לבני על הרפורמה במשפטים: "שינוי דרמטי"

אכיפה בהתמחויות, ושינויים מהותיים בבחינות הלשכה: הרפורמה של שרת המשפטים יוצאת לדרך. לבני: "לא אתפשר על שקיפות"

יעל פרידסון | 17/9/2014 12:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הקץ לשינון חוקים: שרת המשפטים ציפי לבני החלה בשינוי מבנה בחינות לשכת עורכי הדין, וזו רק ההתחלה. "החלטתי לבצע רפורמה מקיפה, הוליסטית, שמשלבת כמה עמדות יסוד שלי ביחס ללשכת עורכי הדין, תפקידה הסטטוטורי, איכות ההתמחות ואיכות עורכי הדין" אמרה לבני במסיבת עיתונאים, "אתן חופש בהתנהלות הפנימית פוליטית, אך לא אתפשר על שקיפות, מנהל תקין ואיכות המקצוע״. לבני הדגישה כי רפורמה גובשה לאחר מפגשים עם ראשי לשכת עורכי-הדין והמחוזות, הגורמים המקצועיים, השופטת אילה פרוקצ'יה וחברי ועדת פרוקצ'יה, וכן עם נציגי הסטודנטים למשפטים.

עוד כותרות ב-nrg:
קרב השרים: יעלון טעה כשפתח תיבת פנדורה
ג'בהאת אל-נוסרה תפס את ציוד האו"ם בגולן
• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

בשנה שעברה הגישה הועדה בראשות השופטת בדימוס איילה פרוקצ'יה את מסקנותיה לגבי שינויים במבנה הלשכה, מוסדותיה, ניהולה הכספי ובעלי התפקידים בה, ששימשו כבסיס לתזכיר החוק שיוגש היום. השינוי הדרמטי מבחינת המתמחים הצעירים הוא במבנה הבחינה, שתתמקד בניתוח והבנה של פסקי דין הדורשים הבנה משפטית ופחות בשינון חוקים.
 
אלי דסה
תלמידים בבחינה. הקץ לשינון חוקים. אלי דסה

"המידע היום הוא זמין ונגיש השאלה היא לא אם אתה יודע לדקלם. היא צריכה לשקף יכולות אמיתיות וחשיבה משפטית זה הולך להיות מבחן מהותי" הסבירה לבני במסגרת השינויים מובא גם שינוי הרכב וועדת הבחינה שיכלול שלושה שופטים שני עורכי דין מהמגזר הציבורי שניים מהפרטי ושניים מהאקדמיה, וזו תמונה על ידי שר המשפטים."
 
בהתאם להמלצות ועדת גרסטל משנת 2002, שבחנה את נושא ההתמחות, ימונה שופט בדימוס כנציב הפיקוח על ההתמחות, שיהווה גורם מייעץ לכל היבטי ההתמחות, וכן יהווה כתובת לתלונות מצד מתמחים. מדובר בבשורה עבור ציבור המתמחים, שיוכל להגיש גם תלונות אנונימיות כנגד מעסיקים. בשורה נוספת היא שנכון לשלב זה לא יחולו שינויים באורך תקופת ההתמחות.

הרפורמה כוללת שינויים מהותיים במבנה הלשכה , במטרה להגביר את השקיפות בניהולה. המועצה הארצית תצומצם מ 48 חברים ל 23 בלבד, כאשר מספר החברים הנבחרים מכל מחוז ירד משלושה נציגים לאחד. כך גם יצומצמו מספר הנציגים מטעם המדינה, חברותם במועצה של ראש הלשכה לשעבר, פרקליט המדינה והפרקליט הצבאי הראשי מתוקף תפקידם תבוטל, ורק מנכ"ל משרד המשפטים ישאר חבר במועצה הארצית. כמו כן, לשרת המשפטים תהיה שמורה הזכות לערוך בחירות במקרים חריגים. בקיץ הקרוב צפוייות להתקיים הבחירות לראשות לשכת עורכי הדין, ובמשרד המשפטים ייבחנו אילו מהשינויים המוצעים בתזכיר החוק יחולו עליהם.

 

אלי דסה
שמח בשינויים. דורון ברזילי, ראש לשכת עורכי הדין אלי דסה

ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי מסר בתגובה "לשמחתי המליצה הוועדה והשרה על שינוי מבנה הלשכה. המבנה הנוכחי של לשכת עורכי הדין יצר מצב שבו אינטרסים זרים ולא עניינים פגעו בתפקודה המלא של לשכת עורכי הדין ובאחידות של מאבקיה והחלטותיה, עד כדי מצב של פגיעה במשילות של הלשכה והעומד בראשה".

יו"ר מחוז ת"א והמרכז של לשכת עו"ד, אפי נוה, מסר בתגובה: "בראש ובראשונה אני רוצה לברך את שרת המשפטים על ההחלטה האמיצה והחשובה לשנות את מבנה בחינת ההסמכה של עורכי הדין. הצפת המקצוע הוא האיום החמור ביותר על ציבור עורכי הדין בישראל, איום על פרנסתנו, מקצועיותנו ומעמדנו.
שינוי מבנה הבחינה, בדרך שתקטין את מספר עורכי הדין הפועלים בתחום, הינו שינוי דרמטי ובשורה אמיתית. בשנים האחרונות, מחוז תל אביב מוביל את המאבק בהצפת המקצוע, ואני שמח, כי שרת המשפטים קיבלה את עמדתנו, והיא פועלת בצורה מיידית לשינוי הנושא.

שינוי חוק לשכת עורכי הדין, אשר נועד להבטיח בראש ובראשונה משילות ליו"ר הלשכה הינו כרטיס אדום ליו"ר הלשכה הנוכחי, וביקורת על תפקודו בשנים האחרונות ועל התדרדרות לשכת עורכי הדין (חוסר התפקוד והנתק המוחלט של הועד המרכזי מהמועצה הארצית, מהמחוזות, מהכנסת ומרשויות המדינה) לצד התדרדרות מקצוע ומעמד עורכי הדין".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...