סידור תפילה בן 1,200 שנה נמצא בידי אספן
מדובר בסידור התפילה היהודי הקדום ביותר שהתגלה עד היום, כתוב בעברית עתיקה ועם סימני ניקוד ותנועה בשפה הבבלית
- 4,400 תלמידים עזבו בספטמבר את הישיבות
- המעורבות הבעייתית של ברק במכרז לרכישת תע"ש

פענוח כתב היד שנתגלה עשוי להסתיים ב-2015. בפרויקט המדעי הזה משתתפים כמה חוקרים אמריקנים ובראשם ד"ר ג'רי פאטנגייל והעורך הממונה על הטקסטים הוא פרופסור עמנואל טוב מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
האספן, סטיב גרין, שהוא גם בעל רשת של 550 חנויות לתחביבים (Hobby Lobby) שבסיסה באוקלהומה – הקים את "אוסף גרין" לפריטים מתקופת המקרא. הוא מסר כי רכש אשתקד את כתב היד הנדיר הזה "מאדם פרטי" והוא סירב לנקוב בשמו וגם בסכום ששילם בעדו. נודע כי מקור כתב היד "במדינה במזרח התיכון" וממנה התגלגל עם השנים לאספן אירופי.
כתב היד עבר תיארוך באמצעות פחמן-14 רדיו-אקטיבי ונבדקה האותנטיות שלו – כדי לשלול זיוף. ד"ר סטיבן פאן, מנהל "הולילנד יוניברסיטי" הנוצרית בירושלים, המעורב בפרויקט מסר אמש ל"מעריב" כי מדובר באחת התגליות החשובות ביותר שתשנה את כל מה שידענו עד היום על ההיסטוריה של ה"סידור" – ספר התפילה היהודי המסורתי.
על-פי מה שידוע עתה, הספר נכתב סביב שנת 840 לספירה, בתקופת הגאונים בבבל – ראשי ישיבות סורא ופומפדיתא, שהיו עד שקיעתו של המרכז היהודי בבבל, המנהיגים הרוחניים של כלל תפוצות ישראל.
"אנחנו מניחים כי ה"הסידור" הקדום ביותר הזה, הוא אוסף תפילות, ברכות ופיוטים שנכתבו, אולי, עוד לפני עמרם גאון הנחשב למנסח סידור התפילה הראשון, ובערך כמאה שנה לפני רב סעדיה גאון" ציין ד"ר פאן.
כתב היד הכרוך (11x10 ס"מ) בצבע חום-צהבהב, כנראה קדום יותר ב-400 שנה מגליל ספר התורה העתיק ביותר שנתגלה עד היום, באיטליה (שתוארך למאות ה-13-12). ההערכה עתה בקרב המלומדים היא שכתב היד הזה הוא "החוליה המקשרת החשובה ביותר בין התקופה בה נכתבו מגילות ים המלח, לבין כתבים יהודיים מתחילת ימי הביניים.
ה"סידור" העתיק נחלק לששה פרקים ובהם תפילת שחרית, חלק מההגדה של פסח, פיוט לסוכות, קטע העוסק ב"אחרית הימים", פיוט נדיר על שיר השירים, וכן רשימה בה נזכרות 100 הברכות אותן יש לומר בכל יום. לדברי החוקרים, ייתכן שזו העדות הכתובה הראשונה לרשימה מסוג זה.
בתדרוך לתקשורת בארה"ב ציין ד"ר פאטנגייל, המשמש ראש צוות המחקר של "אוסף גרין" כי מדובר בראייה היסטורית ראשונה מסוגה, המצביעה על המנהגים שעמדו בבסיס החיים הדתיים של היהודים לפני למעלה מאלף שנה.
סטיב גרין כבר הודיע כי ה"סידור" יוצג לקהל הרחב במוזיאון שהוא יזם ושבו יוצגו עוד פריטים עתיקים, קדומים ביותר ונדירים של טקסטים יהודיים-מקראיים וביניהם יהיו פרקים מבראשית, שמות, ויקרא, במדבר, נחמיה, ירמיהו, ספר יונה, יחזקאל, מיכה, דניאל ותהלים.