מלחמת היח"צ של סוצ'י: לפיד אולימפי בחלל
אחרי שהתעלמה מהקשיים בהשלמת מתקני הספורט בסוצ'י ומהמחאה נגד החקיקה ההומופובית ברוסיה, מוסקבה מחליטה לשנות את השיח בעזרת הלפיד האולימפי

להתרחק ממחלוקת. הלפיד האולימפי עם האסטרונאוטים צילום: אי.פי.איי
עוד בנושא:
- פוטין: הקהילה הגאה לא מופלית לרעה ברוסיה
- שר הספורט הרוסי: אל תחרימו את סוצ'י
- הוקלו האישומים נגד פעילי גרינפיס ברוסיה
הלפיד יצא היום (שבת) ל"הליכת חלל" לראשונה אי פעם. היו לפידים שבילו בתוך רכבי חלל למיניהם, אך לפיד שיצא לטייל מחוץ למעבורת – זה עוד לא היה לנו. שני קוסמונאוטים רוסים אחזו בו כשהילכו מחוץ לתחנת החלל הבינלאומית, 400 קילומטרים מעל פני כדור הארץ.
נאס"א הזרימה את שידור הווידאו החי שבו נראו אולג קוטוב וסרגיי ריאזאנסקי נושאים את הלפיד – הכבוי, כמובן – שריחף בחוסר משקל בשולי החלל העמוק והשחור. השניים צילמו את הלפיד על רקע כדור הארץ, וחזרו למשימותיהם האחרות מחוץ לתחנה, כולל חיבור בסיס למצלמה לאחת מהמעבדות הצפות. כעבור כשש שעות של "הליכת חלל" חזרו לתוך התחנה יחד עם הלפיד.
הלפיד ישוב – אחרי כמה ימים שלא בער, בגלל הסכנה שבבעירתו בתוך תחנת החלל – ביום שני, יחד עם שלושה אסטרונאוטים החוזרים ממשימה של חמישה חודשים בתחנה.
מסעו של הלפיד, שצפוי להימשך על פני 65 אלף קילומטרים בסך הכל, הוא אחד החלקים המרכזיים מהניסיון של רוסיה להסיח את הדעת מהדברים שהעולם לא מחבב באולימפיאדת סוצ'י. יחסיה של רוסיה עם המערב מורכבים מאוד לאחרונה – בין עימותים עם האיחוד האירופי על רקע הניסיון להקים איחוד מתחרה, אירו-אסייתי, ובין הניסיונות הסותרים להשפעה על המזרח התיכון, מצבה של רוסיה ככוח בינלאומי הולך ומתחזק מאיים על מדינות אירופה במיוחד, וכן על ארה"ב.
כוחה הגדל של רוסיה מדאיג את ארה"ב ואת אזרחיה בעקבות אירועים שאינם בהכרח קשורים זה בזה, אך מציגים איום על דרך החיים האמריקאית. המקלט שהעניקה מוסקבה לאדוארד סנודן, המדליף האמריקאי שגילה את סודות ההאזנה של האן-אס-איי וגרם לסופה של ביקורת נגד ממשל אובמה, מכעיס מאוד את וושינגטון.
מנגד, אזרחי ארה"ב כעסו השנה בעיקר על החקיקה ההומופובית במדינת הענק, על היחס לחופש הביטוי (כפי שהתבטא השנה בפרשת להקת "פוסי ריוט", שנכלאה לאחר שהופיעה באופן פרובוקטיבי בתוך כנסייה), וכן בפרשה האחרונה עם ההאשמות החמורות נגד קבוצה של פעילי "גרינפיס" שניסו למחות על פעילות קידוח בים הארקטי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg