צרצר ברוטב סויה: החרקים נכנסים לתפריט הבלגי
בבלגיה, המדינה הראשונה באירופה להסדיר מכירת חרקים כמזון, מוסיפים יותר ויותר אנשים לתפריט במטבח, צרצרים ברוטב סויה ותולעי קמח עם גזר: "חרקים הם המזון של העתיד"
עוד כותרות ב-nrg:
• באבנים ומוטות: כך נלחמים הדייגים בעזה נגד חיל הים
• מחאה: המוני "יהודה גליק" יעלו להר הבית
• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
צילום: רויטרס
חברות ומסעדות יצאו במיזמי מזון הכוללים תולעי בופלו, צרצרי בית ותולעי קמח מאז בלגיה הייתה לאחת המדינות הראשונות באירופה שהוציאו הנחיות לאומיות הנוגעות למכירתם בשנת 2013.

טעם אגוזים עדין. חטיף צרצרים
צילום: צילום מסך
אחד היזמים המגדל את הצרצרים משווק את הבשר שלהם למסעדות גורמה המשבחות את טעם האגוזים העדין שלהם ואת הקריספיות. היזם מציע להגיש את הצרצרים שהם מושרים ברוטב סויה ופטריות, או על גבי שוקולד.
הוא טוען כי בצרצרים יש פי שלושה חלבון מאשר בבשר בקר, יחד עם מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן. בנוסף ליתרונות הבריאותיים, חרקים נתפסים כשיטה יותר ידידותית לסביבה של ייצור המזון. עובדות אלו דרבנו את דמיאן הויסמנס לייסד את "הפרה הירוקה", שמתגאה בהיותה הראשונה באירופה להציע מוצרים המכילים תולעי קמח לחלוקה בחנויות רגילות.
הבלגית ניקי דנאף מווטרלו הייתה מוטרדת מהטעם כאשר באה לטעימות באירוע אוכל בבריסל אך הופתעה לטובה. "זה בסדר, זה ממש טוב למעשה", אמרה לאחר שהקפיצה את אחד מהיצורים אל פיה.
מגוון של ממרחים המבוססים על תולעי קמח מוצעים בתוספת גזר או עגבניות או מתובלות בשוקולד מתוק. הויסמנס אומר שהוא רוצה להיות חלק מההיסטריה סביב אוכל חרקים. "שמענו הרבה אנשים מדברים על חרקים כמזון של העתיד, כי זה טוב לסביבה, וגם כי יש לו משהו להביא ברמה הגסטרונומית. ואנחנו אמרנו לעצמנו, 'אוקיי, אם זה כל כך גדול, למה שלא נתחיל כבר עכשיו. אז יצאנו מיד לדרך", אמר.
לא כולם, עם זאת, משוכנעים שהחרקים ימצאו את דרכם אל עבר המקררים שלהם. "אני מסתכל עליהם, ומפחד מהמרקם של המוצר. זה לא הטעם. אני לא מפחד מהטעם של המוצר, אבל אני מפחד מהמרקם" אמר אחד מהלקוחות החוששים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg