נאסרה פעילות האחים המוסלמים במצרים

בית המשפט אסר לקיים כל פעילות של התנועה והורה להחרים את נכסיה במהלך המסמן את החרפת הסנקציות ע"י המשטר הצבאי במדינה

אלישע קהאן | 23/9/2013 15:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בית המשפט במצרים אסר על פעילות תנועת האחים המוסלמים והורה להחרים את נכסי הארגון, במהלך דרמטי שמסמן את החרפת הסנקציות על התנועה על ידי המשטר הצבאי. זאת, כדי להילחם בתומכי הנשיא המודח, מוחמד מורסי.

חברים בתנועת האחים המוסלמים מתפללים מחוץ למסגד בקהיר
חברים בתנועת האחים המוסלמים מתפללים מחוץ למסגד בקהיר צילום: איי.פי
תחנת הטלוויזיה במדינה מסרה כי פסק הדין התפרסם היום (ב') על ידי בית המשפט, בעתירה שהוגשה על ידי מפלגת "תג'מע" החילונית. בקשתה של מפלגת "תג'מע" נרחבת במיוחד, ועל פיה לא רק שתאסר הצטרפות או חברות בארגונים ובארגונים המסונפים לו, אלא כל ארגון שיקבל מהאחים המוסלמים תמיכה כספית או רעיונית ייאסר גם הוא בתחומי ארץ הנילוס.

עוד בנושא:
- דיווח: מנהיג האחים המוסלמים לקה בליבו
- מצרים: 50 אלף אנשי דת לא יורשו לדרוש במסגדים
- מצרים החדשה - דיווח מקהיר החצויה

הפסיקה נעשתה בצו ביניים, ובעקבותיו אמורה המדינה לתפוס את כל הנכסים הנזילים של האחים המוסלמים. וועדת שרים תנהל את הכספים עד לפסיקה סופית בעניין. אם תתקבל בקשתה של מפלגת "תג'מע" תהיה אסורה חברות בתנועת האחים המוסלמים. משמעות החלטה כזו היא שלצבא תהיה אפשרות לעצור אנשים אף ללא כל אישום נגדם, מלבד היותם חברים בתנועה האיסאלמית.

הדיון הראשון בבקשה התקיים ביום שבת, והיום נפגש בית המשפט לדיון נוסף. הנימוקים שהעלתה מפלגת "תג'מע" הם הקשרים לכאורה בין תנועת האחים המוסלמים, לנסיונות לפגוע בבטחון המדינה, ובמעורבות ב"חתרנות", טענות המושמעות מפי הממשל הצבאי כנגד התנועה.

בחודש האחרון עצרו כוחו הצבא כל שכבת ההנהגה ורבים מפעילי השטח של האחים המוסלמים, כולל "המדריך הכללי" מוחמד בדיע, ודובר התנועה. לפני כחודשיים וחצי הודח הנשיא מוחמד מורסי נציג התנועה על ידי הצבא, ובעקבות הפגנות ענק ברחבי מצרים.
דתיים מול חילונים

ברוב שנות קיומה של התנועה במצרים, במשך 85 שנים, היתה התנועה מחוץ לחוק. אך לאחר הדחתו של הנשיא לשעבר חוסני מובארק בשנת 2011, הם הורשו לפעול בגלוי והקימו מפלגה פוליטית.

בבחירות לפרלמנט במצרים זכו האחים המוסלמים בכארבעים אחוזים מקולות הבוחרים, ויחד עם יתר המפלגות האיסלאמיות, זכו הנציגים הדתיים לכשישים אחוז מהמושבים בפרלמנט. על פי הערכות, מחצית מהאוכלוסיה במדינה הינה מוסלמית דתית התומכה באסלאם הפוליטי, כלומר בשליטת הדת החיים הפרטיים והציבוריים במצרים באמצעות חקיקה שתכפה את חוקי "השריעה", ההלכה האיסלאמית.

אל מול האחים המוסלמים פועל הצבא הנאמן לערכים חילוניים, ופועל בתקופה האחרונה לצמצום כוחם של האחים המוסלמים, התנועה הדתית החזקה במדינה. בפעולות נגד האחים המוסלמים תומכים אזרחים רבים במצרים הזועמים על נסיונם של נציגי התנועה, בראשות הנשיא המודח מורסי, לדחוק את רגליהם של יתר המפלגות, בעת שהתנועה הדתית החזיקה בשלטון. עיקר ההתנגדות לתנועה התעוררה בעת ניסוח החוקה, תוך הכנסת אלמנטים איסלאמיים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...