אושר בקריאה ראשונה: יום גירוש יהודי המזרח

הצעת חוק ביוזמתו של ח"כ שמעון אוחיון תקבע את ה-30 בנובמבר כיום לאומי לציון היציאה והגירוש של יהודי עדות המזרח מארצות מוצאם

אריק בנדר | 3/2/2014 21:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מליאת הכנסת אישרה הערב (יום שני) בקריאה ראשונה הצעת החוק "לקביעת יום לציון הפליטות היהודית מארצות ערב". לפי ההצעה, ביוזמתו של ח"כ שמעון אוחיון (הליכוד ביתנו), ה-30 בנובמבר ייקבע כיום לאומי לציון היציאה והגירוש של יהודי עדות המזרח מארצות מוצאם.

יהודים שנותרו נצורים בביתם בתימן
יהודים שנותרו נצורים בביתם בתימן צילום ארכיון: אי-פי-אי
"יותר מ-60 שנה שהנושא לא טופל כראוי, במדינת ישראל ובעולם", אמר ח"כ אוחיון, העומד בראש השדולה למען הפליטים היהודים מארצות ערב. "הודות למאמצים גדולים, כמו החוק הזה, ועבודת משרד החוץ בראשות השר אביגדור ליברמן, מסתיימת השתיקה שהעלימה את הנושא הזה מסדר היום במשך שנים".

אוחיון הוסיף כי "דבריו של מרטין אינדיק, לפיהם סוגיית הפיצוי לפליטים היהודים תוכלל בהסכם המסגרת של ג'ון קרי מוכיחה כי הנושא, סוף סוף, מקבל את תשומת הלב הראויה. כ-850 אלף יהודים השאירו מאחוריהם נכסים ורכוש. זה מספר כפול ממספר הפלסטינים שעזבו את בתיהם בישראל ב-48'. אותם יהודים אף לא היו מעורבים בכל סכסוך או מלחמה ונפגעו אך ורק בשל היותם יהודים. הנושא צריך להיות בחזית ובמרכז כל דיון על הסכם שלום עתידי".

המשרד האחראי לביצוע החוק הוא המשרד לאזרחים ותיקים, כאשר משרד החינוך מחויב להכניס את הנושא לתכנית הלימודים. האחריות לפעילות הבין לאומית בנושא תוטל על משרד החוץ. "כמחצית מהיהודים במדינת ישראל הם צאצאי פליטים מארצות ערב, שם ישבו הרבה לפני הכיבוש המוסלמי של המזרח התיכון וצפון אפריקה", אמר אוחיון.

"סיפור גירושם חייב להילמד בבתי הספר ולהיות מוכר לאזרחי ישראל. כאשר מדברים על הסכם שלום, צעד ראשון וחשוב מצד העולם הערבי צריך להיות קבלת אחריות על מה שנעשה לקהילות יהודיות עתיקות אלה", הסביר והוסיף כי "החוק הזה יבטיח שהישראלים ידעו ויזכרו את פרק טראגי בהיסטוריה היהודית. במיוחד בשלב בו רבים מאלה שסבלו על גופם כבר אינם בין החיים".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...