בשל המלחמה: ישראל לא תייצא תפוחים לסוריה
חקלאי הגולן לא יוכלו למכור את הפרי לסורים, לאור המצב המתוח בקוניטרה. בעקבות כך, עשוי להיגרם נזק כלכלי כבד למגדלי התפוחים
עוד כותרות ב-nrg:
מח"ש נגד שוטר: "היכה עצור עד אובדן חושים"
כך נחפרו המנהרות ביום שאחרי צוק איתן
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הסדר יצוא התפוחים מישראל לסוריה נמשך כמעט עשור, והוא כולל יצוא של 7,000 עד 10,000 טון תפוחים בכל שנה, מה שהניב לחקלאים רווחים בסכומים של 14-20 מיליון שקל. בדרך כלל התפוחים שהועברו לסוריה היו של חקלאים סורים. בין מגדלי התפוחים בצד הישראלי לבין עמיתיהם הסורים, התפתחו לאורך השנים יחסי אמון, וסביר להניח שגם הסוחרים בצד הסורי של הגבול מצרים על כך שהיבוא אליהם – נבלם. זני התפוחים ששווקו לסוריה הם בעיקר מסוג חרמון וגולדן דלישס.

חקלאים במטעים בעין זיוון שברמת הגולן
צילום: חמד אלמקת

קרבות בסוריה
צילום: איי.אף.פי
איציק כהן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות הסביר כי "בתנאים הנוכחיים אין אפשרות להעברה מסודרת ובטוחה של הפרי, ובוודא שלא לקבלת תמורה כספית בעבורם". למרבה הצער, הפסקת הייצוא לסוריה מגיעה דווקא בשנה של יבול עשיר: מסיור שערך עם ראשי ענף הפירות במועצת הצמחים, בקיבוצים ובתי אריזה בגליל העליון מסתמן שכמות היבולים השנה תהיה גבוהה מזו שהייתה בשנה שעברה וגם האיכות מעולה יותר.
אולם משרד החקלאות לא מסכים, בטענה כי מדובר בפגיעה בשוק החופשי בענף הפירות: "מי שעומד ברישיונות של משרד הבריאות והגנת הצומח במשרד החקלאות – זכאי לייבא תפוחים, ואין שום עניין לאסור או להגביל את כמויות התפוחים המיובאות לארץ. מה גם שמדובר ביבוא שיש עליו מכס – של 1.80 שקל עד שני שקל לקילו", נמסר בהודעת משרד הבריאות. בתגובה נמסר מארגון מגדלי הפירות, כי משרד הבריאות יכול לנקוט בדרך של העלאת מכס על התוצרת וכך להפוך את היבוא ללא כלכלי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg