שרת הבריאות נגד חוק סימון כמות ויטמין K במזון

יעל גרמן הביאה להסרת הצעת חוק שנועדה לסייע לאנשים הנמצאים בסיכון לשבץ ולנוטלים תרופות השומרות על קרישיות דם מאוזנת

דליה מזורי | 13/8/2014 13:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: יעל גרמן
למה לא לסמן ערכי ויטמין K על מוצרי מזון?  שרת הבריאות, יעל גרמן, הביאה להסרתה של הצעת חוק שנועדה לסייע לאנשים הנמצאים בסיכון לשבץ מוחי לשמור על בריאותם. מדובר בהצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור, שנועדה לחייב יצרני מזון לסמן את ערכי ויטמין K על אריזות מזון. החוק נועד לסייע לאנשים הנוטלים תרופות נוגדות קרישה לשמור על רמה מאוזנת של קרישיות הדם.

ויטמין K הוא ויטמין מסיס בשומן, הנחוץ בתהליכי קרישת הדם. הכבד צריך אותו כדי לייצר פקטורי קרישה. חוסר בויטמין K או בעיות בכבד עלולים לגרום לדימומים.

אנשים הנמצאים בסיכון לשבץ מוחי וסובלים מפרפור פרוזדורים
שרת הבריאות יעל גרמן
שרת הבריאות יעל גרמן צילום: פלאש 90
נדרשים לקבל טיפול נוגד קרישה כדי למנוע היווצרות קרישי דם. נוגדי הקרישה הנפוצים ביותר הם אלה הפועלים על נטרול ויטמין K (נוגדי ויטמין K), שהוא הוויטמין האחראי על מערכת קרישת הדם.

עמותת "נאמן-נפגעי שבץ מוחי" יזמה את הצעת החוק, וזאת כדי לסייע לאנשים המטופלים בנוגדי קרישה לשמור על רמה מאוזנת של קרישיות הדם. בעמותה מאמינים כי פרסום רמות הוויטמין יאפשר לאנשים בסיכון לשבץ מוחי לשמור על דיאטה עם רמה קבועה של ויטמין K, ובכך לשמור על רמה קבועה של קרישיות הדם. את ההצעה הגיש לכנסת ח"כ איתן כבל.

שר הרווחה, מאיר כהן, שהגיב בשמה של שרת
הבריאות גרמן, הודיע על התנגדות השרה לחוק. הוא הסביר בשמה, כי מדובר בחוק שנועד לתת מענה לאוכלוסייה מצומצמת ולא לכלל הציבור. לדעת גרמן, בשל מצבם הבריאותי של מטופלים בנוגדי קרישה, יש חשיבות רבה בהתאמת תפריט אישי על-ידי איש מקצוע.

בתגובה נמסר מעמותת "נאמן" כי הודעת משרד הבריאות מתעלמת מהעובדה שמטופלים רבים מתקשים לשמור על בריאותם בגלל חוסר מידע על רמת ויטמין K במוצרי מזון. לציבור המטופלים בנוגדי קרישה יש את כל הזכות לדעת מהו הרכב המזון שהם צורכים, וחבל שהשרה מונעת את המידע הזה מהם, נאמר בתגובת הארגון.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק