החשודים בסחר בנשק עם איראן: תושבי בני ברק

אלי כהן וגיסו אביחי ויינשטיין, בעלי חברת אר. אס. פי הם החשודים בסחר בחלקי חילוף למטוסים. ל-nrg מעריב נודע כי השניים שבאו מבית דתי לאומי, התקרבו לחסידות פרימישלן במקביל לחקירות נגדם ב-15 השנים האחרונות. גורם בחסידות: "אל תשכחו, בכל הפעמים הקודמות הם יצאו ללא כל אישום"

מנדי גרוזמן ויוחאי עופר | 20/2/2014 13:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הצנזורה הצבאית התירה לפרסום כי שני הישראלים החשודים בסחר בנשק עם איראן הם בעלי חברת אר.אס.פי מבנימינה. בעלי החברה הם הגיסים אביחי ויינשטיין ואלי כהן. גורם המעורה בחסידות פרימישלן אליה משתייכים השניים כיום, סיפר כי במקור הם מבית דתי לאומי, ומשנת 1998 החלו להתקרב לחצר החסידות. לדבריו, מאז שנחקרו בעקבות פרשה דומה ב-2004, התחזקו השניים יותר, שינו את לבושם והפכו לחסידים לכל דבר.

כיום השניים מתגוררים בקריית פרימישלן בבני ברק. לשניים מעמד מכובד בחסידות. אלי כהן תורם רבות לחצר, ואביחי ויינשטיין נחשב כמקורב לאדמו"ר. הגורם אף הוסיף כי בשעה הזו שוהה האדמו"ר מפרמישלן בביקור בפנמה ובפמלייה הסובבת אותו נמצא גם ויינשטיין. "קיבלו אותם בחצר  בשמחה גדולה", אומר הגורם. "הם חלק בלתי נפרד מהקהילה. אני מזכיר לכם שבפעם הקודמת הם יצאו ללא כל אישום".
  
צילום: נאור רהב
אביחי ויינשטיין ואלי כהן בשנת 2000. היסטוריה של חקירות צילום: נאור רהב
צילום: מתוך האתר Iranian Air Force
פאנטום F4 איראני צילום: מתוך האתר Iranian Air Force
צילום: צילום מסך
משרדי חברת אר אס פי בבנימינה צילום: צילום מסך

ביום שני פורסם בעיתון היווני "אקתימרני" כי שני סוחרי נשק ישראליים ניסו להעביר לאיראן חלקי חילוף למטוסי F- 4 פנטום, דרך יוון, ובכך להפר את אמברגו הנשק על איראן.

על פי בדיקה סודית שנערכה על ידי סוכנות של ממשל ארה"ב, בשיתוף עם יחידה יוונית האחראית על חקירת הסמים, הנשק והפשעים הפיננסיים של יוון, נמצא כי הפעולה בוצעה בשני שלבים - אחת בדצמבר 2012 והשניה בחודש אפריל 2013.

בשני המקרים, פקידים יוונים איתרו מכולות עמוסות חלקי מטוסים. המטען שנשלח באמצעות מכולה שהועברה מבנימינה וגבעת עדה היה מיועד לאיראן, אשר ברשותה צי גדול של מטוסי פנטום F-4. המשלוח היה אמור לעבור ביוון אמצעות חברת קש יוונית, שנרשמה תחת השם "טאסוס קראס" .

מחקירת היחידה היוונית נקבע, כי מדובר בחברה פיקטיבית. פרטי ההתקשרות של איש הקשר של החברה מובילים לאזרח בריטי שמתגורר בסלוניקי וטרם אותר. על פי ממצאי החקירה שהחלה בשנת 2012, בית המשפט ביוון פסק שיש לעצור את המשלוחים והורה להעבירם לידי הממשל האמריקאי.
החקירה הקודמת: טילים לאיראן

אין זו הפעם הראשונה בה ויינשטיין וכהן נחשדים בעבירה החמורה. באפריל 2004, בתום חקירה בה פתחו חוקרי המשרד לבטחון המולדת בארה"ב, פשטו חוקרי היאחב"ל על מחסן החברה בבעלות השניים. במחסן נמצאו חלקי חילוף שנועדו למכ"ם מערכת טילים נג מטוסים מסוג הוק. במקביל לפשיטה נעצר איש העסקים אלי כהן. בחקירתו הוא הכחיש את החשדות, וטען כי החלקים הגיעו למחסן החברה שבבעלותו בטעות.
  

הפרסום במעריב ב-2004. עסקים מתמשכים עם איראן

הפרשה החלה כאשר החוקרים האמריקאיים בדקו חשדות, לפיהם איש עסקים אמריקאי בשם לייב כהן רכש חלקי חילוף לטילי הוק ומטוסי פנטום. כהן העביר את החלקים לחברות הישראליות פ-א-ד וכן וי-אס-אר שבבבעלות משותפת לו ולגיסו אביחי ויינשטיין. על פי החשד, לאחר שהחלקים הגיעו לארץ , הם נשלחו באופן סמוי לאיראן.

כהן, עבד משנת 1974 בתעשייה הצבאית, וב‭1989-‬ החליט לעבור לעסקים פרטיים. חברת איי.וי.אס שהקים קנתה חלקי חילוף מעודפי משרד הביטחון ומכרה אותם למדינות שונות.

ב‭1992-‬ עלה חשד שכהן הרחיב את עסקיו גם לכיוון איראן. שלטונות המכס בפורטוגל עצרו מכולות עמוסות במנועים וחלקי חילוף לנגמ"שים מסוג אמ‭,113-‬ בדרכן לאיראן. כהן נעצר והועמד לדין פלילי בארצות הברית אך הכחיש כי הציוד היה מיועד לאיראנים. הוא נידון לשישה חודשי מאסר בעיסקת טיעון.

בעקבות פרשה זו שלל משרד הביטחון הישראלי את רישיונו לייצא ציוד צבאי. ב‭1997-‬ זוכה כהן
מאשמת ייצוא המנועים לאיראן, לאחר שהפרקליטת לא הצליחה להוכיח כי כהן עמד מאחורי העסקה. למרות זאת, הוא הורשע בעבירה של שימוש שלא כדין בהיתר ייצוא, ונקנס.

לאחר מכן החל כהן לעבוד עם גיסו אביחי ויינשטיין. בשנת 2000 נעצרו השניים בחשד שהיו מעורבים במכירת מנועים וחלקי חילוף עבור הנגמ"שים של צבא איראן. על פי החשד השניים רקחו את העסקה בסיוע סוחר נשק קוריאני. הפרקליטות עדיין לא החליטה אם להגיש נגדם כתב אישום בפרשה זו.

ב‭2002-‬ התעוררו חשדות חדשים נגד השניים. בפעם הזו הם הואשמו כי התכוונו להעביר לאיראן אלפי רפידות גומי המיועדות לזחלים של נגמ"שים. שלטונות גרמניה גילו כי הציוד שהיה אמור להישלח מישראל לנמל המבורג, על גבי אניית צים אנטוורפן, היה מיועד להגיע לאיראן ולא להישלח לתאילנד, כפי שטען ויינשטיין. חקירה זו עדיין נמשכת, ואנשי היאחב"ל עדיין ממתינים לחיקורי דין בחו"ל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...