גם רופאות וגם אחיות: התאומות שמבלבלות בי"ח

לקראת יום המשפחה: הן אחיות תאומות, דור שלישי לרופאים והן עובדות באותו בית חולים מה שמזמן להן לא מעט מקרים משעשעים

דליה מזורי | 15/2/2015 20:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החולים מתבלבלים ביניהן. הרופאים לא הבינו מדוע היא באה לראיון לאחר שהתקבלה לעבודה. זה מה שקורה כשאחיות תאומות - שתיהן רופאות בכירות - עובדות באותו בית חולים. לקראת יום המשפחה שייערך השבוע, הן מתארות את הרגעים המשעשעים כשהמטופלים מתבלבלים ביניהן, ואת העבודה הקשה והאינטנסיבית של הצלת חיי אדם במסגרת בית החולים כשבין לבין הן מצליחות לנהל גם חיי משפחה ולגדל ילדים.

עוד כותרות ב-nrg:
-­בגלל ההמנון: מורים ותלמידים יצאו מטקס רשמי
- ליברמן נגד נתניהו: "אם אתה רוצה לירות - תירה. אל תדבר"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

התאומות ד"ר ז'אנה פולק וד"ר אינה בוקוב, עובדות בבית החולים קפלן, אחת מומחית פנימאית וגריאטרית בחדר מיון והשנייה מומחית להדמיית ממוגרפיה בשד. הן דומות אחת לשנייה ולאחרונה חגגו שתיהן  יום הולדת 43 משותף.
 
צילום: בית חולים קפלן
החולים מתבלבלים ביניהן. ד''ר פולק וד''ר בוקוב צילום: בית חולים קפלן

ז'אנה ואינה הן תושבות רחובות, אימהות לשני ילדים כל אחת, הגרות במרחק קצר מבית החולים קפלן. הן למדו רפואה באותה כיתה באוניברסיטת נובוסיבירסק, שיחקו כדורסל בנבחרת של בית החולים והן דור שלישי של רופאים. "הסבא שלנו היה רופא צבאי במלחמת העולם השנייה, אבא ואחינו הגדול מומחים לקרדיולוגיה, אמא פנימאית" סיפרו. וזה לא נגמר רק שם:  כמעט כל בני הדודים והדודים שלהן - רופאים.

במהלך עבודתן בבית החולים עברו האחיות התאומות מספר מצבים מביכים עד משעשעים בשל הדמיון הרב בין שתיהן. ד"ר בוקוב, סיפרה, שכאשר הגיעה לראיון עבודה בבית החולים קפלן, הרופא שראיין אותה לא הבין מדוע הגיעה לראיון. "הוא אמר לי שאני כבר עובדת בקפלן, אז למה להתראיין? הסברתי לו שכנראה התבלבל עם אחותי התאומה".

ד"ר פולק סיפרה כי המטופלים שמגיעים לחדר מיון ונשלחים לביצוע צילומי הדמיה לא מאמינים שרופאה אחת יכולה גם לקבל אותם לבדיקה במיון וגם לקבלם לצילום מיד לאחר מכן, "זה ממש הוקוס פוקוס" הם אומרים. "אנחנו צריכות להסביר למטופלים שאנחנו אחיות תאומות זהות ולכל אחת יש תפקיד אחר בבית החולים. ושזו הסיבה שבמסגרת תהליך הקבלה למיון ובדיקות ההדמיה, כאשר נתקלים בשתינו - מתבלבלים".

גם הן יודעות שהעבודה בבית חולים היא עבודה אינטנסיבית סביב לשעון, והאחריות לשלומם של המטופלים גדולה ומורכבת, שכן מדובר בחיי האדם. "אנחנו עובדות כבר שנים רבות יום ולילה, בהצלת חיי אדם, וכל המשפחה המורחבת נרתמת למשימה של סיוע בגידול הילדים של שתינו. ומי שהכי עוזרת לנו זו אמא". עוד הן מספרות, כי כשם שגדלו כילדות צמודות ועשו הכול יחד, כך גם ילדיהם מחוברים מאוד וחברים טובים, "אנחנו משפחה מלוכדת". מן הסתם גם הם יהיו רופאים. צריך להמשיך את המסורת.



היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...