בג"ץ: ביתו של המתנקש ביהודה גליק לא ייהרס
השופטים אישרו את הריסת בתי המחבלים שביצעו את הפיגוע בהר נוף ואת פיגוע הטרקטור, אולם טענו כי יש לשקול את מבחן התוצאה, וכי המקרה של גליק שונה, בשל העובדה שנותר בחיים
עוד כותרות ב-nrg:
חוקרי המשטרה פשטו על משרד החטיבה להתיישבות
ה"גרדיאן" בחר בריבלין כאחד מגיבורי שנת 2014
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"סבורני גם כי לא ניתן להתעלם מכך שחל שיפור במצבו של גליק, ועל כך יש לברך כמובן, והלא חלק משיקולי השימוש בתקנה הוא תוצאות המעשה", כתב השופט רובינשטיין בעניינו של גליק שהוחרג משאר המקרים. בנוסף הוא הורה למדינה לנמק את הצורך בהריסת הבית. בכל הנוגע להחלטה בעניין משפחות אבו ג'מל וג'עאביס, שבניהם השתתפו בפיגוע בבית הכנסת בהר נוף ובפיגוע הדריסה באמצעות טרקטור, אישר בית המשפט להשתמש בצעד של הריסת בתים.


העיסוק העקרוני בסוגייה בא לידי ביטוי בעתירתם של ארגוני זכויות האדם, כמו "בצלם", "יש דין" "רופאים לזכויות אדם", "שומרי משפט" ו"עדאלה", עתרו אף הם נגד הריסת הבתים. הדיון עסק בתקנה 119 המאפשרת להחרים כל "בית או מבנה, שתושביהם או מקצתם עברו או היו שותפים לעבירה אלימות, הטלת אימה או עבירה שעליה נדונים בבית משפט צבאי". החוק מאפשר למפקד הצבאי בעל הסמכות, "להחריב את הבית או המבנה".
לטענת ארגוני זכויות האדם, "הגיעה העת לעיון מחדש בהצדקה הנורמטיבית" לחוק, לאור העובדה שמאז שדן בית המשפט בשאלות אלו חלה "התפתחות של ממש במשפט הבינלאומי, לרבות הקמת הטריבונלים השונים לפשעי מלחמה ברחבי העולם". לדברי העותרים, המשפט הבינלאומי אוסר על הריסת בתים ורואה בה ענישה קולקטיבית. בנוסף טענו כי מחבלים יהודים שנתפסו בעבר, ו"הואשמו או הורשעו בפשעים חמורים לא פחות משל הערבים" לא נענשו באופן דומה.

מנגד טענה המדינה, כי הסמכות להריסת בתים מומשה אך במקרים בודדים וחמורים במיוחד בעשור האחרון, ובעת האחרונה, לנוכח גל הטרור שפקד את ירושלים. לגופם של דברים נטען, כי אין המדובר בענישה קולקטיבית ובפגיעה בחפים מפשע. וכי בני המשפחה אינם אנשים תמי לב, כיוון שידעו במידה זו או אחרת על פעילות המחבל.
בנוסף נטען כי החוק הישראלי המאפשר הריסת בתים גובר על החוק הבינלאומי. השופט רובינשטיין קבע כי תכליתה של תקנה 119 המאפשרת הריסת בתים היא הרתעתית ולא עונשית,
השופטים הדגישו את הקושי בהריסת בתים, אך דחו את טענת העותרים כי הריסת בתים גובלת בפשע מלחמה: "אמנות ג'נבה מ-1949 ותקנות האג מ-1907 לפניהן, עוצבו ונחתמו בתקופה שונה מזו שאנו חיים בה כיום. הטרור עמו נדרשות אומות העולם להתמודד, ומדינת ישראל ודאי אינה שונה בכך, מציב אתגרים לא פשוטים בפניהן, שכן גורמי הטרור אינם נשמעים לקולה של אמנה זו או אחרת" כתב השופט רובינשטיין. עוד הוא דחה את טענת העותרים כי הריסת בתים היא עונש קולקטיבי.
שופטי בג"ץ דחו את טענות משפחת ג'עאביס כי הפיגוע היה תאונה, והצביעו על כך שלפני האירוע צפה ג'עאביס בסרטון הפיגוע בישיבת מרכז הרב, אותו ביצע בן כפרו מג'בל מוכבר, וכן שוחח עם גיסתו ובעקבות זאת התקשר אחיו לאתר הבניה בו עבד והפציר בעובד המקום לא לתת לאחיו לצאת מהאתר.