דרמה ביוטה: אושרו נישואים חד-מיניים

זו המדינה ה-18 בארה"ב שמכירה בזכותם של בני אותו מין להינשא באופן חוקי. המושל לא מרוצה: "שופט אקטיביסט פסק בניגוד לרצון התושבים"

צח יוקד | 21/12/2013 23:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מובילי המאבק החברתי לאישור נישואים חד-מיניים בארה"ב רשמו בסוף השבוע את אחד מניצחונותיהם הגדולים ביותר עד כה, לאחר שלרשימת המדינות המאפשרות חתונה בין בני אותו מין הצטרפה גם יוטה, אחד ממעוזי השמרנות המובהקים ביותר בארה"ב.

זוג חוגג את האישור החדש לנישואים חד מיניים
זוג חוגג את האישור החדש לנישואים חד מיניים צילום: איי.פי
זמן קצר לאחר הפסיקה מיהרו זוגות חד-מיניים מרחבי המדינה להינשא באופן חוקי.

מבחינה מספרית יוטה היא המדינה ה-18 בארצות הברית שמכירה בזכותם של בני אותו מין להינשא באופן חוקי זה לזה.

אלא שבמחינה סמלית וחברתית מדובר באחת ההתפתחויות הדרמטיות ביותר שידעה התנועה הגאה בארצות הברית בעשרים השנים האחרונות.

לא עוד ניו-יורק, מסצ'וסטס, מרילנד, ניו-ג'רסי וקליפורניה הליברליות כי אם אחת המדינות השמרניות ביותר בארצות הברית אם לא השמרנית שבהן.

המדינה הלבנה והשמרנית לעילא בה מתגוררים מאות אלפי חברי הכנסייה המורמונית ושבאופן מסורתי מזוהה עם המפלגה הרפובליקנית. מי שרק בבחירות האחרונות העניקה לנשיא אובמה את שיעורי התמיכה הנמוכים ביותר בכל ארצות הברית, קצת פחות מ-25 אחוזי תמיכה, לעומת 75 אחוזים להם זכה רומני. ארבע שנים קודם לכן, קיבל אובמה במדינה 34 אחוזי תמיכה בלבד, המספר השני הכי נמוך מבין חמישים המדינות בארצות הברית כולה.

אלא שבסוף השבוע הפכה המדינה השמרנית לאתר החגיגות החדש של הקהילה הגאה על רקע פסיקתו ההיסטורית של שופט בית המשפט המקומי, רוברט שלבי, שקבע כי החוק שאושר במשאל תושבים מקומיים שאוסר נישואים חד-מיניים מנוגד לחוקה האמריקנית כשהוא מדגיש כי מתנגדי הרפורמה לא הצליחו להוכיח כיצד אישור נישואים חד-מיניים יפגעו במוסד הנישואים המסורתי בין גבר לאישה.

עוד טען שלבי כי הזכות להינשא, כפי שמוגדרת בחוקה, "תהיה חסרת משמעות אם לא נממע מהממשל להתערב בבחירה האישית שעושים אזרחים פרטיים בבואם להחליט עם מי הם רוצים להתאחד".  
השופט נגד התושבים

בכך, חשוב להדגיש, פסק השופט שלבי נגד רצון התושבים המקומיים, שבבחירות שנערכו בשנת 2004 הצביעו ברוב מוחץ של 65 אחוז בעד אישור התקנה הקובעת בחוק כי נישואים בשטח המדינה יוגדרו באופן חוקי כאיחוד בין גבר לאישה. מה שלא מנע ממאות פעילים חברתיים לחגוג את הפסיקה ההיסטורית, כשרבים מהם ממהרים למשרדי העירייה של סולט לייק בה החלו כבר אתמול בביצוע טקסי הנישואין הראשונים בהתאם לפסיקה החדשה.

"המומנטום שאנחנו עדים לו כעת הוא חסר תקדים במונחים של כל מאבק חברתי אחר בהיסטוריה" הגיב בהתרגשות ג'ון דוידסון, אחד ממובילי המאבק מטעם התנועה הגאה המקומית. "השינוי שאנחנו רואים מבחינה חוקית ומבחינת דעת הקהלה הוא בלתי נתפס".

מושל יוטה הרפובליקני, גארי הרברט, הביע מנגד את אכזבתו לנוכח הפסיקה והבטיח לבחון דרכים משפטיות לבטלה. "אני מאד מאוכזב מכך ששופט אקטיביסט פסק בניגוד לרצונם של תושבי יוטה ואני בוחן ביחד עם יועצי המשפטיים והתובע הכללי של יוטה מהן הדרכים הטובות ביותר להגן על מוסד הנישואים המסורתי".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק