אות נוסף זוהה מקופסא שחורה: "יש להתיחס בזהירות לממצאים"
מטוסים וספינות עושים את דרכם לאזור שבו איתרה ספינת חיפושים סינית שני אותות מקופסה שחורה של כלי טיס במימי האוקיינוס ההודי. ראש הממשלה האוסטרלי: "החיפוש הקשה ביותר בהיסטוריה האנושית"
אנגוס יוסטון, ראש הסוכנות המובילה את החיפושים מטעם אוסטרליה אישר כי אות שני זוהה על ידי הספינה הסינית בשבת, בנוסף לאות שנקלט ביום שישי. האות השני שנקלט היה נמשך כדקה וחצי, אך גם הוא הוגדר על ידי מרכזי החיפושים כ"אירוע אקוסטי חולף". ראש הסוכנות האוסטרלית הוסיף במסיבת עיתונאים בפרת' כי שני האותות שנקלטו הם "סימן טוב ומעודד", אולם אין כל ודאות כי מקורם במטוס הנעלם. "יש להתייחס לממצאים האלו בזהירות", הבהיר יוסטון.
ראש ממשלת אוסטרליה, טוני אבוט , אמר הבוקר כי "צוותי החיפוש מלאי תקווה כעת, אך לא בטוח שהאות שזוהה על ידי הספינה הסינית באוקיינוס ההודי הייתה קשורה למטוס החסר". הוא הוסיף כי "מדובר בחיפוש הקשה ביותר בהיסטוריה האנושית. אנחנו מחפשים מטוס בחלק התחתון של אוקיינוס עמוק מאוד וזה אזור חיפוש מאוד מאוד רחב".

לא מאבדים תקווה. הספינה הסינית
צילום: איי.אף.פי

אזורי החיפושים באוקיינוס ההודי
צילום: אי.פי.איי
אבוט ניסה לצנן את התקווה למציאת המטוס ואמר כי "אנחנו צריכים להיות זהירים מאוד ולא להיחפז למסקנות מוקדם מדי". הקופסאות השחורות משדרות אותות במשך 30 יום מהתרסקות כלי הטיס, כך שאם מדובר במטוס הנעדר, אלו הם הימים האחרונים בהם ניתן היה לקלוט את האות. צפו בשידור בטלוויזיה הסינית בו נראה צוות הספינה ששמע את האותות:
סוכונות הידיעות הסינית "שינחואה" דיווחה אמש כי האותות שנקלטו היו בתדר 37.5 קילו-הרץ, תדר בו משודרים אותות מהקופסא השחורה במטוסים. לפי הדיווח, האותות נקלטו על ידי צוות חיפושים שנמצא על הספינה הסינית Haixun 01. שידור האותות התקבל באמצעות התקן מיוחד הצף במים בסמוך לספינה.
הרשות האוסטרלית המרכזת את החיפושים אחר המטוס אישרה כי תדר האותות אכן תואם לאלו שמשודרים ממטוסים, וראש מנהל התחבורה האזרחית במלזיה,
מומחים מסרו לסוכנות AP כי תדר השידור 37.5 הרץ נבחר במיוחד עבור משדרים המתוקנים בכלי טיס, משום שהוא שבטבע לא קיים בעל חיים או עצמים אחרים הפולטים אותות בתדר כזה. לפי המומחים, במידה ואכן האותות זוהו נכונה, מדובר באופן ודאי בממצא המשודר מהתקן מלאכותי הנמצא במימי האוקיינוס.
בחיפושים נוטלים חלק 12 מטוסים צבאיים ואזרחיים, וכן 13 כלי שיט. אזורי החיפוש הנוכחיים משתרעים בשלושה שטחים באוקיינוס. החיפושים מתבצעים בכוחות מתוגברים, בניסיון לאתר את המטוס ב-30 הימים בהם משדרת הקופסא השחורה אותות, בטרם אוזל הכוח בסוללות המפעילות אותה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg