ברגע האחרון: אושר חוק המסתננים בוועדת הפנים

יו"ר הוועדה רגב אמרה כי "אני מתנצלת בפני תושבי דרום תל אביב שאצביע על חוק עקר, אבל פירוק חולות לא יהיה על מצפוני"

זאב קם | 8/12/2014 12:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ברגע האחרון: ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה היום (ב') את חוק המסתננים החדש לקראת קריאה שנייה ושלישית. שישה ח"כים בוועדה תמכו בחוק וארבעה התנגדו לו. הח"כים שתמכו בחוק: מירי רגב, אילת שקד, דוד צור, דוד אזולאי, יעקב אשר וליאון ליטינצקי. הח"כים שהתנגדו לחוק: דב חנין, מיכל רוזין, נחמן שי וטלב אבו עראר.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

יו"ר הוועדה, חברת הכנסת מירי רגב, אמרה כי "חשבתי שנגיע להסדר טוב יותר מהצעת החוק שנכפתה ע"י היועמ"ש לממשלה. ההצעה כפי שהגיעה רעה ופוזלת לכיוון ז'נבה". לדבריה "עם התפזרות הכנסת, הדבר היחיד שיש עתיד הסכימו עליו הוא להעביר את החוק כמו שהציעה הממשלה. אני מסתכלת לתושבי דרום ת"א בעיניים, מתנצלת ואומרת שאצביע על חוק עקר, שלא נותן שיניים להתמודד עם כניסת אלפי מסתננים, אבל פירוק חולות לא יהיה על מצפוני".
 
צילום: פלאש 90
''העברנו חוק עקר''. מירי רגב בדיון בועדת הפנים צילום: פלאש 90
צילום: אדי ישראל
שלא יסגרו את המתקן. מחוץ למתחם חולות צילום: אדי ישראל

לדברי השר גלעד ארדן "בית המשפט העליון אותו כולנו מכבדים פסל פעמיים בעיתוי לא נוח את הצעות החוק הקודמות. למרות שלא הסכמתי עם תוכנו, במשמורת פחותה מהדירקדטיבה האירופית, הנחתי את הצעת החוק רק בגלל האיום שמתקן חולות ייסגר בעוד שבועיים.

"אני מבין ומחויב שישראל כמדינת פליטים תשמש דוגמה ומופת ביחס לבני אדם גם אם אינם חוקיים. בלט כאן הוויכוח הערכי בין הגוש שלא מקבל את זה שהמדינה היא קודם כל מדינת העם היהודי. העבודה, מרצ, חד"ש ובל"ד עמדו נגד הסדר חקיקתי מאוזן ואתם צריכים להסתכל לתושבי דרום ת"א בעיניים ולהתבייש".

חברת הכנסת איילת שקד הוסיפה כי "על מנת שחוק ההסתננות יעבור היום, ועל מנת שמתקן חולות לא יסגר, היה עלינו להעביר את הצעת החוק הממשלתית היום על ידי סגירת הסכמות עם יש עתיד. אני מקווה שבממשלה הבאה נעביר תיקון יסודי לחוק כך שניתן לו יותר שיניים להיות מה שהוא אמור להיות - חוק שמונע הסתננות ועוזר למדינת ישראל לשמור על צביונה ובטיחותם של אזרחיה".

לפני כחודשיים פסל בג"ץ, בפעם השנייה, את התיקון לחוק למניעת הסתננות. התיקון האחרון אפשר את החזקתם של מסתננים "חדשים" במאסר לתקופה של עד שנה אחת, וקבע הוראות להקמתו והפעלתו של מתקן חולות, שהוא מתקן שהייה פתוח, שיכול להחיל כיום קרוב ל-3000 מסתננים, ובכך להקל במידת מה על מצוקתם של תושבי דרום ת"א. יצוין כי החוק החדש יחול גם על המסתננים השוהים בחולות, בניכוי התקופות שכבר שהו במתקן.

הצעת החוק שאושרה לקריאות שנייה ושלישית  עוסקת בשלושה עניינים עיקריים: האחד - קיצור תקופת המשמורת 
למסתננים ״חדשים״ שייכנסו לארץ לאחר שיעבור החוק משנה אחת לשלושה חודשים, והעברתם לאחר מכן למתקן השהייה הפתוח.

הרכיב השני בהצעת החוק - תיקון ההסדרים הנוגעים למתקן השהייה הפתוח (חולות) בניסיון להתאימו לסטנדרטים החוקתיים שקבע בית המשפט העליון. בהקשר זה נקבעה בהצעת החוק תקופת שהייה מירבית של 20 חודשים, חובת התייצבות אחת בלבד במקום שלוש, קביעת סוגי אוכלוסיות שלא יוכלו לשהות במתקן וקביעת ביקורת שיפוטית יזומה על ענישה משמעתית של העברה למשמורת.

הרכיב השלישי בהצעת החוק – תיקוני חקיקה עקיפים, בחוק עובדים זרים, שכולל החמרה של הענישה כנגד מעסיקי מסתננים, והטלת חובה על מעסיקי מסתננים ועל המסתננים עצמם להפקיד פיקדון כדי להבטיח את יציאתם מישראל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...