האם ונצואלה הולכת בדרכה של אוקראינה?
הנריקה קפרילס, מנהיג האופוזיציה בחר שלא להגיע לפגישת חירום עם הנשיא מאדורו. הסיבה: לא רוצים לאפשר לנשיא להראות טוב

הנריקה קפרילס צילום: אי-פי
"אני לא מתכוון לאפשר למאדורו להיראות טוב. זה מה שהם רוצים, שאני אלך לשם כאילו המצב במדינה נורמלי לחלוטין", הסביר קפרילס, שמן הסתם התעדכן בהתפתחויות מעבר לים. כזכור, ראשי האופוזיציה באוקראינה לא שיתפו פעולה עם היוזמות השונות של הנשיא ויקטור ינוקוביץ', שכללו מינוים לתפקידים בכירים בממשלה ושחרור המפגינים שנעצרו. קפרילס הודיע שהוא לא ישתף פעולה עם מאדורו כל עוד מנהיג המחאה, לאופולדו לופס, נותר בכלא יחד עם עשרות פעילים אחרים.
לפני למעלה מחודש, אחרי הרצח של דוגמנית ושחקנית טלנובלות ידועה, כינס מאדורו את אותו פורום שהתכנס אתמול, מועצת מושלי המחוזות, ובמפגן נדיר של פיוס לחץ את ידו של קפרילס. הפעם החליט ראש האופוזיציה לא לשתף פעולה. "כל מה שמאדורו רוצה זו לחיצת יד ותמונה משותפת, כדי שהוא יוכל להגיד לעולם שהכול בסדר", אמר קפרילס.
אתמול הגיע מספר ההרוגים בעימותים בין המפגינים למשטרה ל-14. ההפגנות החלו ב-4 בפברואר כמחאה של סטודנטים נגד המשטרה, שלא טיפלה כראוי בתלונה על תקיפה מינית של סטודנטית. בדומה לאוקראינה, מה ששלהב את המחאה עוד יותר היא התגובה המשטרתית הנוקשה למחאה. הסטודנטים נתקלו בשוטרים שהיו נחושים לא לאפשר להם להביע את זעמם, מה שהוליד תגובת נגד. למחרת הפגינו סטודנטים נגד הדיכוי המשטרתי באוניברסיטאות נוספות, ושוב פוזרו בכוח.
כלי התקשורת, שנשלטים על ידי הממשלה הסוציאליסטית, מציגים את ההפגנות כמזימה של בעלי ההון בתמיכת ארצות הברית, שמטרתה לפגוע בהישגי השלטון. מאדורו אינו מבין, אומרים פרשנים, שהוא עצמו מלבה את המחאה בכך שאינו מאפשר לציבור להביע עמדות מנוגדות לשלו. כליאתו באשמת הסתה לאלימות של לאופולדו לופס, מנהיג האופוזיציה הכריזמטי שנאסר עליו להיבחר למשרה ציבורית, ליבתה עוד יותר את המחאה. כעת ניכרים סדקים גם בשורות מפלגתו של מאדורו: אמש קרא למאדורו מושל אחת המדינות, חוסה מורה, לשחרר את 45 העצורים ולהפסיק להשתמש בצבא לצורך פיזור ההפגנות.

הפגנות בוונצואלה. תגובת המשטרה הקשה שלהבה ההמון
צילום: EPA
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg