בכיתה ה': 19% מבני 11 שותים אלכוהול

בכנס למניעת מחלות כבד הוצגו נתונים מדאיגים לגבי הגיל שבו מתחילים ילדי ישראל לשתות כשלמעלה מ-50% מבני הנוער שותים

דליה מזורי | 22/1/2015 21:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קטנים ושותים - יורד גיל צריכת האלכוהול בישראל: כבר בגיל 11 מתחילים לשתות משקאות אלכוהוליים. נתונים שהוצגו השבוע בכנס בינלאומי להעלאת המודעות למחלת הכבד האלכוהולית, במרכז הרפואי קפלן ברחובות מראים, כי  19% מהבנים ו-8% מהבנות בגיל 11 שותים אלכוהול לפחות פעם בשבוע. גם בקרב בני הנוער הצריכה גבוהה: 50%-60% מקרב בני העשרה דיווחו כי הם שותים אלכוהול באופן קבוע.

• כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

ד"ר יעקב מאור, מנהל השרות למחלות כבד בקפלן אמר, כי בשנים האחרונות חל גידול בצריכת אלכוהול מופרזת של בני נוער. צריכה זו נמדדת בשיעורי ההשתכרות ו"שתיית הבולמוס" שהיא שתייה של חמש מנות משקה או יותר בתוך שעות אחדות. צריכה מוגברת של אלכוהול עלולה לגרום לנזק משמעותי למערכות הגוף השונות.
 
שאטרסטוק
הסכנה לא רק בשכרות אלא גם במחלות שאטרסטוק

"הפגיעות העיקריות כוללות את  מחלת הכבד האלכוהולית המתבטאת בצורתה הקשה בשחמת הכבד ובדלקת כבד אלכוהולית (Alcoholic hepatitis) . מצבים אחרים כוללים, דלקת לבלב כרונית והשפעות מגוונות של אלכוהול על מערכת העצבים המרכזית ועל הלב", הוא אמר.

בכנס נדונו יחסי הגומלין שבין צריכת אלכוהול  לשתי מחלות הכבד השכיחות ביותר, דלקת כבד נגיפית  C ומחלת הכבד השומני. התקיים דיון נרחב בטיפול בדלקת חריפה של הכבד על רקע שתיית אלכוהול מוגזמת, שהיא מחלה עם שיעורי תמותה גבוהים ביותר. כמו כן התקיימו הרצאות הנוגעות לסרטן הכבד ואלכוהול ולהשתלת כבד במחלת הכבד האלכוהולית.

ד"ר מאור הסביר, כי הקהילייה הרפואית בישראל מודעת, אומנם, לנזק שנגרם כתוצאה מצריכת יתר של אלכוהול. אף כי, כיום פגיעה קיצונית באחת ממערכות אלה עדיין מאובחנת
במספר לא גדול של חולים. ואולם העלייה בצריכת אלכוהול בגילאים צעירים מעוררים חששות במערכת הבריאות בישראל. זאת מכיוון שקיים צפי ממשי לעליה חדה בשיעור הלוקים בפגיעה חמורה באחת או יותר ממערכות הגוף. כתוצאה משימוש נפוץ יותר באלכוהול המתחיל בגיל צעיר ועליה בשכיחות מחלות הכבד, עלול לגדול הצורך להשתלות כבד בעתיד.

הכנס נערך על ידי המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד במרכז הרפואי "קפלן" ברחובות והשתתפו בו למעלה מ-140 רופאים מהם מרצים מגרמניה, אוסטריה, צרפת קנדה וארה"ב – כולם מומחים בנושא מחלת הכבד האלכוהולית.

במהלך הכנס הרצו המומחים על שכיחות מחלת הכבד האלכוהולית בישראל ומרכזי הגמילה הקיימים לטיפול במתמכרים, הבסיס הנוירופיזיולוגי של התמכרות בכלל והתמכרות לאלכוהול בפרט ומנגנונים ביולוגיים להתהוות מחלת הכבד האלכוהולית, ביניהם תפקידם של חיידקי המעי ושל הברזל במחלה זו. כמו כן, דנו בהיבטים גנטיים של מחלת הכבד האלכוהולית.

מארגני הכנס הם ד"ר אהוד מלצר, מנהל מכון הגסטרואנטרולוגיה בקפלן, ד"ר יעקב מאור, מנהל השירות למחלות כבד, ד"ר סטיב מלניק, מנהל מחלקה פנימית ג' ופרופ' מנואלה נוימן, חוקרת ישראלית מטורונטו, קנדה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...