איגוד הרופאים: מכשירי אדים – סכנה לתינוקות

לדבריהם, החשיפה למכשיר עלולה לגרום להידבקות בחיידק הליגינולה. הערב ייחשפו הפרטים המלאים בתכנית "מבט" בערוץ הראשון

אבי יופה | 10/12/2013 16:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
איגוד רופאי הילדים ממליץ להפסיק את השימוש במכשירי אדים ומתריע על הסכנה הקיימת להידבקות בחיידק הליגינולה כתוצאה מחשיפה אליהם. הפרטים המלאים ייחשפו הערב (יום ג') בתכנית "מבט" בערוץ הראשון.

-רב ואיש חינוך נעצר בחשד לעבירות מין
-התוכנית האמריקאית: הסכם סופי שמימושו יימשך 15 שנה

מכשירי האדים מסכנים תינוקות
מכשירי האדים מסכנים תינוקות צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק
נייר העמדה החדש בנושא, שיוצג מחר בכנס הארצי של איגוד רופאי הילדים, סוקר את המחקרים הקיימים שעוסקים ביעילות בטיפול בסטרידו (דלקת של קנה הנשימה). הוא מראה כי לא הודגם אפקט כלשהו בטיפול במכשיר אדים ולכן ההמלצה היא שלא להשתמש בו בבעיה רפואית זו.

כך המצב גם לגבי הצטננות של תינוקות. נייר העמדה סקר מחקרים שהקיפו מאות נבדקים, והם הראו שוב כי אין שיפור בסימני המחלה באמצעות מכשיר האדים. לכן, גם כאן ההמלצה היא שלא להשתמש בו בחדרי הילדים.

בכל הקשור לדלקת סמפונות חריפה, מחקרים הוכיחו שוב כי יעילות למכשיר האדים ואין להשתמש בו במכשיר מסוג זה בילדים הסובלים מבעיה זו.

ד"ר טומי שיינפלד, מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים ויו"ר הוועדה שחיברה את נייר העמדה, מציין כי ישנם מספר דיווחים המעידים על סיבוכים משמעותיים של טיפול במכשירי אדים.

בחודש ספטמבר השנה דווח בישראל על ילדה שחלתה בדלקת ריאות כתוצאה מחיידק הליגיונלה שהתגלה בגופה. אותו חיידק נרכש באמצעות מכשיר האדים. דיווח נוסף השנה דיבר על כך שבמחלקת ילדים בבית חולים בישראל התפרצה דלקת ריאות בשל שימוש במכשיר אדים קרים.

כמו כן, ביולי השנה אושפז במרכז שניידר תינוק כבן שלושה חודשים עם דלקת ריאות קשה. בדיקת משרד הבריאות מצאה כי הוא מקור ההדבקה הוא מכשיר אדים ביתי. ילד נוסף עם מחלת הליגינורים שמקורה היה במכשיר אדים ביתי מת ב-2008.

לכן, כותבים המומחים, כתוצאה מכך שאין הוכחה ליעילות הטיפול במכשירים אלה בכל מצבי התחלואה השכיחים בדרכי הנשימה העליונות והתחתונות והסכנה הקיימת בשימוש במכשירים אלה אין להשתמש בהם כלל.

מחלת הליגיונרים מתבטאת בדלקת ריאות שהגורם לה הוא חיידק ממשפחת הליגיונלה. החיידק מצוי בסביבה, בעיקר במקורות מים, ומתרבה במערכות מים עומדים. התסמינים הם: חום גבוה, צמרמורות ושיעול.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...