יום השמיעה: בבי"ס ילמדו בשפת הסימנים

בפרויקט משותף של המרכז הבינתחומי ומרכז "שמע" יתקיים שיעור מקוון בשפת הסימנים לעשרות בתי ספר ברחבי הארץ

רעות וילף | 27/5/2014 10:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לרגל יום השמיעה הארצי שמצוין היום (ג'), מאות תלמידי כיתות ה'-ו' מעשרות בתי ספר ברחבי הארץ צפויים להשתתף בשיעור מקוון ללימוד שפת הסימנים, אותו יעבירו סטודנטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה.

בין בתי הספר שישתתפו בתכנית: מקיף א' באשדוד, בית הספר "ראשונים" בנס ציונה, "ז'בוטינסקי" בבית שמש, ו"מצודות" בקריית שמונה. מדובר בשיתוף פעולה בין סטודנטים מהחוג לתקשורת אינטראקטיבית במרכז הבינתחומי הרצליה, עמותת "שמע"- לחינוך ושיקום ילדים ובני נוער כבדי שמיעה וחרשים, ומשרד החינוך.




על פי נתוני העמותה, 10% מהאוכלוסייה בישראל הינם חירשים וכבדי שמיעה, ועבור רבים מהם, שפת הסימנים היא השפה היחידה באמצעותה הם מתקשרים עם הסובבים אותם. מנגד, מרבית האוכלוסייה בישראל אינה מכירה את שפת הסימנים ולכן לא יכולה לתקשר כלל עם כבדי השמיעה.

מאי בר חן, סטודנטית שנה ג' ללימודי תקשורת אינטראקטיבית במרכז הבינתחומי מסבירה כי "אמנם השיעור שנעביר היום יימשך רק חצי שעה, וברור שלא ניתן לרכוש שפה שלמה בפרק
זמן קצר כל כך, אבל המטרה של השיעור היום היא קודם כל להעלות את המודעות של הציבור בכלל והילדים בפרט לשפת הסימנים ולכבדי השמיעה. בשלב הבא, אנחנו מקווים שהתלמידים שישתתפו בשיעור ירצו ללמוד לעומק את השפה".

על מנת לאפשר לימוד מעמיק יותר של שפת הסימנים, פיתחו הסטודנטים בשיתוף עם עמותת "שמע" אפליקציה ייחודית הנקראת "תן סימן". מדובר במשחק חברתי ייחודי המאפשר ללמוד לא פחות מ-2000 מילים בשפת הסימנים. האפליקציה החדשה תושק במהלך השבועיים הקרובים וניתן יהיה להוריד אותה בחינם מחנות google play .

"אני חושבת שחשוב שכל ילד בישראל ידע את שפת הסימנים". מוסיפה בר חן, "הגיעו אלינו מקרים של משפחות בהן יש כבדי שמיעה, אך בני משפחתם לא יכולים לתקשר איתם כי הם לא יודעים את השפה. הייתי שמחה אם בזכות המיזם שלנו, משרד החינוך ישקול להכניס באופן גורף את לימוד שפת הסימנים לתכנית הלימודים בישראל".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...