דוקטורט חדש בארה"ב: מדעי השוקולד

אוניברסיטת קיימברידג' מזמינה דוקטורנטים לחקור את יכולות המסת השוקולד, והאם ניתן לשמור עליו מוצק ואיכותי גם בטמפרטורה גבוהה

סוכנויות הידיעות | 18/8/2014 19:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אוניברסיטת קיימברידג' פתחה מסלול דוקטוקנט חדשני: מדעי השוקולד. מחקת הנדסה כימית וביוטכנולוגיה הפיצו פרסום בו כתבו שהם מעוניינים בסטודנטים שיכולים לחקור את תכונות המסת השוקולד, וכיצד ניתן לשמור עליו מוצק גם בטמפרטורות גבוהות, תוך שימור איכותו.

עוד כותרות ב-nrg:
פרסמה תמונות מירח הדבש - והבעל תבע אותה
• נעצרו חשודים בייבוא שישה ק"ג קוקאין מברזיל
• כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

התוכנית הוגדרה על ידי אוניברסיטת קיימברידג' כניסיונית בעיקרה. בפרסומת נכתב שבטווח של בחירה, על התלמיד ללמוד יותר ולמצוא דרך לשמור על חברת השוקולד אפילו באקלים חם יותר עם השמירה על האיכות.התכנית תושלם בתוך 3 עד 4 שנים.
 
צילום: אי-אף-פי
איך ניתן לשמור שלא יימס בקיץ הלוהט? צילום: אי-אף-פי

הדוקטורט נפתח על רקע בשוקרה עגומה במיוחד לחובבי התענוג המתוק: על פי תחזיות המומחים, בתוך שבע שנים, מאוקטובר 2020, צפוי מחסור עולמי בקקאו - הרכיב הבסיסי ביותר הנדרש כדי לייצר שוקולד.

המדענים מסבירים כי הסיבה המרכזית למחסור העתידי הוא הביקוש ההולך וגובר לקקאו. "הלחץ הוא עצום והאנושות עומדת לראשונה מול מצב שלא ידעה כמותו מאות בשנים",
הם הזהירו השבוע בכנס מיוחד בלונדון בו השתתפו בכירי תעשיית השוקולד.

"יהיה מחסור חמור ואפילו קיצוני מאוד בשוקולד בעולם, וכרגע אנחנו לא מוצאים פתרון לבעיה", אמר בכנס אנגוס קנדי, מומחה בנושא. "שבע שנים בלבד, כך חישבנו, זה מה שנותר כרגע. מלאי הקקאו הולך ואוזל".


חברות הענק שמייצרות את השוק הודו במהלך הכנס כי אין כיום מספיק מטעי קקאו על פני הגלובוס כולו כדי לתת מענה לביקוש הרב. מסתבר גם כי הביקוש הרב ביותר לשוקולד, "מרקיע שחקים" כהגדר המומחים, הוא ביבשת אסיה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

פייסבוק