מדענים: יצרנו נקניקיות בריאות מצואת תינוקות

חוקרים מספרד אומרים שגילו דרך להפוך את אחד המאכלים השמנים ביותר לבריא יותר, על ידי חיידקים שנמצאים במעיים של בני אדם

סוכנויות הידיעות | 26/2/2014 21:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אוהבים נקניקיות? חוקרים מספרד אומרים שגילו דרך להתסיס נקניקיות, בדרך שתהפוך את מוצר הבשר מלא השומן למזון בריאות, הדומה ליוגורטים פרו-ביוטיים. ומה המרכיב הסודי? חיידק שנמצא בצואת תינוקות.

למרות שזה נשמע כמו הדבר הכי אידיוטי או מגעיל ששמעתם ממדענים בשנים האחרונות, המחקר, שפורסם בגיליון פברואר של כתב עת מדעי לבשר, מדובר למעשה בהצצה
המרכיב הסודי
המרכיב הסודי צילום: שאטרסטוק
מרתקת  לשימושים נפוצים שנעשים בחיידקים בתעשיית המזון.

התססה חיידקית אינה חדשה וכבר עושים בה שימוש נרחב בהכנת סוגים רבים של נקניקיות ונקניקים (למשל פפרוני וסלאמי), מה שמעניק להן את הטעם העשיר והחמצמץ. תהליך זה אף מייצר חומצות חלב, אשר עוצרות התפתחות של חיידקים בבשר.

בעוד טכניקות הייצור הקיימות מסתמכות בעיקר על שכבת חיידקים שנוצרת באופן טבעי על בשר נא, החוקרים הספרדים החלו לערוך ניסויים בהם הוסיפו במקומם חיידקים פרו-ביוטיים, אותם אספו מדגימות של צואה. למרות הרעיון המזעזע, לא מדובר ברעיון מקורי של המדענים.

עוד ב-nrg מעריב:
> תושב אוהיו שחטף התקף לב סיפר: הייתי בגן עדן
> ציירי לך שפם: למה גרמה האצבע של נתניהו?
> הפתעה בעוגת יום ההולדת – עכברוש מת

כבר בתחילת המאה ה-20 החלו מדענים לחקור את התחום, מתוך מחשבה שחיידקים שחיים במעיים של בני האדם, עשויים לעזור לנו מחוץ לגוף בפירוק מזון שחומצות הקיבה אינן מסוגלות להתמודד איתו. את הניסויים ערכו החוקרים עם חיידקים שמקורם ב-43 דגימות צואה, שנלקחו מתינוקות בריאים, בני שישה חודשים ופחות.  

ולמה דווקא צואה? לדברי החוקרים, כשמחפשים חיידקים טבעיים שכבר מסייעים לגוף, חומר שעבר לאחרונה דרך גופו של אדם בריא, יהיה המקום הטוב ביותר להתחיל בו. מיקרוביולוג המתמחה בתחום המזון מהמוסד למחקר מזון וחקלאות של קטלוניה, הוסיף כי "צואת תינוק היא טבעית וקלה להשגה".

לאחר שבידדו את החיידקים מהדגימות, יצרו החוקרים שש קבוצות שונות של נקניק. את כל אחת מהקבוצות העבירו החוקרים תהליך תסיסה, אך רק קבוצה אחת עברה את התהליך לשביעות רצונם, ובה נוצרו 100 מיליון תאים עם חיידקים פרו-ביוטיים לכל גרם של נקניק, "מספיק כדי לייצר מקדמי-בריאות אפקטיביים לבני אדם", לדבריהם.

כל הנקניקיות עברו בדיקה של טועמים מקצועיים, שהעידו שלא מצאו שום הבדל בין הטעם של הנקניקיות מהניסוי לבין נקניקיות רגילות, זאת למרות שהן הכילו פחות מלח ושומן. אז אולי לא תאהבו את הרעיון של נקניקיות שנעשו בדרך כזאת, אבל כנראה שחיידקים הנמצאים בצואה הם כבר חלק מהתזונה שלנו, ואין סיבה להתלונן אם הם הופכים גם את הנקניקיות לבריאות יותר. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אירופה''

פייסבוק