קייטנות בירושלים: החילונים והדתיים ישלמו פי שלושה מהחרדים

על פי פרסומי עיריית ירושלים, במהלך חודש יולי יופעלו על ידה קייטנות לילדים הלומדים בגנים העירוניים בעלות של 900 שקלים לילד. לעומת זאת, ילד הלומד בחינוך החרדי יוכל ליהנות מקייטנה ב-325 שקלים בלבד

רעות וילף | 27/6/2014 9:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שוב העדפות לחרדים בירושלים: כמיליון וחצי תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים יצאו ביום שלישי הקרוב אל חופשת הקיץ. אם הוריהם ירצו לרשום אותם לקייטנות שמציעות הרשויות המקומיות, הם יגלו כי בירושליםייהנה ילד חרדי מקייטנה שעלותה כשליש מהמחיר שיידרש לשלם ילד דתי-לאומי או חילוני.

• לכל העדכונים, כנסו לעמוד החדשות של nrg

על פי פרסומי עיריית ירושלים, במהלך חודש יולי תופעל על ידה תוכנית 'קיץ בכיף בחודש ה-11'. התוכנית מיועדת לילדים בגילי 3-5 הלומדים בגנים העירוניים, והיא תתקיים בתאריכים 1-31.7.14 בימים א'-ה', בין השעות 7:30-14:00, בעלות של 900 שקלים לילד. הארכה של יום הפעילות עד השעה ארבע אחר הצהריים תעלה את המחיר ב-780 שקלים נוספים.

 
קייטנה
ילדים חרדים
לעומת זאת, ילד הלומד בחינוך החרדי יוכל ליהנות מקייטנה שתתקיים באותם תאריכים ובאותן שעות כמעט (8:00-13:30) בכשליש מחיר. "רשת גני הילדים של 'בית יעקב' פותחת את הרישום לקייטנות הקיץ – חודש לימודים נוסף בהשתתפות עיריית ירושלים. עלות הקייטנה 325 שקלים בלבד", כך נכתב בפרסום המשותף שהפיצו עיריית ירושלים ורשת 'בית יעקב'.

הפרסומים עוררו את זעמם של ההורים מהחינוך הממלכתי והממלכתי-דתי, החשים כי העירייה מעודדת אפליה בין המגזרים השונים. "מי שגר בעיר הזאת ועובד ומשלם מסים פשוט נדפק". אומרת נעמה מלמד-גולדשטיין, ששתי בנותיה לומדות במערכת החינוך הממלכתית-דתית. "יש תמיד תחושה שהאנשים העובדים בעיר הזאת נושאים בנטל התשלומים בשביל החרדים והערבים. אנחנו מממנים אותם. זה בא לידי ביטוי גם בארנונה ובצהרונים, שבעבר היו זולים משמעותית לחרדים".

"לא ייתכן שיהיו מחירים שונים למגזרים השונים", אומר דב קלמנוביץ, המשנה לראש העיר ירושלים ומחזיק תיק החינוך הדתי בעיר. לדבריו, "למסגרות הקיץ זקוקים במיוחד ההורים העובדים, ודווקא עליהם מטילים מחיר שהוא פי שלושה. זה מזעזע אותי, כי אני מטפל יום-יום בפניות של הורים מהציבור הדתי-לאומי ממשפחות
ברוכות ילדים שמתקשים לעמוד בנטל התשלומים. אפנה לעירייה ואבדוק איך היא מפעילה קייטנות עירוניות במבנים שלה במחירים שונים למגזרים השונים".

מיקול ניצא, נציגת תחום גני ילדים בארגון ההורים למערכת החינוך בירושלים, מספרת כי בימים אלה מצוי הארגון בהידברות מול העירייה בנושא, אולם עד כה לא התקבלו תשובות מספקות. 

בעיריית ירושלים הודפים את הטענות: "מדובר בשתי תוכניות נפרדות עם שעות פעילות ותכנים שונים. במגזר החרדי הפעילות היא בלי חוגים והעשרות ונערכת בידי צוותים זמניים, ועל כן העלויות נמוכות בחצי. יודגש כי לכל תושבי ירושלים קיימת אותה רמת סבסוד, וכי למעלה ממחצית מההורים במגזר הכללי זכאים להנחות", הובהר בתגובה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק