1000 ימי לחימה: "כל 11 דקות מת אדם בסוריה"
במהלך המלחמה שהחלה ב-15 במרץ 2011, נגבו חייהם של לפחות 128 אלף בני אדם ויותר מ-2 מיליון נוספים נפצעו. כ-6.5 מיליון תושבים סורים מוגדרים חסרי בית וכ-6,000 נשים נאנסו. 1,000 ימים למלחמת האזרחים בסוריה: כל המספרים
במהלך המלחמה, שהחלה ב-15 במארס 2011, בעיר דרעא הסמוכה לירדן. נהרגו לפחות 128 אלף סורים ויותר מ-2 מיליון אזרחים סורים נפצעו. בנוסף, 16 אלף תושבים סורים, שנעצרו על ידי המשטר, עדיין מוגדרים נעדרים.

דוח מקיף שחיברה סוכנות הפליטים של האו"ם, UNHCR, מעלה כי מתוך 2.2 מיליון פליטי המלחמה מסוריה, שנרשמו אצל נציגי הסוכנות, עומד מספרם של הילדים על למעלה מחצי (52 אחוז). קרוב לתשעים אחוז מתוכם ברחו למדינות השכנות, לבנון (385 אלף) , ירדן (291 אלף) וטורקיה (294 אלף).
100 אלף ילדים נהרגו בסוריה, כאשר יותר 70 אלף משפחות פליטים חיות ללא דמות אב. קרוב ל-4,000 פליטים צעירים איבדו את שני הוריהם בקרבות או שהופרדו מהם כתוצאה מהלחימה.
ארגוני זכויות אדם דיווחו על יותר מ-2.3 מיליון פליטים סורים הרשומים בצורה מסודרת בארגונים מסודרים, כאשר ישנם 6.5 מיליון סורים שבתיהם ננטשו, ושמוגדרים חסרי בית. המספר הזה מהווה כמעט שליש מאוכלוסייתה של סוריה שמנתה לפני המלחמה 21 מיליון תושבים.
על פי דוח שהופץ על ידי האו"ם, יותר מ-60 אחוזים מבתי החולים והמרפאות בסוריה נפגעו במהלך המלחמה ולא כשירים יותר לתפקד ולספק שירותים רפואיים. אמבולנסים גם כן נפגעו במהלך המלחמה, כאשר חלקם נגנבו והמורדים עושים בהם שימוש לצרכי מלחמה.

דו"ח ארגוני זכויות האדם, שהתפרסם לרגל 1000 ימי הלוחמה בסוריה, דיבר על 6000 מקרי אונס של נשים ברחבי המדינה.
לוחמי אל-קעידה וארגוני הג'יהאד העולמי הנלחמים בסוריה, מורכבים מלוחמים סונים שנלחמים מול השיעים מארגון החיזבאללה. כוחות השביחה הנאמנים לבשאר אסד בצעו לאורך שלוש השנים מעשי רצח מאורגנים, שבמסגרתם נטבחו כפרים סונים שלמים אשר נמצאו בלב האזור העלאווי, וזאת כחלק מניסיון להכין אזור נאמן לחלוטין למשטר.

מצד שני, הכוחות הסונים פעלו בשיטתיות לרצח גברים עלאווים וכן פלשו לכפרים הנוצריים במגמה ברורה לפגוע בהם ולהרוס אותם. מעשי הרצח והזוועה האלו התגברו לפני כשנה כשמשטרו של אסד ירה במודע מטחים של גז עצבים על עיירה סונית שהייתה בשליטת המורדים.
בעיירה נהרגו מהירי כ-1100 בני אדם מתוכם כ-300 ילדים. בעקבות הירי ושימוש נוסף שעשה אסד בנשק כימי, הודיעו מדינות המערב כי אם המשטר לא יוותר על הנשק הכימי שלו, הם ייאלצו להתערב צבאית. בעקבות הודעה זו, הסכים אסד לוותר על הנשק הכימי המצוי בארצו. עם זאת, מעשי הרצח עצמם ממשיכים, כשכל צד מנסה לטהר אתנית את השטחים שברשותו מתומכי הצד השני וזאת על ידי רציחתם וגירושם.

על פי ארגוני אופוזיציה יותר מ-31 אלף חיילים של המשטר הסורי נהרגו במהלך הלחימה, בנוסף ליותר מ-200 לוחמי חיזבאללה ומאות לוחמים שיעים שפועלים לצד בשאר אל אסד. על פי דיווחים שונים, חיזבאללה הכניס יותר מ-20 אלף לוחמים למלחמה לשמירה על שלטונו של אסד, לאחר שרבע מצבאו של בשאר אל אסד נותר פעיל לאחר גל עריקות וסירובי פקודה מצד הלוחמים להרוג את אחיהם הסורים.
הכוחות הנאמנים לאסד נלחמים מול כ-2000 ארגוני מורדים שונים, שמספרם מוערך בכ-80 אלף לוחמים, והקבוצות המרכזיות של ארגוני המורדים הן דעאש וג'בהאת אל נוסרה, המזוהות עם אל-קעידה. כך על פי נתונים של מועצת הביטחון של האו"ם.

מחקר שפרסם עיתון "אל ווטאן" שופך אור גם על נתוני הכלכלה הסוריים בעקבות המלחמה. על פי התחקיר, ענף ייצוא הנפט הסורי לעולם כמעט ולא קיים, כאשר 95 אחוזים מייצוא הנפט פסק. ייבוא מוצרים מחו"ל לסוריה גם כן סבל מירידה של 88 אחוזים.
ברבעון הראשון של שנת 2011 - לפני שפרצה המלחמה - עמד ייצוא הסחורות מסוריה על 4.1 מיליארד דולרים. לעומת זאת, הרבע הראשון של שנת 2013 הסתכם בפחות מ-818 מליון דולרים. ההערכות הן שכעת המספרים עומדים על מחצית מהסכום.
ראש הממשלה הסורי ואאל אלחלקי ציין כי הסנקציות הכלכליות, שהטיל המערב ומדינות ערב על סוריה, הובילו להפסד של 17 מיליארדי דולרים. הוא הוסיף כי נהרסו במהלך המלחמה שלושה מיליון יחידות דיור ובתי מסחר בסוריה, והתשתיות במדינה קרסו. 75 אחוזים מהתשתיות בכפרים לא קיימות בכלל ו-40 אחוזים מהתשתיות נהרסו בערים הסוריות. התיירות הפכה לזיכרון רחוק בלבד, ומאות אלפי סורים איבדו את עבודתם.

שר האוצר של הממשלה הסורית החלופית של האופוזיציה מירון איברהים, הודיע לא מכבר כי המשטר הסורי השקיע עד כה 25 מיליארד דולרים במלחמת האחים המתנהלת במדינה. בדברים שצוטטו בשמו בעיתונות הטורקית נכתב כי "בשאר אל אסד משך שבעה מיליארד דולרים מהבנק המרכזי הסורי בשנת 2011 ותשעה מיליארד דולרים נוספים בשנת 2012. עוד מסר, כי בשנה הנוכחית משך הנשיא הסורי תשעה מיליארדי דולרים נוספים מהבנק הסורי המרכזי.
השר איברהים הוסיף כי למרבה הצער, מדינות זרות שלא נקב בשמן, העבירו כספי תמיכה בשווי של 50 מיליארדי דולרים למשטר אסד, כדי שימשיך במלחמה, וכי בכוונת המשטר הסורי להוציא שני מיליארדי דולרים מהקופה הסורית, בתקופה הקרובה, כדי להמשיך את המלחמה שלא נראית כי תבוא בקרוב אל קיצה. הוא טען כי סנקציות כלכליות לא ישפיעו על המשטר הסורי, שנהנה כאמור מתמיכות של מדינות זרות.
בכיר האופוזיציה הסורית, טען עוד כי הכלכלה הסורית מבוססת על תרומות מגורמים זרים, כאשר מרבית תשתיות הייצור והמפעלים שנמצאים בעיקר בפרברי דמשק וחלב, נהרסו בעקבות המלחמה, כמו גן ענף החקלאות והתיירות שהפסיקו להכניס כספים לסוריה מאז תחילת המלחמה.

המאמצים לסיים את המלחמה בסוריה, ולהוביל את הצדדים לפתרון בוועידה המשותפת בז'נבה מתבצעים כאשר למעשה סוריה מחולקת לשלוש מדינות שונות.

הגבול העיראקי נשלט על ידי לוחמי ג'בהת אל נוסרה ודעאש, המזוהים עם ארגון אל-קעידה. משם מוזרמים כוחות לוחמים ותחמושת ללא שום התערבות של כוחות הצבא הסורים.
בצפון מערב סוריה שולטים בעיקר הכורדים ששולטים באזור הגבול עם טורקיה ועיראק בצפון מזרח סוריה. האזור הזה מהווה מדינה כורדית לכל דבר כבר יותר משנה, כאשר באחרונה הודיעו הכורדים כי בכוונתם להכריז מדינה דה פקטו על השטח.
על הגבול הירדני מתמקמים ארגוני מורדים שפועלים תחת "צבא סוריה החופשית", ובאזור רמת הגולן עדיין יש לוחמה על השליטה בין כוחות המורדים, לבין כוחות אסד וחיזבאללה, שלאחרונה קיבלו חיזוק מלוחמים דרוזים מלבנון שלחלקם אף קרובי משפחה ברמת הגולן הישראלית.
בשאר אל אסד של נובמבר 2013, הוא נשיא של מדינה צרת היקפים שמשתרכת מדמשק דרך הכביש העולה לחומס, ולאדליב, ועד לטקיה שבצפון - העיר של העדה העלאווית.
קרבות שליטה בין הצבא הסורי המתוגבר בכוחות חיזבאללה מול כוחות המורדים השונים מתנהלים על גבולות מדינת אסד החדשה, מדרום לדמשק, במזרח חומס במזרח אדליב ובצפון לטקיה. אסד מקפיד להחזיק בשליטת ערי הנמל, שהם למעשה הגבול היחיד בו הנשיא הסורי שולט.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg