הקץ לבזבוזים? מערכת ניהול מלאי חדשה לצה"ל
מערכת טכנולוגית חדשה שפותחה באגף טכנולוגיה ולוגסיטיקה תביא לפתרון בעודף הרכישות ולניהול טוב יותר של מלאי הצבא
בצה"ל מאמינים כי מערכת טכנולוגית חדשה שפותחה באט"ל (אגף טכנולוגיה ולוגסיטיקה) תביא לפתרון בעודף הרכישות ולניהול טוב יותר של מלאי הצבא. לפני שלושה שבועות נכנסה לפעילות המערכת החדשה שתחליף שבע מערכות מידע אחרות שבהן רוכז המידע עד כה, ובעזרתה יוכלו בצה"ל לנהל רכש, תקציבים, אספקה, וניהול מלאי ולקבל תמונת מצב בלחיצת כפתור אחת.עוד כותרות ב-nrg:
- כך פועלת השיטה להחרמת ישראל באקדמיה
- מוזיקאי נעצר בחשד לשימוש בסמים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בניגוד לעבר אז נוהלו כאמור מספר מערכות, מעכשיו יופיעו כלל הנתונים במערכת אחת מהמטכ"ל עד הגדוד, וכך למשל כבר לא יידרש קצין לוגיסטיקה לעבוד על שבע מערכות יחד בכדי לנסות ולאתר פריטים הנדרשים ליחידה בה הוא משרת ובכדי לאתר נתון מסוים הוא יוכל לעשות הכל דרך מערכת אחת.
"ניתן לראות מלאי שקיים ביחידות מסוימות וכך במקום לרכוש עוד, פשוט לבקש מאותה היחידה את העודפים שאצלה" הסביר סא"ל סהר דולב, ראש מחלקת תקשוב באט"ל. "נוכל לראות איפה יש חוסר פריט במקום אחד, ואיפה יש עודף במקום אחר".

לנהל רכש, תקציבים, אספקה, מלאי בלחיצת כפתור אחת.
צילום: דובר צה''ל
תמונת המצב הלוגיסטית בשגרה ובחירום תקבל שדרוג משמעותי עם כניסת המערכת לפעולה כאשר עד אמצע החודש שעבר אז החלה המערכת את דרכה בצה"ל מערך השליטה באספקה או בתקציב נשען על אוסף מערכות ובשביל לאתר בהן משהו נדרשה עבודת נמלים.
"הבנו לפני שלוש או ארבע שנים, כמו כל ארגון מכובד וגדול, שצריך לנהל משאבים בצורה יעילה וצריך להתנהל בצורה אחראית ויעילה בטח בתקופה של חוסר" ממשיך סא"ל דולב . לדבריו, אוסף המערכות בהם החזיקו בצה"ל רק הקשה על העבודה והזיק לעיתים יותר מאשר נתן תועלת, כאשר בעתיד מקווים באט"ל תגיע המערכת לזרועות נוספים בצבא שיעשו בה שימוש.
"היום הכל באותה מערכת והארגון הרבה יותר מסודר, כי כולם נמצאים על אותה תוכנה. היא תאפשר לנו לנצל תקציב ומלאי בצורה יותר יעילה, ולטפל טוב יותר בנתונים הקיימים אצלנו. זה ישנה לנו את הליכי העבודה שיהיו יותר פשוטים ויעילים וודאי בכל הקשור לניהול הזמן או כוח האדם".
המערכת תוכל בין היתר להציג את ניהול התקציב ביחידות בצורה יעילה הרבה יותר, וכך לעקוב אחר המלאי הנמצא ביחידה ולבחון האם נדרש לרכוש דבר מה או שמא מה שכבר קיים עונה לדרישות. בנוסף, יוכלו בפיקוד לראות כי במספר יחידות נדרש אמצעי מסוים, ובמקום לנהל מכרז פרטני בעבור כל אחת מהן ניתן יהיה לצאת למכרז אחד בעסקה גדולה יותר שעשויה להיות גם זולה ויעילה יותר.
"נוכל לראות אותם צרכים שעולים מיחידות שונות או איפה יש חוסר פריט במקום אחד ועודף במקום אחר, וככה לנהל תקציב נכון יותר ולעקוב טוב יותר אחרי התקשוריות או לתת מענה ממחסן קרוב בזכות רשת לוגיסטית שתוכל לתת לנו פתרונות טובים יותר".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg