
בדרום דורשים החזר כספי על ביטול הקייטנות
הורי תלמידים שנרשמו ל"בתי ספר של החופש הגדול" וימי הפעילות לא התקיימו בשל המתח בעזה דורשים פיצוי מהרשויות המקומיות
עוד חדשות ב-nrg:
- מקורות ישראליים: "יודעים שחמאס מעוניין בהפסקת אש"
- חמאס מאשר: שלחנו כמה מטוסים לעבר ישראל
- מטח רקטות לעבר אשדוד ואשקלון: רקטה נפלה סמוך לבית
"אני מקבלת המון פניות מהורים בנושא זה", מספרת אביבית סימני, יו"ר ועד ההורים העירוני באשקלון. "אנחנו לא יודעים עוד כמה זמן ישבו הילדים בבית, אבל ברור שצריך לתת מענה למצב הזה. בכוונתנו לחבור להנהגות ההורים בערי הדרום האחרות, אשדוד ובאר-שבע, כדי להפעיל לחץ על משרד החינוך בדרישה שינחה את הרשויות להחזיר להורים את התשלום היחסי על הימים האבודים.

תושבי ניצן מתגוננים מהרקטות
צילום: איי.אף.פי
כזכור, לראשונה מפעיל משרד החינוך השנה את התוכנית "בתי הספר של החופש הגדול" בשלושת השבועות הראשונים של יולי. ההצטרפות לתוכנית כרוכה בתשלום סמלי מצד ההורים, שגובהו נקבע בהתאם למדד הטיפוח של הרשות שבה מצוי בית הספר, והוא נע על הטווח שבין 0 ל-450 שקלים.
בערים אשדוד, אשקלון ובאר-שבע נדרשים ההורים לשלם 300 שקלים תמורת ההשתתפות בתוכנית, וההחזר היחסי על השבוע שבו לא התקיימה פעילות עומד בינתיים על כמאה שקלים להורה. יש לציין כי אמנם משרד החינוך הוא זה שמפעיל את התוכנית, אולם הרשויות שאחראי בפועל על בתי הספר בעריהן ולכן תשלומי ההורים הועברו אליהן.
אבנר ביטון, יו"ר הנהגת ההורים בבאר-שבע, סבור מצדו כי "צריכה לצאת הנחיה גורפת ממשרד החינוך וממשרד האוצר, שלפיה הרשויות יחויבו להחזיר להורים את הכסף ששילמו על הפעילות שהילדים שלהם לא קיבלו, שלא באשמתם". לדבריו, "אנחנו אמנם עדיין בעיצומה של המערכה ועוד לא ברור לאן הדברים הולכים, אבל כבר מיום שלישי שעבר הילדים שלנו יושבים בבית ולא הולכים לקייטנות".
אמש, לראשונה מאז תחילת המבצע, התיר פיקוד העורף לקיים פעילויות חינוכיות בערים המצויות בטווח שבין שבעה לארבעים קילומטרים מרצועת עזה, בתנאי שהתלמידים יימצאו במקום המאפשר להם הגעה למרחב מוגן בפרק הזמן העומד לרשותם.
בהתאם לכך פרסם משרד החינוך הודעה המבשרת על חזרה לשגרה ועל הפעלת "בתי הספר של החופש הגדול" בכל מוסדות החינוך בארץ, אולם זמן קצר לאחר מכן הודיעו ראשי ערים רבים כי על אף הנחיית פיקוד העורף הם לא מעוניינים לקחת סיכונים מיותרים, ולפיכך מוסדות החינוך יישארו סגורים גם היום.

מצב לא מציאותי. ''כיפת ברזל'' באזור המרכז
צילום: AFP
"ההחלטה של פיקוד העורף לא מחוברת למציאות", אומרת סימני, ומסבירה "כי להכניס מאתיים ילדים למקלט בתוך שלושים שניות זה לא מציאותי - מה גם שהנסיעה לקייטנה היא סכנת חיים בפני עצמה". היא מספרת כי "ככל שחולפים הימים ויש יותר נפילות, הילדים שלנו לחוצים יותר. הבת שלי ממש רועדת כשיש אזעקה, ולכן חשוב לתת את הדעת גם על ההיבט הנפשי של הילדים. אי אפשר פשוט לשלוח אותם לבתי הספר ולקוות לטוב".
סימני טוענת כי החלטת פיקוד העורף נובעת משיקולים כלכליים, שכן המדינה הודיעה כי תפצה את ההורים על כל יום עבודה שהפסידו כשנאלצו להישאר עם ילדיהם בבית בעקבות הנחיות פיקוד העורף. "עכשיו משנים את ההנחיות כדי שלא יצטרכו לתת פיצוי, אבל אסור לעשות חשיבה כלכלית על גב הילדים שלנו ועל ביטחונם. מה השתנה בין אתמול לשלשום? הרי גם אתמול היו המון אזעקות ונפילות, ורק אתמול נפגע אצלנו נער שעדיין מאושפז במצב קשה".
לביקורת על הנחיית פיקוד העורף מצטרפת גם בלה רובין, יו"ר ועד ההורים העירוני באשדוד. "תארי לעצמך מצב של אמא שנוסעת עם שלושה ילדים קטנים חגורים ברכב בדרך לבית הספר ופתאום נשמעת אזעקה. בתוך 45 שניות היא צריכה להספיק לצאת מהאוטו, לשחרר את הילדים מהחגורות, להוציא את כולם החוצה, למצוא מרחב מוגן ולהשתטח עם כולם על הרצפה. זה פשוט לא מעשי. אני שמחה שלפחות פיקוד העורף השאיר את ההחלטה הסופית בידי הרשויות ושעיריית אשדוד החליטה לא לקחת סיכונים מיותרים".
בהתייחסה לדרישות ההורים לקבל פיצוי על ימי הלימודים שבוטלו, אומרת רובין כי "כרגע מה שמעניין אותנו זה הביטחון של הילדים והשקט של כולנו. כשנגיע לשלב הרגיעה, נדון גם בנושאים האלה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg