כוח נשי: מי תהיה הנשיאה הראשונה של טיוואן?

שתי נשים תתחרינה זו בזו בבחירות לנשיאות טייוואן. בפעם הראשונה בהיסטוריה של האי, מודגש היחס למדיניות החוץ ביחס לסין היריבה

סוכנויות הידיעות | 20/7/2015 15:29
תגיות: טיוואן, בחירות, נשיאות
כאשר בשנת 2012 צאי אינג-וון הפכה לאישה הראשונה בתולדות טיוואן שהייתה מועמדת לנשיאות המדינה, היא נשאלה בין היתר אם אישה יכולה להוביל מהלכים צבאיים של האי. שלוש שנים מאוחר יותר, נראה כי שאלות שכאלו לא יישאלו יותר. צאי, שהפסידה ליריבה בשישה אחוזים, מבקשת להתמודד על תפקיד הנשיאות בשנית בבחירות שייערכו בינואר 2016. אך הפעם, גם אם היא תפסיד, כמעט בוודאות המנצחת תהיה אישה, זאת משום שבראשן של שתי המפלגות הגדולות של האי, עומדות היום נשים.

עוד כותרות ב-nrg:
- מנהל מדרשה התחזה לגיבור מלחמה בשביל סקס
- בגבול הסורי: 28 הרוגים בפיגוע בטורקיה
כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

הבחירות הקרבות עתידות להתקיים בין האנג הסיו-צ'ו, (67), מורה לשעבר, המועמדת מטעם המפלגה הלאומית הסינית קואמינטנג, שתומכת ביחסי ידידות עם סין, לבין צאי, (58) עורכת דין ויו"ר האופוזיציה, העומדת בראש המפלגה הפרוגרסיבית הדמוקרטית וחסידה של יחסים זהירים יותר עם בייג'ינג. על פי סקרי דעת קהל עכשויים צאי הינה המועמדת המובילה.
 
צילום: EPA
תבחר אשה? המתמודדות לנשיאות טייוואן. צאי אינג-וון מימין, והאנג הסיו-צ'ו משמאל. צילום: EPA

התקשורת המקומית מדווחת כי אזרחי טיוואן יכולים לקבל על נקלה, אישה כמנהיגה דומיננטית, זאת בשל השתקפותם של ערכים חברתיים מסורתיים, יחד עם התקדמות פוליטית מודרנית.

"אני חושבת שטייוואן מוכנה להנהגה נשית, אפילו יותר מארה"ב" אמרה ג'ואנה ליי, מנכ"לית מכון לניסוח מדיניות בטייוואן. "יש לנו מסורת מטריארכלית ארוכת שנים" אמרה ליי והוסיפה כי "מנהיגות נשית אינה זרה לתרבות אסיה. בימי קדם, לעתים קרובות נשים קיבלו לידיהן את כוח השליטה של בני ​​השבט והמשפחה שלהן".
 
nrg ניוזלטר דיוור יומי
 
כך למשל, בפיליפינים, גלוריה ארויו מאקאפגל - הייתה נשיאת המדינה בין השנים 2001-2010, ובשנת 2013, פאק גוון נכנסה לתפקידה כנשיאה הראשונה של דרום קוריאה. להודו ולפקיסטן היו בעברן ראשות ממשלה: אינדירה גנדי שעמדה בראשות הודו במשך 15 שנים ושהתה במשרדה כשנרצחה בשנת 1984 ובנזיר בהוטו שכיהנה שתי קדנציות כראשת ממשלת פקיסטן במאה הקודמת משנת 88' עד 96', ונרצחה בפיגוע התאבדות בתום עצרת תמיכה בה בשנת 2007.

שלא כמו רוב הנשים שהגיעו לתפקידים בכירים באסיה, צאי והאנג, שתי המועמדות לנשיאות בטיוואן, לא בנו את שמן על תהילת אבותיהם או על היסטוריה משפחתית עטורת כבוד, אלא הרוויחו את מקומן בעזרת שנים רבות של עשייה ציבורית, פופולריות והנהגה פנימית בתוך מפלגותיהן.

האנג שימש כדוברת לענייני חקיקה של הממשלה במשך קרוב לארבע שנים ובנתה לעצמה מוניטין של אישה חדה וחכמה, התקשורת המקומית מתארת ​​אותה כעזה, נמרצת ומצחיקה.

צאי שימשה כיו"ר מפלגתה במשך חמש שנים והייתה אחת מקובעי המדיניות העליונה של טייוואן לענייני סין עד אמצע שנות ה-2000. היא ידועה ביכולתה לגשר פערים בין פלגים עמוקים ובתקיפותיה הארסיות נגד מפלגתה של האנג.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק