האיחוד האירופי לישראל: לחדול מטרנספר של בדואים
לאחר שאישרו את הסכם הגרעין עם איראן, פרסמו שרי החוץ של האיחוד האירופי מסמך הקורא לישראל לעודד את הבנייה הפלסטינית בשטחים, ולחדול מביצוע "טרנספר בכפייה" כלפי האוכולוסיה הבדואית. "המשך סטטוס קוו הוא לא אופציה"
מברכים על הסכם הגרעין - ומגנים את ישראל: שרי החוץ של האיחוד האירופי נפגשו היום (ב') בבריסל שבבלגיה, כדי לדון בסוגיית הגרעין האיראני, ההגירה לתוך היבשת ותהליך השלום בין ישראל לפלסטינים. במסמך שפרסמו בתום הפגישה, קראו שרי האיחוד לישראל לחדול מ"הטרנספר בכפייה" אותו היא מבצעת כלפי המיעוט הבדואי וביישוב פלסטיני בדרום הר חברון.עוד כותרות ב-nrg:
זעם ברוסיה: בתו של ראש ממשלה לשעבר – בשירות אוקראינה
האיחוד האירופי: "איראן חזרה לקהילה הבינלאומית"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בנוגע לנעשה ביהודה ושומרון, נכתב במסמך כי האיחוד האירופי "קורא לישראל לאפשר בנייה פלסטינית מואצת בשטחי C, במטרה להוביל לפיתוח כלכלי וחברתי של החברה הפלסטינית. בנוסף קראו שרי החוץ לעצור את מה שכינו כ"טרנספר בכוח של אוכלוסייה והריסת בתים ותשתיות באזור סוסיא (דרום הר חברון) ואבו נוואר (כפר בדואי לא מוכר בדרך מירושלים לים המלח)".

''טרנספר בכפייה'', שרי החוץ מגנים את מדיניות ישראל
צילום מסך מתוך אתר האיחוד האירופי

במוקד המחלוקת. הכפר סוסיא
צילום: AFP
בהדגישם כי ההתנחלויות "אינן חוקיות, על פי החוק הבינלאומי", הביעו שרי החוץ "התנגדות עזה למדיניות הבנייה של ישראל בשטחים ולפעולות נוספות המבוצעות בהקשר זה", וביניהן: בניית גדר ההפרדה, טרנספר בכוח שמבוצע בקהילה הבדואית והחרמת והריסת בתים, ובכללם כאלו שנבנו במסגרת פרוייקטים של האיחוד האירופי. ההחלטה אף ציינה את פעולות תג המחיר שבוצעו על ידי מתנחלים ואת המגבלות שמטילה ישראל על תנועת פלסטינים.
"פעולות אלו מאיימות על פיתרון שתי המדינות. פעילות ההתיישבות במזרח ירושלים מסכנת את האפשרות שהיא תשמש כבירתן העתידית של שתי המדינות", נכתב בהצהרה.
האיחוד חזר על מחוייבותו לאכוף את התקנות הנוגעות למוצרים שמקורם ביהודה ושומרון, כולל סימונם. "בהתאם לחוק הבינלאומי, כל ההסכמים בין ישראל והאיחוד האירופי לא יחולו בשטחים שנכבשו על ידי ישראל בשנת 1967".
שרי החוץ ביקשו מפדריקה מוגריני, שרת החוץ של האיחוד, לפעול לאיתורן של שותפות אזוריות ובינלאומיות שיוכלו לסייע בהקמתו של "גוף סיוע בינלאומי" שיתבסס על ה"קוורטט", ויפעל לקידום תהליך השלום לפי יוזמת השלום הערבית שנוסחה בשנת 2002. "כרגע לא מתקיים כלל תהליך שלום", אמרה מוגריני, שהוסיפה כי גיוס התמיכה הבינלאומית חיוני כדי ליצור "אווירה חיובית יותר".
שרי החוץ הדגישו כי המצב הביטחוני במזרח התיכון רק מחזק את הצורך בקידום הסכם השלום, והוסיפו כי "המשך הסטטוס קוו הוא לא אופציה". הם שיבחו את ההקלות של ישראל בנוגע למגבלות שהוטלו על הכניסה לעזה, ואת העובדה כי היא אפשרה את העברתם של חומרי בנייה שסייעו לשיקום הרצועה. יחד עם זאת, קראו לסיום הסגר אל הרצועה ולפתיחת מעברי הגבול תוך שמירה על "דאגותיה הביטחוניות של ישראל".
"סוסיא היא אדמה פלסטינית"
בחודש יוני ביקרה משלחת של בכירים באיחוד האירופי בסוסיא, כדי להביע הזדהות עם הפלסטינים המתגוררים במבנים הלא חוקיים במקום. "סוסיא נמצאת בגדה המערבית ולכן מדובר באדמה פלסטינית שצריכה להיות חלק מהמדינה הפלסטינית העתידית על פי עקרון שתי המדינות", כך אמר אז ל-nrg גורם פלסטיני בנציבות האירופית במזרח ירושלים.
כזכור, המנהל האזרחי הוציא צו הריסה נגד המבנים הבלתי חוקיים שנבנו באזור סוסיא. הפלסטינים עתרו לבית המשפט העליון בדרישה לדחות את הצווים, אולם שופט בית המשפט העליון נועם סולברג דחה את בקשתם.

''נגד טרנספר בכפייה''. פדריקה מוגריני ופרנק ולטר שטיינמאייר בבריסל
צילום: איי.פי
הבקשה למנוע את הריסת המבנים, הוגשה במסגרת עתירה בה טענו תושבי סוסיא שהמינהל האזרחי פסל את תכנית המתאר שהגישו מנימוקים לא ענייניים, תוך הצבת סטנדרט כפול בתכנון ואפלייה בוטה נגד האוכלוסיה הפלסטינית. המדינה עצמה התנגדה לבקשת העותרים לצו הביניים, והשופט סולברג, בצעד יוצא דופן, נעתר לבקשת המדינה ודחה את הבקשה מבלי לקיים דיון בנושא. את החלטתו נימק השופט סולברג בכך שהעותרים עושים דין לעצמם.
במהלך פגישתם אישרו שרי החוץ של האיחוד האירופי את הסכם הגרעין עם איראן, שעות ספורות לאחר שאושר במועצת הביטחון של האו"ם. ההחלטות שהתקבלו בניו יורק ובבריסל הן הצעד הראשון בתהליך הסרת הסנקציות מעל הרפובליקה השיעית.
במהלך הפגישה אמרו שרי החוץ כי יישום מלא של ההסכם אף עשוי לשפר את היציבות במזרח התיכון. "איראן חזרה לקהילה הבינלאומית", אמר ז'אן אסלבורן, שר החוץ של לוקסמבורג – המכהנת כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי. בדבריו הוא הדגיש את הצורך לפעול לקיום דיאלוג בין איראן השיעית וערב הסעודית הסונית, שתי המדינות הנאבקות ביניהן על ההגמוניה במזרח התיכון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg