
נאום נתניהו איחד את המפלגה הרפובליקנית
200,000 איש חתמו על עצומה הקוראת להעמיד לדין את יוזמי מכתב הסנאטורים לאיראן באשמת בגידה. מנגד, נחושים הרפובליקנים להגן על ההחלטה להזמין את נתניהו: "הממשל הזה חלש בנושאי חוץ"
עוד כותרות ב-nrg:
פרס תומך בהרצוג: הליכוד: "איש שמאל מובהק"
היועמ"ש: למה מרזל הואשם סמוך לבחירות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
האחדות שמפגינים הרפובליקנים בנושא איראן איננה מובנית מאליה: לאחרונה ספגה המפלגה השולטת בבית הנבחרים ובסנאט מפלה קשה במאבק למניעת אישור חוק ההגירה שקידם נשיא ארה"ב ברק אובמה.
במסגרת המאבק בחוק, שנועד למנוע את גירושם של כחמישה מיליון מהגרים, ניסה המחנה השמרני הרפובליקני למנוע את אישור תקציב המשרד להגנת המולדת, דבר שעורר את זעמה של הנהגת המפלגה, ובתוכה יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר, שסירבה לנקוט במהלך שנחשב לקיצוני. בנוסף נחלו הרפובליקנים הצלחה מועטה בלבד בשורה של נושאי פנים נוספים, וביניםן: רפורמת הבריאות של אובמה, אישור תקציבים פדרליים ותכניות ליצירת מקומות עבודה נוספים.

אולם למרות הוויכוחים הפנימיים, נראה שהרפובליקנים מאוחדים בכל הנוגע למאבק במדיניות החוץ של הנשיא אובמה, ובייחוד בכל הנוגע לאיראן. "כולנו חושבים שהממשל הזה חלש מאוד בנושאי חוץ", אמר סנאטור ג'ון בראסו, חבר הנהגת המפלגה הרפובליקנית. "אנחנו בנקודה שבה ידידינו לא סומכים עלינו יותר, האוייבים שלנו לא מפחדים מאיתנו. זה נכון לא רק לגבי מה שקורה באיראן ובעיראק. רואים את זה גם ברוסיה".
הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם ציין, כי המחלוקות הפנימיות בתוך המפלגה מחווירות לנוכח האיומים שמציבי ארגוני טרור מוסלמי, וביניהם דאעש. "זה נחמד שלרפובליקנים יש נקודת מבט משותפת על חשיבות הביטחון הלאומי", אמר. "זה התפקיד הכי חשוב של הממשל הפדרלי – להגן על האומה הזו". גם הפחד מאיראן משחק תפקיד מרכזי באיחוד השורות במפלגה הרפובליקנית ובין המועמדים הפוטנציאלים לנשיאות מטעמה.


לפי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", העובדה שיו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר דרש מחבריו למפלגה להיכנע לנשיא אובמה בנושא המאבק בתכנית ההגירה באותו בוקר בו נתניהו נשא את נאומו, איננה מקרית, ונועדה להדוף את הביקורת שהופנתה כלפי ביינר על החולשה שהפגין בהנהגת המפלגה במאבק מול הבית הלבן.
47 סנאטורים (מתוך מאה) חתמו השבוע על מכתב שנשלח להנהגה הדתית של איראן, בו הזהירו כי ללא אישורם, כל עסקה גרעינית איראן שתיחתם על ידי הנשיא אובמה תאבד את תוקפה לאחר סיום כהונתו בעוד פחות משנתיים.
"הובא לתשומת לבנו תוך התבוננות במשא ומתן בנושא הגרעין שמתנהל ביניכם לבין ממשל אובמה כי ייתכן שאינכם מבינים באופן עמוק את המערכת החוקתית שלנו. הקונגרס הוא הרשות המבצעת, וכל הסכם שנחתם ללא אישורו - לא ייצא לפועל. הנשיא הבא יכול לבטל את ההסכם הזה במשיכת קולמוס וקונגרסים בעתיד יוכלו לשנות את תנאי ההסכם בכל עת", כתבו.
הבית הלבן וחברי המפלגה הדמוקרטית ביקרו בחריפות את המהלך, שחותר, לטענתם, תחת סמכותו של הבית הלבן. "זהו מבחן חשוב ליכולתם של הרפובליקנים למשול", ביקר הסנאטור הדמוקרטי הארי רייד. "הם מתייחסים למשא ומתן בנושא הגרעין כהזדמנות לשחק משחקים". סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר מוקדם יותר השבוע: "ההחלטה לערער את מעמדו של הנשיא פוגעת בי כעניין עקרוני".

הילארי קלינטון, שצפויה להתמודד לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית. כתבה בחשבון הטוויטר שלה כי המכתב "חותר תחת ההנהגה האמריקאית. מי שחושב לרוץ לתפקיד המפקד העליון של צבא ארה"ב (הנשיא) לא צריך לחתום עליו".
על רקע המשבר החמור ביחסים בין הרפובליקנים לדמוקרטים, חתמו 200,000 בני אדם על עצומה הקוראת להעמדתם לדין של 47 הסנאטורים שחתמו על המכתב, באשמת בגידה, בטענה כי המהלך הרפובליקני מהווה הפרה של הפרוטוקול. לפי נוסח העצומה, הסנאטורים "עברו על חוק 'לוגן' שאושר בשנת 1799 האוסר על אזרחים לא מורשים לשאת ולתת עם ממשלות זרות". בשער העיתון "ניו יורק דיילי ניוז" נראות תמונותיהם של הסנאטורים מיטש מקונל, טד קרוז, טום קוטון וראנד פאול, העומדים מאחורי המהלך, כשמתחתם הכיתוב: "בוגדים".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg