קרי בעד להשאיר מתיישבים בריבונות פלסטינית
בשיחות עם האמריקאים הועלתה אפשרות שכמה אלפי מתנחלים יסרבו להתפנות, ולא נשללה ההצעה לאפשר להם לחיות בשליטה פלסטינית - אפילו בחברון
עוד על ההצעה להשאיר ישראלים בשטחי המדינה הפלסטינית:
- בנט: אם ראש הממשלה נפגע, לא זו הייתה הכוונה
- מנהיג הבית היהודי: "אבותינו לא יסלחו למי שיחלק את הארץ"
- עימות בנט ונתניהו: הבית היהודי מזנקת
שר החוץ האמריקאי ג'ון קרי אינו מתנגד לאפשרות להשאיר בריבונות פלסטינית כמה אלפי ישראלים שיתנגדו להתפנות משטחי יהודה ושומרון. כך למד מעריב משיחות עם מקורות ישראלים ואמריקאים. לפי המקורות, סוגיית חברון עלתה גם

בניגוד לעמדת הפלסטינים היום, המתנגדת לכל נוכחות יהודית בשטחי המדינה הפלסטינית, למעריב נודע כי בשיחות שהתקיימו בוועידת קמפ דיוויד השניה בשנת 2000 בהשתתפות ראש הממשלה דאז אהוד ברק ויאסר ערפאת - הסכימו הפלסטינים להמשך נוכחות של מיעוט יהודי בשטח המדינה הפלסטינית.
קרי ואנשיו הפנימו את המסר שהעבירו להם הן ראש הממשלה בנימין נתניהו והן הממונה על המו"מ ציפי לבני, שלפיו לא ייתכן שיפונו כל 120 אלף הישראלים המתגוררים מחוץ לגושי ההתנחלויות. נתניהו הדגיש שלא מדובר רק בו, אלא בכל ראש ממשלה ישראלי. לדברי המקורות, קרי קלט את המסר. בסביבתו מעריכים שיהיה מיעוט שיסרב להתפנות והוא מנסה ביחד עם צוותו לחשוב על דרכים במסגרתן ניתן יהיה לצמצם ככל האפשר את הפינוי בכוח.
בנאומו בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס התייחס קרי למרכיבי הסכם המסגרת שבכוונתו להציג לישראל ולפלסטינים במטרה להאריך את המשא ומתן. קרי הדגיש שבסופו של יום, הפלסטינים צריכים לדעת ש"השטח שלהם יהיה משוחרר מכוחות (צבא) ישראלים". בירושלים שמחו לגלות שהמסרים של נתניהו עברו, ושקרי נקט לשון זהירה ולא אמר בשום שלב בנאומו בדאבוס שבשטח המדינה הפלסטינית לא יחיו יהודים או ישראלים.
בישראל מתכוונים להיערך אחרת מבעבר לאפשרות של העברת יותר ממאה אלף ישראלים מהשטחים שיימסרו לפלסטינים. בניגוד לפינוי גוש קטיף, הכוונה היא לא לחתום על הסדר הקבע ולא להזיז אף יהודי מביתו עד שיימצאו פתרונות דיור - בגושי ההתנחלויות או בתוך הקו הירוק. כל משפחה שתסכים לעזוב תקבל פיצוי נדיב ומגורים חלופיים. עידוד העזיבה יהיה מסיבי.
הנותרים, המוערכים גם על ידי נתניהו וגם על ידי האמריקאים באלפים בודדים, יוכלו להישאר תחת ריבונות פלסטינית מלאה, אזרחית וביטחונית. אם ביטחונם של יישובים או ריכוזים של יהודים שיייותרו בשליטה פלסטינית יועמד בסכנה, צה"ל יוכל להתערב. במסרים שעברו לאמריקאים, לא מן הנמנע שצה"ל יידרש בנסיבות מסויימות אף לפנות יהודים ולהחזירם "הביתה".
כזכור , גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו השבוע לסוכנות הידיעות איי-פי שנתניהו תומך ברעיון לאפשר למיעוט יהודי להישאר בריבונות פלסטינית בהסדר קבע, ממש
יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט השתלח בתגובה בנתניהו וטען שמדובר ב"אובדן עשתונות ערכי". בנט , החבר בקבינט המדיני ביטחוני, לא ידע עד כמה הרעיון "שויף" בשיחות בין ישראל לאמריקאים.
אולם כאמור, בשלב זה הפלסטינים מתנגדים לחלוטין להצעה כזו.
קרי אמור לשוב בשבועות הקרובים לישראל עם נייר עמדה שיהווה את הבסיס למשא ומתן. במרכזו, לפי פרשן הניו יורק טיימס תום פרידמן, נכונות פלסטינית להכרה בישראל כמדינה יהודית וויתור על זכות השיבה, נסיגה הדרגתית של צה"ל מיהודה ושומרון וסידורי ביטחון בבקעת הירדן, תמיכה בהקמת הבירה הפלסטינית במזרח ירושלים, והשארת גושי ההתנחלויות בידי ישראל בתמורה לשטח חלופי. בנוסף ייקבע שהסדר הקבע יסיים את הסכסוך וישים קץ לתביעות ההדדיות.