הממשלה: על הצבא להסדיר עבודת נשים ביו"ש
לאחר ערר שהוגש על הצעתה של ח"כ אורית סטרוק, לפיו החלת החוק תהווה סיפוח של יו"ש, החליטו השרים לתת ארכה להחלת צו אלוף בעניין

בתום הדיון הודיע ראש הממשלה כי זכויותיהן של נשים עובדות ביו"ש יושוו לחוקי מדינת ישראל עד לפתיחת מושב החורף של הכנסת בעוד כחודש וחצי. ראש הממשלה אמר כי עד תאריך זה יוסדר הנושא בהתאם לצו אלוף או בחקיקה בכנסת. נתניהו ציין כי הוא "מחויב לכך''.
לפי ההחלטה שהתקבלה בישיבת הממשלה, משרד המשפטים יפעל על מנת להחיל את החקיקה הפרסונאלית על התושבים ביהודה ושומרון באמצעות צו אלוף. לדברי השר אריאל: ״תושבי יהודה ושומרון ממלאים את חובותיהם למדינה כמו כל אזרח אחר. לא יעלה על הדעת שכל פעם הם יאלצו להאבק על זכויות בסיסיות להם זוכה כל אזרח על פי חוק״
הצעת החוק הובאה על ידי חברת הכנסת אורית סטרוק מהבית היהודי, ונועדה להסדיר את נהלי העבודה לנשים גם בשטחי יהודה ושומרון, שבהם לא חל החוק הישראלי. כל עוד לא מוחל החוק, ניתן לפטר נשים בהריון ונשים לאחר לידה העובדות ביו"ש.
ההצעה אושרה לפני כחודש וחצי בוועדת השרים לחקיקה. לאחר האישור, הגיש השר יעקב פרי ערר לממשלה, בטענה כי מדובר בסיפוח למעשה של השטחים מעבר לקו הירוק. בעקבות הגשת הערר, הודיע ראש הממשלה נתניהו כי הממשלה תדון בעניין בישיבתה היום.
אמש הודיעו שרת המשפטים ציפי לבני, ושר המדע יעקב פרי כי יתנגדו לאישור החוק. לדבריהם: ״ההצעה היא ניסיון לספח את השטחים משפטית ולפגוע במעמדה הבינלאומי של ישראל, בכסות של שמירה על זכויות נשים ישראליות ופלסטיניות בעבודה. כדי להעניק את מלוא הזכויות הקיימות בדיני העבודה לנשים העובדות בשטחי יהודה ושומרון אין שום צורך בחקיקה ראשית, אלא בחקיקה צבאית ובצו אלוף - ממש כפי שנהגה ישראל במקרים דומים״.
ח"כ אורית סטרוק אמרה בתגובה: "מדוע כאשר רבים מאיתנו, מתיישבי יהודה ושומרון, מלווים אל הבקו"ם את בנינו זה אינו סיפוח? כאשר כולנו, במשך עשרות שנים, משלמים מיסים, אגרת הטלוויזיה וכפופים לחוקי התנועה על פי חוק ולא על פי צו - זה אינו סיפוח? לפתע פתאום אם יזכו הנשים שבתוכנו להגנות הקבועות בחוק עבודת נשים – יש כאן חשש לסיפוח או להשלכות במישור המשפט הבינלאומי".
הבוקר התייחס שר השיכון אורי אריאל ממפלגתה של סטרוק לערר. אריאל כתב בעמוד הפייסבוק שלו לקראת הדיון בממשלה: "אם השר פרי מוכן לוותר על זכויות אולי גם נוותר על חובות, כמו מיסים ומע"מ?"
השר אריאל ציין כי לפי החוק אין הבחנה בין בין אישה יהודיה לפלסטינית. "זהו חוק שזוכה לתמיכה מקיר אל קיר בכנסת. סטרוק מימין ומרב מיכאלי משמאל. הטענה כאילו יש פה סיפוח של השטח היא בדיחה. אנחנו לא משנים את הנורמה. יש לא מעט חוקי עונשין שכן הוחלו ביו״ש. אז זה בסדר ואילו זה סיפוח?"
בעקבות הדיון בחוק, אמר ח"כ עיסאוי פריג' (מרצ) כי "יפה באמת שח"כ אורית סטרוק וחבריה מהבית היהודי, הפכו לאבירי שלטון החוק וזכויות האישה הפלסטינית. באמת מחמם את הלב. כנראה שבאמת אין בושה ואין גבול לצביעות. אבירת זכויות האדם בשטחים, שבדרך כלל לא מחשיבה את הפלסטינים כבני אדם, נזכרה פתאום בהפרת חוקי העבודה כלפי הנשים הפלסטיניות".
פריג' הוסיף: "בשטחים שורר אפרטהייד חוקי – יש סט חוקים אחד ליהודים המתנחלים, וסט חוקים אחר, צבאי וקשיח – לפלסטינים. אם השיוויון בשטחים כל כך יקר לליבה של אורית, אז בבקשה – שהחוק הצבאי יחול על כולם – מתנחלים ופלסטינים. זו בדיוק הצעת חוק שבכוונתי לקדם במושב הקרוב – שגם המתנחלים היהודים ישפטו בבתי דין צבאיים כמו הפלסטינים. די לעשות איפה ואיפה".