מחקר חדש מעלה את האפשרות שתמצא תרופה לאלצהיימר
צוות חוקרים בריטי הצליח למצוא דרך בה נעצר הניוון המוחי אצל עכברים. הצוות מנע את ייצור החלבונים שפגעו במוח על ידי תרופה חדשה. עם זאת עדיין דרוש מחקר רב כי לתרופה תופעות לוואי קשות

משחקי חשיבה לחולי אלצהיימר ודמנציה שעיצבו סטודנטים צילום: מכללת אורט סינגאלובסקי
בנוגע לכך הצליחו החוקרים הבריטיים לעצור את התהליך בדרך חדשה במסגרתה הם עצרו את ייצור החלבונים הפגומים. פעולה זו בוצעה בהצלחה על עכברי מעבדה שסבלו ממחלה דומה למחלות אלו שנגרמת מהפרעה הורמונאלית ושפוגעת במוח. העכברים שהוזרק להם חומר מיוחד לקיבה לא פתחו תסמינים של מחלת המוח ולא הראו תופעות של שכחה או גרירת איבר כפי שכך הדבר מתרחש במחלות אלו.
מבחינה זו מדובר בנתיב פעילות מדעי חדש כיון שעד היום עיקר המאמץ המדעי התמקד בפירוקם של החלבונים הפגומים שהצטברו כבר בתאי המוח עצמו. לעומת זאת כעת הצוות הצליח למצוא דרך חדשה בה כלל לא יוצרו חלבונים אלו וכך נמנע הפגיעה המוחית.
מומחים שנחשפו לתגלית ציינו כי מדובר בתוצאה מרגשת שבהחלט מהווה התקדמות משמעותית בתחום מחקרי בו עד היום לא נרשמו תוצאות טובות במיוחד. עם זאת יש להדגיש שהטיפול החדש גרם לתופעות לוואי קשות מאד כגון סוכרת ופגיעות במערכת העיכול שגרמו לירידה במשקל ומשום כך עדיין יש דרך רבה עד שתרופה שתעצור את המחלות המוחיות הללו תכנס לשוק.
ראש צוות החוקרים פרופ' ג'ובאנה מלוצי ציינה כי "היינו נרגשים מאד מהתוצאות. זו היתה התקדמות אמיתית. נכון שיש עוד דרך ארוכה אבל פעם ראשונה הוכחנו שהדבר אפשרי". פרופ' דיויד אסלופ מאוניברסיטת לנקסטר ציין כי ממצאי "המחקר הם דרמטיים. אולם יש עדיין לראות כיצד נתקדם עם בני אדם בתחום זה" הוא הוסיף.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg