האישומים בוטלו; הדרוזים: "נמשיך לצאת לסוריה"
בית המשפט ביטל את הרשעתם של 16 אנשי הדת הדרוזים שנסעו לסוריה, לאחר שהסכימו שלא לצאת למדינה ללא אישור. אחד המורשעים: "ההסכם לשנה, אחר כך נצא - גם אם המדינה תסרב"
• לכל העדכונים: כנסו לעמוד החדשות
כתבי האישום נגד אנשי הדת הדרוזים בוטלו בעקבות סיכום שהושג בינם לבין היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין. על פי הסיכום יפרסמו בכירי העדה כי אין לצאת לסוריה וללבנון לביקורים דתיים ללא אישורים רשמיים, וכן יתחייבו שלא לצאת בעצמם ללא אישור בעתיד.

במקביל, פרקליטות המדינה הודיעה על הסכמתה להסתפק בקביעה כי העבירה בוצעה, ללא שתתלווה לכך הרשעה. בהודעת הפרקליטות נאמר כי "לאור הקריאה הפומבית של ראשי העדה והתחייבות הנאשמים, ובהתחשב במטרת הנסיעה – עלייה למקומות קדושים לעדה הדרוזית, וכן בהתחשב בחלוף הזמן הרב ממועד הארועים - הודיעה התביעה היום לבית המשפט בצעד חריג על ביטול כתבי האישום. זאת, כאקט של הבעת אמון בנאשמים ובראשי העדה, ומתוך הנחה שנסיעות מסוג הנסיעות שבוצעו לא יערכו יותר על ידי בני העדה הדרוזית, אלא בהיתר".
אחד המורשעים, השייח' עלי מועדי מהכפר ירכא מסר ל-nrg בעקבות ביטול כתבי האישום: "היום מדינת ישראל קבעה שאי אפשר לעבור על סדר היום בקשר לעניין הזה. היא ירדה מהעץ שעלתה עליו, והוסכם שלא לעלות במשך שנה לסוריה ולבנון. בעקבות ההסכם המדינה סגרה את התיק והשייח' מואפיק טריף יפרסם גילוי דעת שבני העדה הדרוזית לא יבקרו במקומות הקדושים בלי היתר".
עם זאת, ולמרות הבעת ההסכמה לתנאי שהציב בית המשפט, הכריז מועדי: "לאחר השנה הזו נבקש לצאת ולבקר במקומות הקדושים בסוריה ובלבנון. אם הממסד לא יתן לנו - נצא גם בלי אישור, כי זו הזכות שלנו, שניתנה לכל הדתות, ולא נרשה לממסד לקפח אותנו".
על ההסכם שהביא לביטול כתבי האישום אמר מועדי כי הוא "מרוצה מאוד". הוא הבהיר כי ביטול ההרשעה לא קרה בגלל התערבותו של השייח' טריף וחברי הכנסת הדרוזים, אלא לדבריו "בגלל התסיסה בקרב בני העדה, שכעסו מאוד על החלטת בית המשפט והגישה
השייח' מוואפק טריף, ראש העדה הדרוזית אמר: "אני שמח על המאמצים הכנים מצד המדינה לבטל את ההרשעה. מדובר בצעד משמעותי ומכונן שיבסס את האמון בין המדינה והעדה. העדה הדרוזית בישראל רואה עצמה חלק מהמדינה ומהחברה הישראלית, ותמשיך לשרת אותה נאמנה, תוך כיבוד המורשת הדרוזית והישראלית גם יחד"
עוד אמר טריף: "החלטת בית המשפט מהווה דף חדש ביחסים בין הדרוזים למדינה. אלו יחסים המבוססים על אמון, ולא בכדי הדרוזים גאים להיות בעלי שיעור הגיוס הגבוה במדינה. רבים בעדה מרגישים ורוצים להיות חלק מהמדינה, אך ההרשעה, שלשמחתי בוטלה, ובנוסף לכך היעדר כל בנייה והיתרי בנייה - חונקים מגזר שלם, דבר שפוגע בחיילים ובקצינים הרבים המשרתים בנאמנות את המדינה".