תאילנד: פייסבוק נחסמה לגולשים
אחרי ההפיכה הצבאית: רשויות המדינה ממשיכות לבלום כל ניסיון אזרחי לביקורת על הצבא; "נפעל לשיתוף פעולה עם מדיות חברתיות"
עוד בנושא ב-nrg:
- מפקד הצבא בתאילנד לעמו: "אין תועלת במחאה"
- הושלמה המהפכה הצבאית בתאילנד
- אזהרת מסע לתאילנד: לצאת מיד מדרום המדינה
- תאילנד: המפגינים צועדים למשרדי הממשלה
צפו: השלטון הצבאי בתאילנד מודיע על בעיות בפייסבוק
"כרגע מתנהל קמפיין ברשת החברתית שקורא לאנשים לצאת להפגנות נגד הצבא ולכן אנחנו צריכים לבקש שיתוף פעולה מהמדיה החברתית כדי לעזור לנו לעצור את ההתפשטות של הודעות ביקורתיות על ההפיכה", הסביר הפקיד. לפני כשבוע השתלט הצבא על 22 רשתות תקשורת מודפסת ומשודרת כדי למנוע גם כן ביקורת על ההפיכה הצבאית.

אין תועלת במחאה גם בפייסבוק. מפקד הצבא
צילום: EPA
לפני יומיים אמר מפקד הצבא וראש החונטה הצבאית שהשתלטה על תאילנד כי "אין תועלת במחאה".
במסיבת העיתונאים הרשמית הראשונה שלו, ימים ספורים מאז שהיה אחראי על ההפיכה ה-12בהיסטוריה המודרנית של תאילנד אמר גנרל פריות' צ'אן אוצ'ה (60) שהוא מגבש גוף שימשול במדינה, אבל לצד זאת סירב לנקוב במועד שבו ייערכו בחירות חדשות.
הגנרל אוצ'ה גם הזהיר את הציבור שהמשך דיכוי המחאה נגד ההפיכה יימשך, ודחק בתקשורת לדווח בדייקנות על ההתפתחויות בתאילנד. כמו כן הוא יעץ לאזרחים הרגילים להימנע מפרסום מסרים משלהבים נגד השלטון בתקשורת החברתית, אשר עד כה חמקה מהצנזורה הכבדה אשר נכפתה על רשתות הטלוויזיה והרדיו.
כשהוא לבוש במדים לבנים רשמיים וסרט מוזהב, ציין פריות' שקיבל למעשיו כמפקד ההפיכה את הברכה המלכותית מהמלך החוקתי של תאילנד, בהומיבול אדולידג'. לטענת הגנרל, ברכת המלך מבססת את הלגיטימיות של מעבר השלטון תחת החונטה, אשר נקראת "המועצה הלאומית לשלום וסדר", משום שעל פי המסורת התאית היא מסמנת למעשה את אישור מוסד המלוכה. מאוחר יותר נראה הגנרל כשהוא כורע מול ציור גדול של המלך בן ה-86 ומצמיד את ידיו זו לזו במחווה של ציות.
פרשנים רבים ציינו שמסיבת העיתונאים וברכת המלך סללו את הדרך לביסוס שלטון החונטה הצבאית בבנגקוק. עם זאת, לא ברור עדיין כיצד בדיוק מתעתד מפקד הצבא לנהל את המדינה ולמשך כמה זמן הוא עתיד להחזיק במוסרות השלטון. גנרל פריות' ניצל את הבמה התקשורתית כדי להדגיש, יחד עם קצינים בכירים אחרים, שהוא מתכנן לסייע לפתרון המחלוקות העמוקות – והעקובות מדם – בחברה התאית בין מתנגדי הממשל החוקתי לבין תומכי המלוכה.
בחודשים האחרונים התעמקו המחלוקות בעקבות הטענות על ההשפעה העמוקה על הנעשה במדינה מצד ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינאווט, איש העסקים העשיר אשר הוביל את המדינה עד להפיכה קודמת ב-2006. אחותו של צ'ינאווט, יגנלוק,
"אנו מתכננים להקים ארגונים אשר יפקחו על רפורמות רחבות שיתייחסו לבעיות העבר של המדינה, כך שנוכל לנוע קדימה באופן דמוקרטי ושלו", אמר הגנרל. "אני רוצה לומר שלארצנו יש בעיות, ושאנו חייבים להתגבר עליהן. אנו לא מכוונים לתפוס את הכוח למען עצמנו, אך היו סיבות (להפיכה) והיא הייתה הכרחית. אני מבקש מכולם להבין זאת". לדבריו, "הדבר הכי חשוב כעת הוא לשמור על הסדר והשלום במדינה. כאשר הסכסוך החריף והיו איומים באלימות, היינו חייבים לפעול". הגנרל אף ניסה להסביר את מעשיו ולהצדיק אותם, ואמר שהצבא "ביקש להחזיר את האושר לחיי אזרחי תאילנד. אנו דוחקים מכל עובדי הממשל והמשטרה להיות סבלניים ולשתף פעולה – כי אחרת נהפוך למדינה כושלת ואיש לא יהיה מאושר".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg