מחקר מצא: גם עקרבים מבינים באדריכלות
מדענים באוניברסיטת בן-גוריון גילו שמחילות העקרבים בארץ בנויות כך שהעקרב לא יאבד נוזלים ביום ושבלילה יוכל להתחמם לפני היציאה לציד
ד"ר אמנדה אדמס, פוסט-דוקטורנטית במחלקה לאקולוגיה מדברית, והמנחה שלה, פרופ' ברי פינשאו, חקרו את המחילות של עקרבים מסוג עביד צהוב (Scorpio maurus palmatus) בנגב.

עקרב ברי פינשאו
בכל מחילה פיר כניסה אנכי קצר, הנפתח למישורת אופקית, סנטימטרים ספורים בלבד מתחת לפני השטח. החוקרים משערים שהמישורת מהווה מקום חם ובטוח שבו העקרבים מעלים את טמפרטורת הגוף שלהם בטרם יעזבו את המחילה בדרכם לציד הלילה. בתור בעלי חיים אקטותרמיים, העקרבים מסתמכים על אנרגיה מהסביבה כדי לווסת את הטמפרטורה הפנימית שלהם.
לאחר המישורת פונות המחילות בחדות כלפי מטה ויורדות עמוק יותר מתחת לפני השטח, עד כדי יצירת חדר ללא מוצא בעומק של בין 20 ו-40 ס"מ. בחום השורר במדבר במהלך שעות היום, החדר הקריר והלח מספק לעקרב מקום מפלט ומנוחה, שבו אובדן המים כתוצאה מאידוי הוא מזערי.
מכיוון שהעיצוב היה משותף לכל המחילות שנחקרו,
העקרבים הם בעלי חיים טורפים, המצויים בכל היבשות למעט אנטרקטיקה. הם מאכלסים מגוון בתי גידול, לרבות יערות, ערבות, הרים ומדבריות. התזונה המגוונת שלהם כוללת פירוקי רגליים, לטאות ואפילו מכרסמים קטנים. ד"ר אדמס הציגה את המחקר בכנס השנתי של האגודה לביולוגיה ניסויית במנצ'סטר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg