הגוג'י ברי הגיע לארץ מסין ומונגוליה ובקרוב יצטרף לסל הפירות האקזוטיים המככבים במטבח הישראלי. הפרי נחשב כמזון בריא, וזאת משום שהוא אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון הקיימים בטבע
גידול חדש במחקר ופיתוח רמת הנגב: פרי הגוג'י ברי הגיע לישראל ממדבריות סין ומונגוליה ובקרוב יצטרף לסל הפירות האקזוטיים המככבים במטבח הישראלי. פרי הגוג'י משלב שלושה טעמים: של אוכמנייה, צימוק ותות בר. זהו פרי אדום וגודלו כשל אוכמנייה והוא מניב באשכולות באביב עד הסתיו. הוא נצרך כטרי או כצימוק וכן בחליטות ומשחות.
הפרי נחשב כמזון על, וזאת משום שהוא אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון הקיימים בטבע. הרפואה הסינית עושה שימוש בפרי ובעליו כבר אלפי שנים. לפי האמונה הסינית הפרי מגן על הכבד, מחזק את מערכת החיסון מאריך את תוחלת החיים, משפר את מחזור הדם, מחזק את הראייה, משפר את התפקוד המיני והפוריות ובעל סגולות נוספות.
הגו'גי - סופר פרי
גם בארצות הברית ומערב אירופה גילו את נפלאות הגוג'י ברי לפני שנים, והוא הפך כבר משנות ה- 2000 לחלק מתפריט הבריאות. עבודות מדעיות שנעשו שם מצביעות על נוכחות 11 מינרלים חיוניים לגוף ו-22 יסודות קורט ביניהם אבץ, סלניום, סידן, ברזל, קרטנואידים, חומצות שומן וויטמינים B,C,E ועוד. תזונאים מערביים סבורים כי הגוג'ים מחזקים את מערכת החיסון, משפרים את רמות האנרגיה בגוף, מפחיתים חולשה ועייפות וכן ממתנים תאבון ובכך תורמים לתחושה טובה.
הגוג'י הגיע לתחנת הניסיונות ברמת הנגב במסגרת חיפושי התחנה אחר גידולים חדשים, שיתאימו לתנאי הנגב הקיצוניים, ומיד הוחל באקלום של הצמח, שכעת מסתבר שעלה יפה. בימים אלה נקטף, זו השנה הראשונה, יבול של פרי זה בתחנת הניסיונות רמת הנגב. החוקרים ממקדים עתה את מאמציהם בפיתוח דרכי גידול, קטיף, ושיפור חיי מדף של התוצרת הטרייה, במטרה להגיע לפרי טרי איכותי הניתן לשיווק כגידול נישה ליצוא ולחנויות בריאות.
כיום ניתן לקנות בחנויות טבע בארץ גוג'ים מיובאים בצורת צימוק בלבד באריזות קטנות בעלות גבוהה של 120 שקל ויותר לק"ג. חוקרי המו"פ מקווים, כי בתוך כשנה יתאפשר גידול מסחרי של הגוג'י כמוצר נוסף של חקלאי רמת הנגב.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg