בתיאבון: פרי בטעם פודינג שוקולד
קניספל, וומפי, ג'ק פרוט וספודילה: בתערוכה חקלאית בחצבה הוצגו זני פירות טרופיים שונים ומשונים שהגיעו מרחבי העולם
הפירות שהוצגו לא רק נראו מגוונים מבחינה חיצונית, אלא אף הכילו רכיבים תזונתיים עשירים: רוב הפירות האקזוטיים מסייעים לשיקום בריאות המערכת החיסונית. פירות אלו מכילים כמות יוצאת דופן של ויטמינים, נוגדי חימצון ואיכויות תזונתיות.
בין זני הפירות שהוצגו בתערוכה:

ספוטה שחורה - מקורה במקסיקו. הפרי עגול, מזכיר בצורתו אפרסמון, בצבע שחור, מרקמו רך וטעמו דומה לפודינג שוקולד. אוכלים אותו עם כפית, ומתאים להכנת משקאות וגלידות. הפרי רעיל בעודו בוסר, ולכן מותר לאכול אותו רק לאחר הבשלה מלאה.


שעועית הגלידה - מקורו באמריקה הטרופית. האבקנים שלו לבנים ומרשימים ומעניקים לפרי בעת ההאבקה צורה מעניינת. הפרי מגיע בתוך תרמילים, הדומים לבוטנים מאורכים, המלאים בציפה לבנה ומתוקה המזכירה בטעמה ומרקמה גלידת וניל.
קניסטל - מקורו בדרום מקסיקו ואמריקה המרכזית. מזכיר בצורתו מנגו או אפרסק חלק, כתום מבחוץ ומבפנים. טעמו מזכיר בטטה, מרקמו רך. וומפי - מקורו בסין הדרומית וייטנאם הצפונית. צורתו קטנה ואליפסית, קליפתו צהובה והפנים מחולק לחמש אונות שקופות. טעמו חמצמץ מתוק, מרקמו עסיסי. ניתן לקטוף ולאכול אותו בשלבים שונים של ההבשלה, וכך ניתן להרוויח טעמים בגוונים שונים.
פרי חמאת הבוטנים – מקורו בוונצואלה, קולומביה ודרום אמריקה. הפרי אליפסי ומחודד בקצהו. בתהליך ההבשלה משנה את צבעו מירוק לכתום ובסופו של דבר לאדום עז. עליו מריחים כמו חמאת בוטנים, טעמו כמו שמו, טעם של חמאת בוטנים מתוקה. מכיל בתוכו ויטמינים וסגולות שהופכים אותו לפרי המעניק הרבה מאוד אנרגיה.
קרמבולה - עץ סובטרופי בעל עלים בהירים. פרחיו סגלגלים ורודים הפורחים באשכולות. הפרי חמוץ-מתוק ומצטיין בסגולותיו הבריאותיים: הוא מכיל כמויות גדולות של ויטמינים בהם A C ומינרלים רבים. העץ מניב פרי במשך הסתיו החורף ותחילת האביב
בין הפיתוחים הנוספים המוצגים לקהל בתערוכה: פיתוחים בתחומי הגינון, השינוע, איכות הסביבה והחשמל הסולארי. השנה משתתפים בתערוכה מעל 200 חברות מהארץ והעולם.