תושבי עפרה מתכוננים לפינוי: "הילדים מפחדים"
ביישוב עפרה מתכוננים להריסת תשעה מבתי היישוב."אף אחד לא דמיין שזה יקרה", אמרו והוסיפו "איזה צדק עושה הפינוי של המשפחות שלנו?"
עוד כותרות ב-nrg:
- תרכובות ברום: "שנתניהו יתקשר לעידן עופר"
-תשדירי הבודדים: מפלאטו שרון ועד הנרקומנית
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
יהודה, אחד התושבים העובד כנהג אוטובוס, מנסה להבין את ההיגיון שמאחורי ההחלטה, לאור העובדה שהבתים שייהרסו לא יימסרו לבעלי הקרקע: "אני לא מצליח להבין מה ההגיון. לאף אחד לא תצמח תועלת מזה שיהרסו את הבית שלנו. מישהו יבוא לעבד פה את האדמה? אנחנו מצפים ממדינת ישראל וגם ממי שרוצה להיבחר להיות ראש הממשלה, דווקא לפני הבחירות, שייתן פתרון יסודי שיפתור את הבעיה הזאת".


יהודה, שנפצע מפגיעת פצמ"ר במהלך מבצע 'צוק איתן' באורח בינוני ובימים אלו עובר הליך שיקום, טיפולי פיזיותרפיה וניתוחים מתרעם על היחס מצד המדינה. "כשקראו לי למילואים לא חשבתי על הסיכונים שכרוכים בשירות מילואים, ופשוט באתי. אז אני מצפה מהמדינה לאותו יחס, שתעשה הכל כדי לפתור את המצוקה שאני נמצא בה עכשיו".
מעבר למחשבות על עתיד בתיהם, הנושא העיקרי המטריד את התושבים הוא - כיצד לספר לילדים על הסערה שאליה נקלעו וכיצד ישפיע עליהם צו ההריסה לבתיהם.
שירה ודוד דלפן הגיעו לעפרה מירושלים לפני שש שנים ומגדלים היום חמישה בנים, הגדול בן תשע והקטן בן שנה. אחרי שניסו לעכל בעצמם את ההודעה, נאלצו שירה ודוד להתמודד עם הצורך לספר לילדיהם על שעומד להתרחש. לדבריהם "לא רצינו שהילדים ישמעו את זה במקומות אחרים כמו בבית ספר. נאלצנו להסביר להם מה הולך לקרות ומה המשמעות של פסק הדין. סיפרנו להם שעברנו לפה כשהילדים הגדולים היו קטנים, ואז אף אחד לא חשב ולא דמיין שיום אחד שהבית הזה ייהרס".
הילדים, לדבריה של שירה, קיבלו את זה בצורה קשה: "זה נפל עליהם כרעם ביום בהיר. הם שאלו הרבה שאלות שלא ידעתי מה לענות. הם שאלו למשל, מה עם כל הבתים מסביב? הם בסדר? מה יהיה פה במקום הבית שלנו? מה ההבדל בין הבית שלנו לבית אחר?"
שירה מנסה גם היא להבין את ההיגיון המשפטי מאחורי הריסת הבית: "אחרי שקיבלנו את ההודעה היינו המומים, כואבים ומפחדים מאוד על הבית שלנו. אנחנו לא מצליחים להבין מה העניין להרוס בית שעומד, הרי לא ימסרו את השטח הזה לערבי, הוא לא יבוא לגור פה, הוא לא ייהנה מהקרקע. מדובר בבית שעומד בלב יישוב קיים ואף אחד לא ייהנה ממנו, אז למה מפנים אותי? איזה צדק עושה הפינוי של המשפחה שלי והרס הבית שלי?"
לוורדית וניר יהודה ארבעה ילדים. הם ניסו להתמודד עם הבשורה בעצמם ובעיקר איך לתרגם אותה בשפה שתובן לילדיהם. ורדית, עובדת סוציאלית במקצועה, מתארת את תחושותיה: "כהורה אני רוצה להגן על ילדים שלי ולתת להם מחסה,
ניר אבי המשפחה מספר: "יש לנו גם ילדים בגיל העשרה, הבת שלנו עושה שירות לאומי רחוק מהבית, היינו צריכים לספר לה בטלפון היא בכתה לא יכולנו לעזור לה ממרחק. זה קורע את הלב. דיברנו עם כל ילד בנפרד, כל ילד תופס את זה ברמה שלו, וזה קשה להם. השתדלנו להעביר להם מסר שיהיה פתרון".
שירה פרי, מתגוררת בשכונה המיועדת להריסה יחד עם בעלה נתי ושלושת ילדיהם מציינת לחיוב את התנהלות היישוב מרגע שניתנה החלטת בג"ץ: "מרגע ששמענו על זה, היתה התנהלות ישובית קהילתית מאוד אחראית, הוציאו מכתב לנו ולכלל התושבים וגם התכנסנו לפגישה במזכירות הישוב, בשיחה הודיעו לנו עד כמה המצב קשה ומורכב. ושיש פה מאבק לא רק על הבתים שלנו אלא על כל עפרה ועל כל ההתיישבות".