רמטכ"ל רוסיה: "הנפנו דגל בכל הבסיסים בקרים"
ראש הכוחות המזויינים של רוסיה הודיע כי דגל ארצו מונף בכל 193 היחידות בהן שלט צבא אוקראינה. החיילים שביקשו להמשיך ולשרת בצבא האוקראיני יעזבו את חצי האי ברכבות שאורגנו עבורם
• משבר בקרים: כל ההתפתחויות ב-nrg מעריב
גרסימוב אמר עוד כי מתוך 18 אלף החיילי האוקראינים שהוצבו בקרים, כ-1,500 הודיעו כי ברצונם להמשיך בשירות צבאי בצבא אוקראינה. לדבריו, הם נדרשו להפקיד את נשקם למשמרת, וקיבלו הוראה לעזוב את חצי האי.
החיילים ובני משפחותיהם יעזבו את קרים בקרונות מיוחדים שיצורפו לרכבות נוסעים היוצאות מהאזור, לפי החלטתו של משרד ההגנה הרוסי. הרמטכ"ל הרוסי ציין כי החיילים האוקראינים ישלחו לבסיס באזור חרסון, ושם ככל הנראה יקבלו הוראה להצבה מחדש בשירות צבא אוקראינה.

חיילים אוקראינים עוזבים את קרים
צילום: איי.פי

דגל רוסיה מונף על בסיסי הצבא האוקראיני בקרים
צילום: איי.אף.פי

ולרי גרסימוב, רמטכ''ל רוסיה. 15 אלף חיילים אוקראינים יצורפו לכוחות הרוסים
צילום: מתוך ויקיפדיה
השבוע ביקר שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויחו בקרים, והודיע כי החיילים האוקראינים יהיו חופשיים להחליט על המשך שירות בצבאם, אולם מחוץ לקרים. שויחו הגיע לקרים בביקור ממלכתי ראשון שערך בכיר במוסקבה בחצי האי, מאז החתימה על סיפוח האזור לרוסיה בשבוע שעבר בידי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
סוכונות הידיעות הרוסית "איטר-טאס" מסרה כי למעלה מ-15,000 חיילים בצבא אוקראינה שהוצבו בקרים הודיעו כי הם מעוניינים להמשיך בשירות, אך החל משבוע זה כחלק מכוחות הצבא הרוסי, ו"גורמי אכיפה נוספים" של רוסיה, שהחלו להתפרש בחצי האי.
חיילים אוקראינים עוזבים את בסיסיהם בקרים
אמש הבהיר הנשיא אובמה כי המשבר בקרים לא מהווה איום לאומי מכריע על ארה"ב, וכי לא ניתן לצפות שמה שיוציא את הכוחות הרוסים מחצי האי הוא הפעלת כוח צבאי. הנשיא האמריקאי אמר כי הוא חושש יותר מ"נשק גרעיני על מנהטן" מאשר מפעילותה הצבאית של רוסיה בקרים. הוא טען כי האלטרנטיבה של מנהיגי העולם היא להפעיל לחץ על רוסיה באמצעות מהלכים משפטיים, מדיניים ופוליטיים.
השבוע הורה משרד ההגנה האוקראיני לכוחות הצבא לסגת מחצי האי קרים. "משרד ההגנה הלאומי והמועצה הצבאית החליטו לפרוס מחדש את יחידות הצבא שהוצבו ברפובליקה האוטונומית של קרים", הודיע נשיא אוקראינה הזמני אולכסנדר טורצ'ינוב.
אתמול הדיח הפרלמנט באוקראינה את שר ההגנה איגור טניוק. שר ההגנה התפטר בעקבות ביקורת בקייב על הדרך בה התמודד הצבא האוקראיני עם סיפוח חצי האי קרים לרוסיה. בהצבעה ראשונה דחה הפרלמנט את בקשתו של טניוק להתפטר מתפקידו לאחר שאמר כי "לא ייצמד לכסאו" בעקבות הביקורת. עם זאת, בהצבעה החוזרת הוחלט להדיחו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg