בתיאבון: פרי בטעם פודינג שוקולד

קניספל, וומפי, ג'ק פרוט וספודילה: בתערוכה חקלאית בחצבה הוצגו זני פירות טרופיים שונים ומשונים שהגיעו מרחבי העולם

דליה מזורי | 16/1/2014 17:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תערוכות חקלאיות מסווגות לרוב כאירועים הנוגעים רק לאנשי מקצוע ולשאר משוגעים לדבר, המגיעים אליהן בכדי להחליף רשמים מקצועיים. בתחנת "יאיר" שבחצבה, נערכה היום תערוכה חקלאית מסקרנת שנגעה לכל חובבי האוכל הצמחוני, בה הוצגו מגוון זני פירות אקזוטיים שונים ומשונים.
הפירות שהוצגו לא רק נראו מגוונים מבחינה חיצונית, אלא אף הכילו רכיבים תזונתיים עשירים: רוב הפירות האקזוטיים מסייעים לשיקום בריאות המערכת החיסונית. פירות אלו מכילים כמות יוצאת דופן  של ויטמינים, נוגדי חימצון ואיכויות תזונתיות.

בין זני הפירות שהוצגו בתערוכה:

עד 15 ק
עד 15 ק"ג. ג'ק פרוט צילום: יח''צ
ג'ק פרוט – פרי טרופי הגדל על עץ גבוה ויפה. מקורו במספר יבשות: אסיה, אפריקה ואמריקה. הפרי בעל קליפה ירוקה צהובה בעלת גבשושיות. בשר הפרי כתום והוא מונח בתוך הקליפה פלחים-פלחים ובמרכז כל פלח גלעין. הפרי ארומטי ונהדר לאכילה טרי או מיובש. בארץ קיימים כבר מספר עצים מניבים. הפרי ענק ויכול להגיע למשקל של 15 ק"ג.

ספוטה שחורה - מקורה במקסיקו. הפרי עגול, מזכיר בצורתו אפרסמון, בצבע שחור, מרקמו רך וטעמו דומה לפודינג שוקולד. אוכלים אותו עם כפית, ומתאים להכנת משקאות וגלידות. הפרי רעיל בעודו בוסר, ולכן מותר לאכול אותו רק לאחר הבשלה מלאה.

שילוב בין תמר לאגס. ספודילה
שילוב בין תמר לאגס. ספודילה צילום: יחצ
ספודילה - מקורה במקסיקו. פרי מעוגל, בעל קליפה חומה ומחוספסת שאינה לאכילה, וכתום מבפנים, טעמו קרמלי, כמו שילוב בין תמר לאגס.

משלב אננס ומנגו. תפוח הכוכב
משלב אננס ומנגו. תפוח הכוכב צילום: יחצ
תפוח הכוכב - מקורו בקמבודיה וייטנם. פרי עגול, יש לו קליפה דקה וסגולה שאינה אכילה. צבעו הפנימי מדורג בין גווני סגול עד לבן  ורוד. בפתיחה של הפרי ניתן לראות חיתוכים פנימיים היוצרים בצורתם מעין כוכב, משם מגיע שמו. מרקמו חלק ועסיסי, טעמו משלב פירות טרופיים כמו אננס ומנגו. 

שעועית הגלידה - מקורו באמריקה הטרופית. האבקנים שלו לבנים ומרשימים ומעניקים לפרי בעת ההאבקה צורה מעניינת. הפרי מגיע בתוך תרמילים, הדומים לבוטנים מאורכים, המלאים בציפה לבנה ומתוקה המזכירה בטעמה ומרקמה גלידת וניל.
ויש גם קרמבולה

קניסטל - מקורו בדרום מקסיקו ואמריקה המרכזית. מזכיר בצורתו מנגו או אפרסק חלק, כתום מבחוץ ומבפנים. טעמו מזכיר בטטה, מרקמו רך.  וומפי - מקורו בסין הדרומית וייטנאם הצפונית. צורתו קטנה ואליפסית, קליפתו צהובה והפנים מחולק לחמש אונות שקופות. טעמו חמצמץ מתוק, מרקמו עסיסי. ניתן לקטוף ולאכול אותו בשלבים שונים של ההבשלה, וכך ניתן להרוויח טעמים בגוונים שונים.

פרי חמאת הבוטנים – מקורו בוונצואלה, קולומביה ודרום אמריקה. הפרי אליפסי ומחודד בקצהו. בתהליך ההבשלה משנה את צבעו מירוק לכתום ובסופו של דבר לאדום עז. עליו מריחים כמו חמאת בוטנים, טעמו כמו שמו, טעם של חמאת בוטנים מתוקה. מכיל בתוכו ויטמינים וסגולות שהופכים אותו לפרי המעניק הרבה מאוד אנרגיה.

קרמבולה -  עץ סובטרופי בעל עלים בהירים. פרחיו סגלגלים ורודים הפורחים באשכולות. הפרי חמוץ-מתוק ומצטיין בסגולותיו הבריאותיים: הוא מכיל כמויות גדולות של ויטמינים  בהם A  C ומינרלים רבים. העץ מניב פרי במשך הסתיו החורף ותחילת האביב 

בין הפיתוחים הנוספים המוצגים לקהל בתערוכה: פיתוחים בתחומי הגינון, השינוע, איכות הסביבה והחשמל הסולארי. השנה משתתפים בתערוכה מעל 200 חברות מהארץ והעולם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...