משרד הביטחון: לא עודכנו בתכנית לקיצור השירות

מנכ"ל המשרד אמר כי שמע על התוכנית לקיצור השירות הפעיל בצה"ל בכלי התקשורת. התוכנית הוצגה ע"י אגף כוח אדם, ולפיה ישווה שירות הגברים והנשים בשנת 2023, ויעמוד על 27 חודשים

יוחאי עופר | 23/7/2015 16:00
תגיות: קיצור שירות
במשרד הביטחון הופתעו לשמוע על התוכנית שהציג השבוע אגף כוח אדם בצה"ל לקיצור נוסף בשירות החובה, לפיו בשנת 2023 יוחל שירות במשך 27 חודשים - לבנים ולבנות. הבוקר  הבהיר  (ה') מנכ"ל משרד הביטחון ואלוף במיל' דן הראל, כי עד פרסום התוכנית בתקשורת הוא לא שמע עליה מפי גורמים צבאיים.

• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"אני מופתע מהנתון של שירות מקוצר במשך 27 חודשים", אמר הראל במהלך תדרוך לכתבים צבאיים. "אני לא יודע על סמך מה ראש אכ"א בנה תוכנית כזו". מלבד הראל, תוכנית קיצור השירות של אגף כוח האדם הגיעה גם לידיעת שר הביטחון משה (בוגי) יעלון רק באמצעות כלי התקשורת, והוא לא ידע עליה קודם לכן- עד הצגתה במסגרת תדרוך לכתבים.
 
צילום: רענן כהן
מנכ''ל משרד הביטחון דן הראל צילום: רענן כהן

על פי התוכנית, שנחשפה על רקע פרסום המלצות ועדת לוקר השבוע, נערכים בצה"ל לבצע קיצור שירות בעשור הבא, מלבד הקיצור הנוכחי במסגרתו צומצמה תקופת השירות לגברים בארבעה חודשים. קיצור השירות הנוכחי יצא לדרך כבר בגיוס יולי שהחל בימים האחרונים.

באגף כוח האדם, אשר הציג את התוכנית השבוע נטען כי קיצור השירות לגברים בחמישה חודשים נוספים בעשור הבא, יהיה במקביל להארכת השירות לנשים, אשר עומד כיום על 24 חודשים. כך יושווה אורך השירות של גברים ונשים בצה"ל. "אני בעד שיוויון בשירות בין נשים וגברים", אמר הקצין הבכיר אשר הציג את התוכנית והוסיף: "בכל מקום בו משרתים אישה וגבר - נתייחס אליהם בצורה זהה".
nrg ניוזלטר דיוור יומי
  
מדובר כאמור בתוכנית שטרם אושרה, ואף לא הוצגה במסגרת "גדעון" - תוכנית צה"ל לחמש השנים הבאות. לפי אגף כוח אגף, קיצור השירות המתוכנן בעשור הבא, החל להיבחן במהלך השבועות האחרונים, אך נציגי אכ"א טרם עדכנו בעניינה את שר הביטחון ומנכ"ל משרדו.

כמו כן, על רקע סערת הימים האחרונים עם פרסום המלצות דו"ח לוקר, הצהיר הקצין הבכיר כי מדובר על סוגיה שלא הוצגה לחברי הוועדה, משום שהיא גובשה רק לאחרונה, ומציגה מתווה דומה להמלצת ועדת בן בסט לפני כעשור על קיצור משך השירות לשנתיים.

אחת המחלוקות העיקריות בין צה"ל ובין ועדת לוקר הוא משך השירות, כאשר על פי המלצות הוועדה עד שנת 2020 נדרש צה"ל לעבור למודל של שנתיים שירות. על פי הצעת הצבא, רק במהלך העשור הבא יירשם קיצור נוסף במשך השירות. עם זאת, בצה"ל הבהירו כי תקופת זמן של שנתיים לא באה בחשבון מבחינת ראשי צה"ל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק