לסביות נגד חוק הטבות מס לזוגות חד מיניים

ארגוני נשים ופעילות בקהילת הלהט"ב פנו לח"כים והביעו הסתייגות מהחוק. "מן הראוי שהמחוקק יעניק חצי נקודת זיכוי לכל אחת מהנשים"

אריק בנדר | 24/12/2013 21:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קבוצה של ארגוני נשים ופעילות בקהילת הלהט"ב שלחו הערב (יום ב') מכתב לכל חברי הכנסת ובו הן מביעות הסתייגות מהצעת החוק של ח"כ עדי קול להענקת נקודות זיכוי במס הכנסה לזוגות חד מיניים, שמתוכננת לעלות מחר לקריאה טרומית. 

"ממליצות לשקול בכובד ראש את השינוי המוצע". הורות אלטרנטיבית אילוסטרציה: שאטרסטוק
"ברור לנו כי הצעת חוק זו הוגשה מתוך רצון כן לתמוך בקהילה הגאה ולייצר שוויון בין תאים משפחתיים גאים לתאים משפחתיים גרעיניים-הטרוסקסואליים, ואנו מעריכות ותומכות ברצון זה", כתבו בפנייתן. עם זאת, ציינו "אנו מודאגות נוכח האפשרות של פגיעה בתאים משפחתיים חד-מיניים של זוגות נשים בשם הקריאה לשוויון", נאמר בפנייה.

בפנייה מצוין כי מטרת החוק הייתה לעודד נשים לצאת לשוק העבודה, "בתוך כך זוגות של אמהות לסביות או ביסקסואליות נמצאות במיקום מוחלש פעמיים, הן כנשים-אמהות-עובדות, והן כזוג חד מיני שעדיין נתקל במציאות של סטיגמה חברתית והדרה". לפיכך, "כאשר מתקנים את הפקודה בהקשר של זוג חד מיני יש לתת על כך את הדעת. לטעמנו, מן הראוי שהמחוקק יעניק חצי נקודת זיכוי לכל אחת מן הנשים, מתוך הכרה בכך שנקודות הזיכוי ניתנו עד כה על פי מפתח מגדרי, ומתוך הכרה בצורך לעודד נשים להשתלב בשוק העבודה גם כאשר הן לסביות, ביסקסואליות או טרנסג'נדריות", מציעות הפונות.

לבסוף, נאמר במכתב, אם יתקבל התיקון כלשונו ייווצר מצב בו בתאים משפחתיים זוגיים של זוג הורים-גברים יקבל אחד ההורים את חצי נקודת הזיכוי המוצעת, ללא תלות ביציאה לעבודה של בן הזוג השני. לעומת זאת, בתאים משפחתיים הטרוסקסואליים גבר שהוא מפרנס יחיד לא יהיה זכאי לחצי נקודת הזיכוי וזאת מתוך ההיגיון המנסה לעודד נשים לצאת לשוק העבודה.

כלומר ייווצר מצב פרדוקסלי בו דווקא בתאים משפחתיים מתקשים כלכלית (תאים בעלי מפרנס יחיד) המגיעים לרוב משכבות מסורתיות המתאפיינות בהכנסה נמוכה, רשות המסים לא תתמוך באמצעות חצי נקודת הזיכוי המדוברת.

"בשל כל האמור לעיל אנו ממליצות לשקול בכובד ראש את השינוי המוצע בעת הזו ולבצע בחינה מקיפה של ההשלכות, כמו גם בחינה של התאים המשפחתיים הקיימים במדינת ישראל כיום והאופנים בהם פקודת המס מתייחסת לכל מבנה משפחתי", כתבו הפעילות בפנייה. "זאת שלא על מנת למנוע את התיקון המוצע, אלא על מנת להתייחס אליו כחלק מרפורמה כוללת ומקיפה בתפיסת מבנה התא המשפחתי בישראל, כפי ששינוי זה אכן מייצג".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...