לטביה: שדה הקרב הבא בין רוסיה למערב?
לטביה ניסתה להתקרב לאיחוד האירופי מאז פירוק ברית המועצות, אולם בבחירות האחרונות הפכו הפרו-רוסים לסיעה הגדולה במדינה
עוד כותרות ב-nrg:
המוסלמים בישראל: ירידה חדה בשיעור הילודה
העיתונות הבריטית יוצאת למאבק בדאעש
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
עם זאת, תוצאות הבחירות שנערכו בסוף השבוע מעידות כי לטביה קרועה למעשה בין רוסיה לבין המערב: בבחירות נקבע כי "מפלגת ההסכמה" המונהגת על ידי ניל אוקובס, ראש עיריית ריגה דובר הרוסית, הפכה לכוח הפוליטי הגדול במדינה וזכתה ב-23.26 אחוזים מהקולות ועשויה לקבל כ-25 מושבים מתוך ה-100 בפרלמנט.

מנהיג המחנה הפרו-רוסי. נילס אוסקובס מצביע בבחירות
צילום: איי.אף.פי

כלי התקשורת ברוסיה מתעניינים בנעשה בלטביה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
צילום: אי.פי.איי
עם זאת, סביר להניח שמפלגתו של אוקובס תישאר מחוץ לקואליציה ולא תהיה חברה בממשלה – זאת כיוון שהמפלגות המזוהות עם הרוב הלטבי יוכלו להרכיב קואליציה מבלי לכלול בה את אנשיו של אושקוב. למקום השני והשלישי בבחירות הגיעו המפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית "אחדות" (21.62 אחוזים מהקולות) ו"ברית הירוקים והאיכרים" (19.74) המזוהים עם הרוב הלטבי.
במקום הרביעי התברגה המפלגה הלאומנית "כולנו למען לטביה" עם 16.5 אחוזים מהקולות שאנשיה דוגלים
נושא היחס לרוסיה הוא סלע מחלוקת ענק בין שני הכוחות הפוליטיים במדינה: בעוד שהמפלגות המזוהות עם האוכלוסייה הלטבית רואות בוולדימיר פוטין ובממשלתו סכנה גדולה לשלום העולם, קרא ראש עיריית ריגה במהלך מערכת הבחירות להגביר את הדיאלוג עם מוסקבה ולנסות לנהל קשרי ידידות.
יש לציין, כי כלי התקשורת ברוסיה מדווחים בהרחבה על הבחירות לפרלמנט הלטבי, ויש הרואים בכך סימן לניסיון מחודש של ממשל פוטין לנסות ולהשפיע על תהליכי קבלת ההחלטות בריגה. יש לציין כי לא מעט פוליטיקאים המזוהים עם הלאומנות הלטבית הביעו לאחרונה חשש כי "תסריט אוקראינה" יחזור על עצמו גם בלטביה ותיפתח מלחמה בין שתי המדינות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg