שעות לפני התאונה: משרד התחבורה נדרש לטפל בכביש

אסון ידוע מראש? בשיחה עם nrg סיפר ראש מועצת להבים כי רק בשעות הבוקר שוחח עם מנכ"ל משרד התחבורה על הצורך לתקן את התוואי של כביש 31. לדבריו, "כבר חמש שנים קיימת תוכנית לטיפול בכביש, אבל שר התחבורה עצר אותה". משרד התחבורה: לוי משקר

אסף גולן | 3/2/2015 16:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תאונה
אסון ידוע מראש? "הבוקר בשעה 08:24 דיברתי עם מנכ"ל משרד התחבורה עוד פעם על כביש 31. מדובר בסכנה ענקית לכל הדרום, זה השער של הנגב ונוסעות בו פי 8 מכוניות ממה שהכביש הזה יכול להכיל" – את הדברים אמר אחר הצהריים (יום ג') ל-nrg ראש מועצת להבים אלי לוי. ב-14:30, מספר שעות לאחר אותה שיחה, נהרגו על אותו כביש שמונה נשים ונפצעו 29 בהתנגשות בין אוטובוס למשאית.

עוד כותרות ב-nrg
-ליברמן: תוכנית בנט לסיפוח יו"ש - חוסר אחריות
-אלמונים פרצו לבית משפחתו של סמ"ר דוד ניני ז"ל
-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

לדברי לוי, בכל בוקר וערב צומת להבים מלאה בפקקי ענק כיוון שלצומת נכנסות פי 5 מכוניות ממה שהצומת יכול לקלוט. "אני מדבר על זה בלי סוף", הדגיש לוי, "אין כאן שום תשתית ראויה, הכל כאן לא מתוחזק".
  
צילום: דוברות מד''א
תאונת דרכים קטלנית בכביש 31 בדרום צילום: דוברות מד''א

לוי ציין כי ישנה תוכנית לשיפור תוואי הכביש, אולם דבר עדיין לא נעשה. "זה הכי נורא, יש תוכנית שקיימת כבר 5 שנים אבל שר התחבורה עצר אותה. אני זועק, ממש זועק על המצב. העניין הוא שאף אחד לא שומע. היה כאן השר אורי אריאל שנחרד מהמצב והציע שמשרד השיכון ייתן שליש מהכסף כדי לבנות כאן מחלף, אלא שמשרד התחבורה לא התייחס להצעה הזו".

לוי הוסיף ואמר כי פנה בנושא גם למשרד הביטחון, לאור ההעתקה של בסיסי צה"ל לאזור. "רוצים להקים עיר בה"דים בנגב, אבל איך חיילים יגיעו?! הרי הכל תקוע בפקקים. איך אנשים יגיעו לבסיס? אמרתי למנכ"ל משרד הביטחון שללא שיפור הכביש כל התוכנית היא בדיחה.

"את הנהיגה של הבדואים צריכה לפתור המשטרה. אני לא אחנך אותם זה לא תפקידי. אבל אני כאן מתריע על התשתית. דופקים את התושבים שלי וזה ממש נורא. כל שבוע אני מתקשר למשרד התחבורה על כך".

ממשרד התחבורה נמסר כי קטע הכביש בו אירעה התאונה הקטלנית יוחלף בתוך מספר חודשים בכביש חוצה ישראל חדיש ובטוח. "ראש מועצת להבים משקר, מטעה ומנסה לתפוס טרמפ על דמם של ההרוגים והפצועים בתאונה המחרידה שאירעה בכביש 31, כדי לקדם הקמת מחלף בצומת להבים. שכן, התאונה לא התרחשה בצומת, שם יש בעיות עומס, אלא בכביש 31 לכיוון צומת שוקת"



.

 
קטעים נוספים

כביש המוות

כביש 31, נחשב לאחר מהכבישים הקטלניים ביותר בדרום הארץ. בעבר כבר זכה לכינוי "כביש המוות", כאשר נרשם בו הרוג אחד בממוצע בכל חודשיים. הכביש שאורכו כ-70 ק"מ מתחיל בצומת להבים וחולף דרך היישובים להבים, לקיה, חורה, כסיפה וערד. הכביש מסתיים בצומת זוהר סמוך לים המלח.
 

תאונות בכביש 31

הכביש הינו ציר רוחב עיקרי בעל תנועה ערה ביותר, המחבר בין כביש 90 לכביש 40 לכיוון מרכז הארץ, ולכביש 60 לכיוון באר שבע. תושבים רבים כבר התלוננו בעבר על הכביש ופנו למדינה בדרישה לשפצו. בפניות ההן, שהופנו למנכ"ל חברת נתיבי ישראל שי ברס, ושהובילו לשיפוצים הנוכחיים של הכביש, נמסר כי בשנת 2011 נהרגו 12 בני אדם ובשנת 2012 נהרגו 11 בני אדם. מדובר, כאמור, בממוצע של כמעט אדם אחד בכל חודש.

אחת הסכנות המרכזיות של הכביש נובעת מהעובדה כי כביש 31 מאופיין בנתיב אחד לכל כיוון ללא מפרדה קשיחה שתמנע תאונות חזיתיות. בעיה נוספת בכביש היא הנסיעה של רכבים כבדים עם משקל חורג שמשטרת התנועה מתקשה לעצור עקב שיתוף פעולה של כנופיות בדואיות מהאזור. הכנופיות מסיעות כלים כבדים ומטען חורג רב, כשבמקביל הן מקימות תצפיות על הכביש כך שמכוניות משטרה מעוכבות באופן תדיר על ידם.

"תשעה הרוגים בשנה"

גם בעמותת אור ירוק מבקרים את המצב הנוכחי בכביש. "מנתוני עמותת אור ירוק עולה כי בכל שנה נהרגים בכביש 31 תשעה בני אדם בממוצע ו-200 נפצעים". שמואל אבוהב מנכ"ל עמותת אור ירוק הוסיף בהקשר לכך כי "כביש 31 הוא כביש אדום ומסוכן. הכביש הוא בעל נתיב אחד לכל 

כיוון ללא הפרדה קשיחה שתמנע תאונות חזיתיות.

"בנוסף, שולי הכביש צרים, הכניסות והיציאות מסוכנות ואינן מוסדרות דבר שמסכן מאוד את הנוסעים בו. לא תמיד רק הנהג אשם בתאונות הדרכים, גם למדינה יש אחריות. משרד התחבורה חייב לשפר את התשתית בכביש, על ידי בניית גדר הפרדה בין הנתיבים והסדרת הכניסות והיציאות ליישובים הסמוכים לכביש".
  
התלונות הרבות של התושבים הובילו לכך שבשנה האחרונה מתקיימות בכביש עבודות תשתית רבות שמטרתן לשפר את המציאות בו. עם זאת, העבודות גררו גם הם תלונות רבות מצד תושבים. לדברי נהגים מהאזור, במקום ישנם שיפוצים רבים שגורמים לנהגים רבים לטעות. ליעד שמיר בן 21 מבאר שבע אמר כבר לפני כשנה ל-nrg: "למיטב התרשמותי, בתקופת השיפוצים בכביש נדרש להגביר את הפיקוח בכדי לצמצם את המפגעים הנובעים מפעילות קבלני הביצוע".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...