רוחות

קמרון: ביטלנו את ועידת ה-G8 בסוצ'י

"עלינו להבהיר כי לא תתקיים פסגת G8 השנה ברוסיה", אמר ראש ממשלת בריטניה. בתגובה אמר לברוב: "זו לא בעיה מצדנו"

סוכנויות הידיעות | 24/3/2014 19:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צעדים נוספים למידור רוסיה: ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, הודיע כי ועידת G8, נציגי שמונה המדינות עם הכלכלות החזקות בעולם,
מדירים את רוסיה. דיוויד קמרון
מדירים את רוסיה. דיוויד קמרון צילום: אי-אף-פי
לא תתקיים כמתוכנן בסוצ'י בשל האירועים האחרונים בחצי האי קרים. זאת לאחר שהצבא הרוסי השתלט על הבסיס הצבאי הגדול האחרון בחצי האי.

בתגובה להצהרה של קמרון אמר שר חוץ הרוסי, סרגיי לברוב, כי לארצו אין בעיה אם ועידת ה-G8 לא תתקיים. "אם השותפים המערביים שלנו מאמינים כי הפורמט הזה מיצה את עצמו, זה בסדר. אנחנו לא מאמינים שזו תהיה בעיה גדולה אם זה לא נתכנס כמתוכנן".

מוקדם יותר אמר קמרון בהולנד כי "עלינו להבהיר שלא תתקיים פסגת G8 השנה ברוסיה. הלילה ניפגש נציגי שבע הכלכלות הגדולות בעולם (ללא רוסיה) וניקבע מה יהיה הלאה, ובכנות על פוטין לשנות כיוון".

בתוך כך, בבריטניה וביתר מדינות ה-G8 כבר השעו את ההכנות לפגישת הפסגה שהייתה צפויה להיערך בסוצ'י, כאשר פרץ המשבר באוקראינה. נראה כי ארה"ב, בריטניה ומדינות נוספטות מבהירות בצעד הזה כי  הן לא רוצות את רוסיה "במועדון שלהם" אלא אם כן פוטין ישקול מחדש את צעדיו בחצי האי קרים.

הבוקר, הודיע המפקד הצבאי העליון של נאט"ו, גנרל פיליפ ברידלוב, כי רוסיה פרסה כוחות גדולים בגבולה המזרחי של אוקראינה והדגיש כי מדובר באיום על אזור טרנסדנייסטריה במולדובה. "הכוח הרוסי על הגבול האוקראיני גדול מאוד וברמת מוכנות גבוהה מאוד", הזהיר.

לדבריו, בנאט"ו מודאגים מאוד מההתנהלות צבא רוסיה, שלטענתו, פרס מספיק כוחות על הגבול כך שאם יוחלט לפעול דרך הגבול המזרחי של אוקראינה, הדבר עלול להתרחש באופן מיידי. "זה מאוד מדאיג", הדגיש ותקף: "רוסיה פועלת יותר כיריב מאשר כשותף".

נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו התייחס אף הוא לפעולות של רוסיה ואמר כי "היום חצי האי קרים הוא חלק מהטריטוריה הרוסית. אפשר להכיר בזה ואפשר שלא, אבל שום דבר לא ישתנה", הבהיר.

במסיבת עיתונאים במינסק אמר לוקשנקו כי אף אחד לא דרש ממנו באופן אישי להכיר באופן חוקי בסיפוח קרים, אולם, הוא בוחר לעשות זאת מכיוון שהוא מצוי בהסכמים מחייבים על הקרמלין. "תמיד נהיה עם רוסיה, ואמרתי את זה לפוטין". 

לדבריו, זה רע שרוסיה נאלצה לנקוט בצעדים נגד אוקראינה והאשים את השלטון החדש בקייב במה שאירע באי קרים. "שלטונות אוקראינה ביצעו הרבה טעויות שהובילו להפסד של חצי האי קרים. אחת מהטעויות האלה היא עמדת הממשלה בנושא השפה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...