בשר טרי ומפוקח, דבר אשר מיד העלה את החשד כי מדובר בבשר מוברח. בנוסף, הבשר הדיף ריח של ריקבון והוחלט להשמידו.
כמעט באותה שעה עצרו הווטרינרים העירוניים בגוש דן משאית נוספת, המשווקת בשר בקר, במסגרת בדיקות שגרתיות שנעשות לרכבי הובלה בדרכים. במשאית נתפסו כ-4,000 מנות בשר שאינן ראויות לשיווק.
במקרה נוסף שארע בחיפה נבדק בבדיקה שגרתית רכב הובלה בקירור המוביל בשר בקר מבית המטבחיים, ונמצא כי דלתות הרכב אינן אטומות כמתחייב בחוק. בכך לא מתאפשרת שמירה על טמפרטורה נמוכה במהלך ההובלה וגם נשאבים מזהמים כמו פיח, עשן ואבק אל ארגז הקיבול. הדבר גורם לזיהום המוצרים החשופים המובלים ברכב.
ד"ר משה רפלוביץ', יו"ר איגוד הווטרינרים העירוניים, דרש ממנהל השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר נדב גלאון, לבטל את ההיתר שניתן לבית המטבחיים בחיפה כבית מטבחיים תעשייתי לאור הרשלנות בהובלת הבשר.
דר' רפלוביץ' אמר כי לאחרונה ישנן לא מעט תפיסות של מוצרי בשר ועוף ומוצרי חלב ולחם המובלים לצרכנים בתנאי תברואה ירודים. לדבריו: "שבועיים לפני ערב ראש השנה תופעת הבשר המקולקל ממשיכה להתרחב, והווטרינרים העירוניים עושים לילות כימים ומשתמשים בסמכותם החוקית באמצעות בדיקות, ביקורות ופשיטות על מנת לדאוג לבריאות האזרחים".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg