פורסמו ההקלטות הסודיות של ניקסון מתקופת ווטרגייט

ההקלטות כוללות 340 שעות של שיחות אישיות שניהל הנשיא ניקסון בין השאר עם נשיאי ארה"ב לעתיד. הערכה: אור חדש יישפך על הפרשה

שי אילן | 22/8/2013 10:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
40 שנה אחרי שנשיא ארה"ב לשעבר ריצ'רד ניקסון הפסיק להקליט בחשאי את הפגישות ושיחות הטלפון שניהל, פורסם אתמול מקבץ ההקלטות האחרון, שעל פי הערכות מכיל חומרים מרתקים ונפיצים בנוגע לשתי הפרשות המרכזיות בכהונתו: ווטרגייט ומלחמת ווייטנאם.

- העונש למדליף ויקיליקס - 35 שנות מאסר
- סילבן: אני בודק שהמנהיג לא הולך בעיניים עצומות

ריצ'רד ניקסון
ריצ'רד ניקסון צילום: אי-פי
ההקלטות מתעדות שיחות שקיים ניקסון בין ה-9 באפריל ל-12 ביולי 1973, לאחר שהודה באחריותו לפרשת ווטרגייט, ואחרי שהחייל האחרון נסוג מווייטנאם. 340 שעות הקלטה ו-140 אלף עמודי מסמכים הועלו לאתר האינטרנט של ספריית ניקסון.

ניקסון התחיל להקליט שיחותיו עם אנשי ממשלו וגורמים אחרים בפברואר 1971, באמצעות מיקרופונים שהושתלו בבית הלבן וציתות לטלפונים. אחרי פרשת ווטרגייט, בה נחשפה גם שיטת ההקלטות של הנשיא, הנוהג הופסק. נשיאים אחרים, ביניהם אייזנהאואר, ג'ונסון וקנדי, נהגו אף הם להקליט שיחות שערכו, אולם ניקסון היה היחיד שבתקופתו ההקלטות הופעלו באמצעות קול. הן מהוות מסמך היסטורי חשוב ומספקות הצצה לחומר בלתי ערוך ובלתי מצונזר מתוך כהונתו של ניקסון.

יידרש זמן לעבור על החומרים החדשים, אבל על פי ניסיון העבר, סביר להניח שיימצאו בתוכם עובדות רבות ערך. במקבצים הקודמים התגלה, למשל, יחסו הגזעני של ניקסון לקבוצות אתניות שונות. את היהודים הוא כינה "גסים ומעצבנים", ואת השחורים "תוצאה של נישואי קרובים".

אולם , אומר קן יוז מהמרכז לחקר ההקלטות הנשיאותיות באוניברסיטת וירג'יניה, הדברים המעניינים והחמורים ביותר נוגעים לווייטנאם. הקלטות הקודמות אישרו את החשדות לפיהם ניקסון תיאם בין נסיגת החיילים לקמפיין הבחירות שלו ב-1972.

"הוא האריך את המלחמה מסיבות פוליטיות", אמר יוז (כדי שהנסיגה תתבצע בסמוך לבחירות ותניב לו רווח פוליטי). מבקריו אומרים שאלפי חיילים נהרגו בתקופה האמורה. בנוסף, מתועדות בהקלטות הללו פגישות בין ניקסון לרונלד רייגן וג' ורג' בוש האב ופגישה עם מנהיג ברה"מ ליאוניד ברז'נייב.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק