משבר בענף ייצור הדבש: מה נעשה בראש השנה?
ירידה של 10% בייצור הדבש בשלוש השנים האחרונות. הסיבות: בצורת קשה, פריחה מועטה וגם - מבצע צוק איתן. האם נוכל השנה לטבול תפוח בדבש?
חדשות נוספות ב-nrg:
- נסחפה בצונאמי לפני עשור - וחזרה לבית הוריה
- מזל טוב: אסתי גינזבורג בהריון
- זועבי: מנהלים נגדי מסע רדיפה של 4 שנים - מאז המרמרה
בשנה שעברה הירידה בתפוקה נבעה ממזג האוויר השחון. גם השנה הירידה נובעת ממיעוט המשקעים בחורף האחרון ומפריחה מועטה בעיקר בקיץ. אגירת הדבש האביבי קטנה בעיקר בצפון הארץ והאגירה בקיץ הסתיימה מוקדם מהרגיל עקב הפריחה הדלילה. בנוסף, תופעת היעלמות הדבורים מתרחבת ונותנת אותותיה בשטח.

ואולם לירידה בתפוקה תרם מבצע "צוק איתן": מאות כוורות פזורות באזור עוטף עזה, אך הדבוראים לא יכלו להגיע אליהן ולרדות דבש, משום שהאזור שהוכרז על ידי צה"ל כשטח צבאי סגור. בנוסף עשרות כוורות נפגעו מירי פצמ"רים ורקטות. הנזקים לדבוראים נבדקים בימים אלה על ידי שמאים.

מנכ"ל מועצת הדבש, הרצל אבידור מסר, כי למרות הירידה המתמשכת בתפוקה, לא יהיה מחסור בדבש לקראת חגי תשרי, והפער בין הביקוש להיצע המקומי יכוסה באמצעות יבוא משלים על פי
צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ- 4,000 טון דבש ובחגי תשרי ישווקו בישראל כ- 1,600 טון דבש שהם 40% מהביקוש הישראלי, בשווי כולל של כ-60 מיליון שקל. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ- 200 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי).
בישראל פועלים כיום כ- 500 דבוראים המטפלים בכמאה אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן מוצבות 60,000 כוורות באזורי גידול חקלאיים ומשמשות להאבקה.
בין התאריכים 22.8-27.9 יתקיים במכוורות ברחבי הארץ "פסטיבל הדבש" שמטרתו לעודד צריכת דבש ישראלי כחול לבן ולהעלות את מודעות הציבור לחשיבות קיום הענף בישראל.