"אם בג"ץ ימשיך להתערב – נפעל לבלימת האקטיביזם"
המתקפה נמשכת: בבית היהודי זועמים על פסיקת בג"ץ בנוגע לחוק המסתננים, ומאיים להגביל את סמכותו. לאחר הביקורת של שרת המשפטים, אמר בנט כי "על שופטי העליון להבין שבהתערבות היתר שלהם הם מכרסמים באמון הציבור בהם"
הבית היהודי נגד בג"ץ: שר החינוך נפתלי בנט הצטרף היום (ד') לביקורת על פסיקת בית המשפט העליון בנוגע לתיקון לחוק המסתננים, ואמר כי "בג"ץ טעה בכך שהתערב בהחלטות הדרג הנבחר". בנט אמר כי הוא מגבה את דבריה של שרת המשפטים איילת שקד, שטענה הבוקר כי "בית המשפט הפך את חוק המסתננים ללא אפקטיבי".עוד כותרות ב-nrg:
לאחר שעות של חיפושים, בן ה-8.5 אותר בבור
מסמכים חשפו: שחיתות במסווה של התנגדות להתנחלויות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"ההתערבות של בג"צ איננה ראויה והיא קושרת את ידינו במערכה חיונית זו", כתב בנט בעמוד הפייסבוק שלו. "עלינו לכבד את פסק הדין שלו, ומאידך, על שופטי העליון להבין שבהתערבות היתר שלהם הם מכרסמים באמון הציבור בהם. אם עודף ההתערבות יימשך, נפעל לבלימת אקטיביזם זה".

''ממשלה צריכה למשול ושופטים צריכים לשפוט''. שר החינוך, נפתלי בנט
צילום: מרים צחי

בג''ץ מעכב את יישום מדיניות הממשלה. איילת שקד בוועדה לבחירת שופטים
צילום: מירי צחי
בנט הוסיף כי "בג"ץ טעה בכך שהתערב בפעם השלישית בהחלטות הדרג הנבחר, וקיצר את תקופת השהייה מ-20 חודשים ל-12", וטען כי "תושבי דרום תל אביב משלמים יומיום את מחיר ההחלטות השגויות הללו".
"מדינת ישראל נאבקת על צביונה ועל זהותה. ממשלה צריכה למשול ושופטים צריכים לשפוט. ברגע ששופטים או יועצים משפטיים חודרים לתחום המשילות (מבלי שהאחריות להחלטותיהם על כתפיהם), זו פגיעה בסיסית במדינה", כתב.
מוקדם יותר היום ביקרה השרה שקד את פסיקת בית המשפט העליון בנוגע לחוק המסתננים וטענה כי "האקטיביזם השיפוטי" מונע מישראל ליישם את מדיניותה בנושא. "בגלל שהחוק רוכך כל כך הרבה, הוא הפך ללא אפקטיבי", אמרה בריאיון לגלי צה"ל.
בהתייחסה לפתרון בנוגע למהגרים שכבר נמצאים בישראל, טענה שקד כי התערבות בג"ץ מונעת מהממשלה ליישם את מדיניותה. "ממשלת ישראל בנתה פתרון בשנה האחרונה שעובדים עליו הרבה מאוד זמן, של העברה למדינה שלישית. משלחת של משרד המשפטים ביקרה באותן המדינות ובחנה את המצב שם והוא מצויין, אבל גם הנושא הזה מתעכב בצו ביניים של בג"ץ", אמרה.
בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ דחה אתמול את העתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם נגד חוק המסתננים, קיבל את מרבית מרכיבי החוק וקבע כי הוא חוקתי, מלבד הסעיף הנוגע למשך הזמן המירבי שניתן יהיה להחזיק מסתננים במתקן השהייה הפתוח חולות.
השופטים קבעו כי בחצי השנה הקרובה, עד שיתוקן החוק, ניתן יהיה להחזיק מסתננים במתקן "חולות" שבנגב למשך שנה, במקום 20 החודשים הקבועים בחוק. הפסיקה, השלישית של בית המשפט העליון בעניין, ניתנה בהרכב מורחב של תשעה שופטים בראשות הנשיאה מרים נאור. השופט ניל הנדל כתב את דעת המיעוט, סבר כי יש לדחות את העתירה על כל חלקיה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg