התרגיל של הפלסטינים בבית הדין הבינלאומי
על פי ביה"ד בהאג, קיבלו הפלסטינים את סמכותו של בית הדין החל מיום למחרת חטיפת שלושת הנערים. המשמעות: רצונם להתעלם מהאירוע במידה שתתקיים חקירה
-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
קודם לכן, הודיעה תנועת חמאס "מתנגדת לחלוטין" לתוכניותיו של יו"ר הרשות אבו-מאזן להגיש מחדש למועצת הביטחון של האו"ם טיוטת החלטה לסיום "הכיבוש הישראלי", בדומה לזו שנכשלה בשבוע שעבר. "חמאס מתנגד לכל חזרה למועצת הביטחון של האו"ם מצד הרשות הפלסטינית", ציין סאמי אבו-זהרי, דובר התנועה, בהצהרה שפרסם. לדבריו, "צעד כזה יהיה טיפשות פוליטית, אשר משחקת משחק מסוכן עם עתיד עמנו". הוא הוסיף כי "מחמוד עבאס ומנהיגות הרשות הפלסטינית צריכים לעצור לחלוטין את הטיפשות הפוליטית הזו".

אבו מאזן. לא מעוניין שחטיפת הנערים תיחקר
צילום: AFP
ב-2 בינואר החליטה ההנהגה הפלסטינית להגיש מחדש את טיוטת ההחלטה שמציבה תאריך יעד להגעה להסכם שלום סופי, שיביא סיום לכיבוש. ההחלטה לא הצליחה לעבור במועצת הביטחון של האו"ם, לאחר שהוגשה ב-30 בדצמבר. בדברו עם סוכנות הידיעות "אי-אף-פי", דוברו של אבו-מאזן נביל אבו-רודינה אמר כי ההחלטה תוצג שוב "בקרוב", מבלי לציין בדיוק מתי.
בתחילת השנה האזרחית השתנה הרכב מועצת הביטחון של האו"ם, וכעת הוחלפו כמה מתומכותיה של ישראל במועצה, וביניהן אוסטרליה ניגריה, ובמקומן נכנסו מדינות
בשבוע שעבר נדחתה ההצעה להכיר במדינה פלסטינית במועצת הביטחון, אך למרות זאת הפלסטינים לא מרימים ידיים. שר החוץ הפלסטיני ריאד אל מאלכי אמר אתמול כי "הרשות הפלסטינית קיבלה הבטחות מהמדינות החדשות שהצטרפו למועצת הביטחון כי הן יתמכו בדרישה פלסטינית לסיום הכיבוש".
לפני כחודש הרשות הפלסטינית התקבלה כמשקיפה בבית הדין הבינלאומי בהאג. המדינות החברות בבית הדין הצביעו בעד הצטרפותה של הרשות. מדובר בניצחון סמלי מכיוון שבשלב זה הפלסטינים אינם יכולים לתבוע את ישראל, אך הצעד מקרב אותם למצב שבו הם יוכלו לתבוע את ישראל בבית הדין על פשעים שלטענתם היא מבצעת ביהודה ושומרון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg