מאז קום המדינה: כ-500 בני אדם נעדרים
כך נחשף בוועדה לביקורת המדינה, בדיון על טיפול המשטרה בסוגיית הנעדרים. בחמש השנים האחרונות זוהו 60 גופות ושלדים

יוסי יעקובי אבא של הנעדרת עדי יעקובי צלם: יוסי אלוני
כהן קרא למשטרה להדק את שיתוף הפעולה עם ארגוני המתנדבים ו"לחשוב מחוץ לקופסא הן בצורת החיפושים, הן בקצב האישורים והן בשימוש ביצירתיות. הכול תוך פרק זמן קצר - כדי להציל חיי אדם". כהן אף דרש ממשרד הבריאות, הקצאת מכשור מתקדם למכון לרפואה משפטית לזיהוי והפקת דנ"א.
חנה יזרעלוביץ', נציגת מבקר המדינה ציינה כי "הייתה לנו תחושה שהמשטרה לא שמה את הנושא בקדמת הטיפול, וגם אחרי הקמת המאגר הגנטי במשטרה הוא אינו שלם בכל פרטיו, ואין התאמת נתונים בין המאגר לבין הדנ"א המצוי בידי המכון לרפואה משפטית".
יקותיאל בן יעקב, מפקד יחידת הכלבנים של כיבוי האש לשעבר, וכיום מנהל עמותת "מגיני הארץ" למתנדבים ולכלבי-חיפוש, מחזיק לדבריו כ-12 כלבים מאולפים מחו"ל, שעלות כל אחד מהם אלפי דולרים. לדבריו, "יש איחור משמעותי בהתחלת החיפושים בפועל ע"י המשטרה. המשפחה פונה למשטרה עם נתונים מדויקים ואיכון מדויק, ורק אחרי ארבעה ימים מתחילים לחפש - ובמקום אחר לגמרי. המשטרה מתעכבת לעיתים כחודש וחצי בהשגת אישור כניסה לשטחים פרטיים או לשטחי אש, וקיים חוסר שיתוף פעולה עם גופי התנדבות", טען.
בטי אלקיים, תושבת חיפה, שאחיה חולה סכיזופרניה ונעדר כשנה, סיפרה כי השוטרת השיבה לה כי "אנחנו לא מחפשים עבריינים", והוסיפה כי המשטרה לא בדקה מצלמות עירוניות או אבטחה הקיימות באזור ההיעלמות, ומתעלמת מארגוני התנדבות, זק"א וכלבנים.
"היא מחפשת היכן שנוח שלה והשוטרים מסרבים להיכנס לשטח סבוך. חודש ארך לי להיפגש
ניצב מני יצחקי, ראש אגף חקירות מודיעין השיב כי הוא מבין ללב המשפחות ומצטער על תשובה לא-הולמת של שוטרת. לדבריו, מדי שנה יש כ 4000 הודעות על נעדרים, "וכל הודעה מטופלת בעוצמה שונה לפי הערכת מצב. יש עבודה רבה שנעשית עם מתנדבים, בניסיון לאחד את הארגונים השונים. יש נוהל מסודר בעניין, מוקם חפ"ק מיד כשיש חשש לחיי הנעדר, ואז מוקפצים כוחות רבים תוך זמן קצר. לא תמיד מותר להעלות מסוק, בגלל התחום האווירי ומזג האוויר". יצחקי הוסיף כי בשנים האחרונות זוהו כ-60 גופות אלמונים, כמי שהוכרזו כנעדרים, וציין כי "הדרך עוד ארוכה, ואנו מקדמים מחשוב משוכלל למאגר הגנטי, זהו תהליך ארוך אך הוא מתבצע כל העת".
ד"ר חן קוגל, המכון לרפואה משפטית הוסיף כי "שלדים וגופות מגיעים למכון כל העת, אך זה תהליך מורכב להפיק דנ"א מעצם ישנה". ד"ר מיה פרוינד, מנהלת המעבדות במכון, ציינה כי 21 שרידי שלד עדיין ממתינים לזיהוי ולהפקת דנ"א ועוד כ 35 בעיצומה של הפקת הפרופיל הגנטי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg