"החמרת האכיפה בעיר העתיקה - לא חוקית"
בדיון על מעצר צעירה סמוך לשער האריות, אמר נציג המשטרה כי "זהו אזור 'נפיץ' ולכן נוקטים בו החמרה יתרה". אלא שהעצורה שוחררה

חוק שונה מיתר חלקי הארץ? העיר העתיקה צילום ארכיון: פלאש 90
ביום שני שעבר נעצרה הצעירה על ידי המשטרה סמוך לשער האריות לאחר שגבר ערבי טען כי דפקה על רכבו וירקה עליו. היא עוכבה במשך יממה כיוון שסירבה לחתום על שחרור המחייב אותה להתרחק משטח העיר העתיקה.
בדיון שנערך בעניינה למחרת בבית המשפט המחוזי בעיר מסר נציג המשטרה, רס"ר איאס פלאח, ממחלקת חקירות נוער, כי בתחומי העיר העתיקה נוהגת המשטרה בצורה שונה משאר חלקי העיר ואוכפת בצורה מחמירה יותר את החוק.
"גם אם ישנה פסיקה המורה על שמירת זכויות האדם ואיסור פגיעה בחופש התנועה שלו, בעיר העתיק המצב שונה. מניסיון, מה שנחשב לאירוע מינורי יכול לגרום להפרת סדר חמורה באזור העיר העתיקה", אמר.
בתשובה לשאלת השופט על גבולות האזור ה"נפיץ" אמר פלאח: "אם המקרה היה 20 מטר (מחוץ) לשער האריות גם הייתי עושה זאת. לגבי שייח' ג'ראח אני לא יודע לענות".
"המדיניות לא חוקית"
השופט מחה על דרך טיפול המשטרה באירוע ובפסיקתו כתב כי "ייתכן שכלל לא מדובר באירוע". הוא מתח ביקורת על העובדה כי כאשר מדובר בחומות העיר העתיקה, התנהלות השוטרים היא לכאורה שונה מאשר בכל אתר אחר ברחבי הבירה, ובכך למעשה נעשית אכיפה בצורה שאינה שוויונית.

עו"ד בן גביר. "להפנים את החלטות בית המשפט" צילום: פלאש 90
בתגובה להחלטת השופט, שאף ביקש להעביר את הפסיקה לעיון מפקד משטרת ירושלים, אמר עו"ד איתמר בן גביר שייצג את הצעירה מטעם עמותת 'חננו': "בית המשפט אמר בקול צלול וברור כי המדיניות הזאת לא חוקית, ועל ראש הממשלה והשר לביטחון פנים לדאוג שכל המערכת הכפופה אליהם תפנים את החלטתו של השופט".
ממשטרת ירושלים נמסר: "מעצרה של הצעירה נעשה על פי כל דין ובהתאם להחלטות שהתקבלו על ידי שופטי בית המשפט העליון, לאור הרגישות הקיימת סביב הר הבית ובשעריו. משטרת ירושלים תמשיך ותפעל בנחישות למניעת הפרות סדר ופרובוקציות מכל צד שהוא".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg